Вакуум регулатор въздушен филтър

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
daskala69
Автомобил:
Двигател:

Вакуум регулатор въздушен филтър

Мнениеот daskala69 » Пет 26 сеп 2008 15:47

Проблема е в това, че пред въздушния филтър имам само една тръва "Г" - образна! трябва ли да е свързана с някоя друга напред към маската на колата? ПАСАТ 90 г. 1.6 моно инжекция

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Вакуум регулатор въздушен филтър

Мнениеот radotom » Пет 26 сеп 2008 19:38

daskala69 написа:Проблема е в това, че пред въздушния филтър имам само една тръва "Г" - образна! трябва ли да е свързана с някоя друга напред към маската на колата? ПАСАТ 90 г. 1.6 моно инжекция
Сега остава да кажеш дали има газова! :lol:
При наличие на обикновена газова уредба тези тръби съм чел, че ги махат, защото от насрешната въздушна струя при пускане по инерция сместа силно обеднява и колата гасне,
Иначе- разбира се, трябва! Ама и да няма газова трябва (фабрично), та....
Впрочем... не разбирам какво общо има въпроса с вакуум регулатора?!? :roll:
Или аз не го разбрах правилно...

Потребителски аватар
bnvp
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: 2E 1991

Мнениеот bnvp » Съб 27 сеп 2008 11:14

Колегата иска да каже, че от кутията на въздушния филтър излиза само една къса "Г"-образна тръбичка от която да смуче въздух и на отива до отвор в решетката,което е нормално за останалите марки автомобили, но не и за VW. Не знам защо но си е така няма нищо след тръбичката,от нея си смуче.Карал съм и по-стар VW -Golf и при него бепе така- отвора за въздух не стига до решетката(или както е при Б3 до под бронята).Така си е по-принцип, не е само твоята :D

Потребителски аватар
daskala69
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот daskala69 » Пон 29 сеп 2008 8:19

Благодаря за отговорите! Другото което ми се случва и не знам дали е нормално при топъл двигател след като запуша "Г" образната тръба след въздушния филтър не винаги се променят оборотите! Според мен трябва само при студен двигател да е така!!?!?!?!?

Потребителски аватар
MobilLife
Автомобил: Wv golf 5 +
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MobilLife » Пон 29 сеп 2008 8:34

Малко и аз не мога да разбера за кое питаш....
Значи вакуума служи да ти обръща и да смуче топъл въздух - в този случаи ако деиства правилно и е редовен няма да смуче отпред.Ако си с газова обикновено се набива една видия за да дърпа само студен въздух - само от предната страна на филтъра - по-добре е за газта студения въздух.....
Иначе има една тръба излиза от филтъра към маската - ама и да я няма незнам в какво виждаш проблем...

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 29 сеп 2008 8:37

Аммм... колега, явно съм се сдухал нещо, ама... не схващам за кое точно става дума...
Би ли могъл да сложиш 1-2 снимки?
Тук, на последната страница има схема на това, за което си говорим
http://volkswagen.msk.ru/injector/digif ... 4f_rus.pdf

MobilLife написа: Иначе има една тръба излиза от филтъра към маската - ама и да я няма незнам в какво виждаш проблем...

Смуче топъл въздух от двигателя и не върви толкова добре... :?

Потребителски аватар
daskala69
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот daskala69 » Пон 29 сеп 2008 10:52

Проблема е в това, че на руските ноли като си сложиш ръката на въздушния филтър гасне, ако не гасне значи смуче въздух, а при мен качва обороти като запуша "Г" тръбата ама не винаги го прави при загрят ДВГ.

ivo123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivo123 » Пон 29 сеп 2008 12:01

daskala69 написа:Проблема е в това, че на руските ноли като си сложиш ръката на въздушния филтър гасне, ако не гасне значи смуче въздух, а при мен качва обороти като запуша "Г" тръбата ама не винаги го прави при загрят ДВГ.

най-вероятно ти е доста бедна сместта и затова при запушване притока на въздух се вдигат оборотите.

Потребителски аватар
daskala69
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот daskala69 » Пон 29 сеп 2008 12:24

Да не е нещо проблема в регулатора за топъл въздух? Знам ли и аз вече??? :(

Потребителски аватар
MobilLife
Автомобил: Wv golf 5 +
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MobilLife » Пон 29 сеп 2008 13:21

radotom написа:Аммм... колега, явно съм се сдухал нещо, ама... не схващам за кое точно става дума...
Би ли могъл да сложиш 1-2 снимки?
Тук, на последната страница има схема на това, за което си говорим
http://volkswagen.msk.ru/injector/digif ... 4f_rus.pdf

MobilLife написа: Иначе има една тръба излиза от филтъра към маската - ама и да я няма незнам в какво виждаш проблем...

Смуче топъл въздух от двигателя и не върви толкова добре... :?

Така е но понеже карам на гас клапата е блокирана в положение да дърпа само студен въздух ..... с една видия :D .А тръбата от филтъра до маската е махната за да не гасне като пусна по инерциа при по висока скорост...

Потребителски аватар
daskala69
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот daskala69 » Пон 29 сеп 2008 13:32

аха, и аз съм на газ, но по някога ми задържа на 2000 об/мин. и редовно ми падът към 500 об/мин и след това се оправят. и аз сега какво да правя??? да слагам ли и аз такава видия или ?че и аз от скоро съм с газова??? Тръбата ми е завъртяна към десния калник "Г" - тръбата, нямям връзка с маската.

Върни се в “Passat”