втвърдява ми се педала на спирачката В-5.5
- Grizzlito
- Автомобил: Volkswagen T5 4motion
- Двигател: AXE 2006
- Контакти:
втвърдява ми се педала на спирачката В-5.5
когато карам и намлявам от примерно 80 и натисна пусна натисна пусна и така няколко пъти колата работи на празен ход и педала става доста твърд, инач спирачките коват, имам няколко вакумни маркучи които не отиват никъдеде в областта на въздушния филтър едни тънки, дали е от тях и как да си ги свържа както трябва иначе рядко го прави но не го имам за нормално.
Колега,аз съм със същия пасат! Мислех и аз да пускам подобна тема но виждам,че ти си ме изпреварил. При мен този "проблем" се е проявявал на 2-3 пъти и то винаги след като съм понастъпил газта.Честно казано толкова пъти съм я понастъпвал повечко! Мислех си ,че ако всичко си е ОК и всички сиситеми като АBS,ASR и ESP си работят то педала на спирачките става твърд именно заради това! Не разбирам много от коли просто разсъждавам и търся някакво логично обяснение! В интерес на истината при мен педала омеква бързо след като съм минал на икономичен
режим. Не знам как е при теб и дали наистина е нормално след включване на системите за сигурност,педала на спирачките да става по-твърд!
Е,ако някой знае нещо по въпроса нека даде малко инфо!Лека вечер на всички и ........................БЪЛГАРИ-ЮНАЦИ!!!

Е,ако някой знае нещо по въпроса нека даде малко инфо!Лека вечер на всички и ........................БЪЛГАРИ-ЮНАЦИ!!!
- Grizzlito
- Автомобил: Volkswagen T5 4motion
- Двигател: AXE 2006
- Контакти:
прочетох че бензиновите модели , автоматик са оборудвани с електрическа вакумна помпа, която да дава допълнително налягане на сервото на спирачките, и се намира по пластмасовия капак дето е при това казанче за хидравличната течност. Моята фабрично няма такова нещо. там са написали че тази помпа помага когато двигателя е студен. именно тогава и на мен по лесно ми се втърдява педала, рядко се случва наистина и мисля че не е фатално защото колата спира като натиснеш по силно, но не мисля че е нормално. Ако някой колега може да сподели нещо повече незнам 

- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
При дизеловите двигатели няма откъде да се вземе вакуум (като при бензиновите), затова има специална вакуумна помпа. Освен тя нещо да не смогва с дебита, или да имаш някъде утечка. Потъси някой дизелджия, разбиращ от тези двигатели, да ти свърже онези маркучи, или ако са толкова ненужни, поне да ги запуши както трябва.
- plamen_iv
- Автомобил:
- Двигател:
Re: втвърдява ми се педала на спирачката В-5.5
Grizzlito написа:когато карам и намлявам от примерно 80 и натисна пусна натисна пусна и така няколко пъти колата работи на празен ход и педала става доста твърд, инач спирачките коват, имам няколко вакумни маркучи които не отиват никъдеде в областта на въздушния филтър едни тънки, дали е от тях и как да си ги свържа както трябва иначе рядко го прави но не го имам за нормално.
При мен се беше получило същото.Оказа се,че едно от тези маркучета до въздушния филтър е излязло.Така въздуха в сервото не стига за второ натискане и педала става твърд.