Налягане на бензинова помпа
-
- Автомобил:
- Двигател:
Налягане на бензинова помпа
Някой може ли да ми каже на какво налягане работи бенз. помпа на пасат Б3 и може ли помпата да се развали така че да подава по малък дебит и да е за смяна? Моля помогнете.
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Теодор написа:andreidoch написа:Това означава,че може да е за смяна а да работи такали?Да но първо отиди да и замерят налягането за да е сигурно че е от нея
![]()
Точно това направих днеска и майстора замери налягането и то беше някъде 0,8-1,0 и каза,че помпата е заминала и е за смяна. Налягането трябвало да бъде:2,8-3,0 . Предложи ми няколко вариянта:оригинална -около 600лв. турска 260лв. и китайска за около 150-160лв. Аз си избрах турска за 260лв. та дали съм се прекарал или не?
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
andreidoch написа:Теодор написа:andreidoch написа:Това означава,че може да е за смяна а да работи такали?Да но първо отиди да и замерят налягането за да е сигурно че е от нея
![]()
Точно това направих днеска и майстора замери налягането и то беше някъде 0,8-1,0 и каза,че помпата е заминала и е за смяна. Налягането трябвало да бъде:2,8-3,0 . Предложи ми няколко вариянта:оригинална -около 600лв. турска 260лв. и китайска за около 150-160лв. Аз си избрах турска за 260лв. та дали съм се прекарал или не?
- За какъв двиг. става въпрос

- Rosenirs
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Налягане на бензинова помпа
andreidoch написа:Някой може ли да ми каже на какво налягане работи бенз. помпа на пасат Б3 и може ли помпата да се развали така че да подава по малък дебит и да е за смяна? Моля помогнете.
Налягането на помпата трябва да е 0,8-1,2 кгс/см2.Когато се изключи запалването остатъчното налягане 5 мин след това не трябва да е по ниско от 0,5 кгс/см2.Можеш също да провериш производителността на помпата като подадеш постоянно напрежение към нея за 30 сек.
-при напрежение 9V трябва да изхвърли 265-285 см3
-при напрежение 10V 340-360 см3
-при напрежение 12V 490-510 см3
Справката е от една дебела книга "Service vw Passat"
Последна промяна от Rosenirs на Пон 16 юни 2008 19:29, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Теодор написа:andreidoch написа:Теодор написа:andreidoch написа:Това означава,че може да е за смяна а да работи такали?Да но първо отиди да и замерят налягането за да е сигурно че е от нея
![]()
Точно това направих днеска и майстора замери налягането и то беше някъде 0,8-1,0 и каза,че помпата е заминала и е за смяна. Налягането трябвало да бъде:2,8-3,0 . Предложи ми няколко вариянта:оригинална -около 600лв. турска 260лв. и китайска за около 150-160лв. Аз си избрах турска за 260лв. та дали съм се прекарал или не?За какъв двиг. става въпрос
![]()
пасат 1.8ми б3
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Налягане на бензинова помпа
Rosenirs написа:andreidoch написа:Някой може ли да ми каже на какво налягане работи бенз. помпа на пасат Б3 и може ли помпата да се развали така че да подава по малък дебит и да е за смяна? Моля помогнете.
Налягането на помпата трябва да е 0,8-1,2 кгс/см2.Когато се изключи запалването остатъчното налягане 5 мин след това не трябва да е по ниско от 0,5 кгс/см2.Можеш също да провериш производителността на помпата като подадеш постоянно напрежение към нея.
-при напрежение 9V трябва да изхвърли 265-285 см3
-при напрежение 10V 340-360 см3
-при напрежение 12V 490-510 см3
Справката е от една дебела книга "Service vw Passat"
извинявам се ама нещо не разбрах означава ли че помпата си ми е била в ред щом е имала налягане около 0,8-1,0
- Теодор
- Двигател:
andreidoch написа:Теодор написа:andreidoch написа:Теодор написа:andreidoch написа:Това означава,че може да е за смяна а да работи такали?Да но първо отиди да и замерят налягането за да е сигурно че е от нея
![]()
Точно това направих днеска и майстора замери налягането и то беше някъде 0,8-1,0 и каза,че помпата е заминала и е за смяна. Налягането трябвало да бъде:2,8-3,0 . Предложи ми няколко вариянта:оригинална -около 600лв. турска 260лв. и китайска за около 150-160лв. Аз си избрах турска за 260лв. та дали съм се прекарал или не?За какъв двиг. става въпрос
![]()
пасат 1.8ми б3
- Дано не си я купил

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Теодор
- Двигател:
andreidoch написа:За жалост я купих на тоя да му изсъхне.... но не разбрах старата ми помпа била ли е за смяна или си е работела нормално
- Най вероятно е била в ред но ще разбереш като покараш с новата и видиш как ще се държи колата

-
- Автомобил:
- Двигател:
Теодор написа:andreidoch написа:За жалост я купих на тоя да му изсъхне.... но не разбрах старата ми помпа била ли е за смяна или си е работела нормалноНай вероятно е била в ред но ще разбереш като покараш с новата и видиш как ще се държи колата
Което не пречи тоя пак да е мошенник. Пиши кой и къде е та да не се опари още някой колега.
Старата помпа си я вземах къде може да се провери дали е в ред
Последна промяна от andreidoch на Пон 16 юни 2008 21:08, променено общо 1 път.
- Теодор
- Двигател:
andreidoch написа:Теодор написа:andreidoch написа:За жалост я купих на тоя да му изсъхне.... но не разбрах старата ми помпа била ли е за смяна или си е работела нормалноНай вероятно е била в ред но ще разбереш като покараш с новата и видиш как ще се държи колата
Което не пречи тоя пак да е мошенник. Пиши кой и къде е та да не се опари още някой колега.
Кв. Лозенец ул. Криволак №4
Старата помпа си я вземах къде може да се провери дали е в ред
- При Ваското1, Никси и vit_autosofia адресите са в Сервизи

-
- Автомобил:
- Двигател: