Бензинов филтър от 1,50лв?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Бензинов филтър от 1,50лв?

Мнениеот velinsl » Чет 09 окт 2008 18:12

Имам питане относно разликата между моното и карбуратора.
Въпроса ми е:
тъй като имам карбураторен двигател и му слагам едно филтърче от тия по 1,50-2лв на маркуча, който влиза в карбуратора(сменям ги доста често).
Възможно ли е да се сложи такъв и на двигател с моноинжекця или това само ще влоши работата на ДВГ, ако тръгне изобщо?

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Чет 09 окт 2008 18:29

Може да се спука, а и оригиналния филтър е доста по-голям и със сигурност върши по-добра работа.На оригиналния корпуса е метален..
Със сигурност ефект от това упражнение няма.Сменя си оригиналния редовно и не се занимавай с глупости :)

Потребителски аватар
mitacee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitacee » Чет 09 окт 2008 19:31

bobcho написа:Може да се спука, а и оригиналния филтър е доста по-голям и със сигурност върши по-добра работа.На оригиналния корпуса е метален..
Със сигурност ефект от това упражнение няма.Сменя си оригиналния редовно и не се занимавай с глупости :)

МНОГО ПРАВИЛНО

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Чет 09 окт 2008 21:36

Моноинжекцията има високо налягане на бензиновата помпа и това пластмасовото филтърче може да ти направи голяма беля с бензина :idea:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 09 окт 2008 22:46

Братчета, к'во може?!?
Направо го бройте, че се е пръснало! :lol:
Помпата на ABS мотор преди регулатора трябва да може да даде 3 бара налягане!
А тези филтърчета, колега, продължавяй да си ги купуваш! ;)
Като ги сложиш на маркуча за водата на пръскалките и забравяш за запушване на дюзичките! 8)
Изпитана технология! :да:

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Чет 09 окт 2008 22:52

Аз направих обратното.... За пореден път се водя по нечии акъл и само се вкарвам в излищни разходи... Мотора ми с карбуратор и трябва да е с филтърче от 2.50 на шампион. Пластмасово с хартиена плака.... Обаче един дето ми ги продава, ми дава вече трето обикновенно и то се стопява.... :shock :shock :shock Върти бензин 95. И каза леле давам ти филтър за ГТИ метален и няма да имаш ядове... Слагам го аз, след 1 седмица помпата, която е механична здаде багажа... това става преди месец. Вчера пак здаде багажа.... осетих какво се случва идах и купих въпросния шампион от 2.50. Сега ще ида и ще го накарам да ми даде нова помпа за негова сметка! Просто самата помпа не може да смуче през този филтър, който е за няколко бара налягане.... платното, не искам да му мисля какво му е.... :roll:

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 10 окт 2008 0:15

Tinko написа:Аз направих обратното.... За пореден път се водя по нечии акъл и само се вкарвам в излищни разходи... Мотора ми с карбуратор и трябва да е с филтърче от 2.50 на шампион. Пластмасово с хартиена плака.... Обаче един дето ми ги продава, ми дава вече трето обикновенно и то се стопява.... :shock :shock :shock Върти бензин 95. И каза леле давам ти филтър за ГТИ метален и няма да имаш ядове... Слагам го аз, след 1 седмица помпата, която е механична здаде багажа... това става преди месец. Вчера пак здаде багажа.... осетих какво се случва идах и купих въпросния шампион от 2.50. Сега ще ида и ще го накарам да ми даде нова помпа за негова сметка! Просто самата помпа не може да смуче през този филтър, който е за няколко бара налягане.... платното, не искам да му мисля какво му е.... :roll:

Ами да,няма как да смуче през него понеже този филтър е предвиден помпата да е предни него и да надува с налягане няколко бара през него.Този металния за който говориш седи след горивната помпа при моното :)
Вземи си читаво филтърче каквото трябва да си е и си смени дилъра на филтърчета.....явно има нужда :)
Аз гледах на едно място има едни по-голями (около 5см в диаметър и около 5-6см дължина)...с тях карбораторите нямат ядове а и събират доста боклуци и се сменят бая рядко (брат ми изкара с такъв около 2-3 години без да го сменя въобще).
Успех!

Потребителски аватар
velinsl

Мнениеот velinsl » Пет 10 окт 2008 2:42

Такива слагам на карбураторния пасат профилактично и беше чудно за моното кво ще стане, защото четох някъде, че работи под по-високо налягане.
А иначе тия филтри си ги слагам профилактично. Квото си хванат-файда.
Това за чистачките е стахотна идея, но май се съмнявам да стане с оглед размерите на маркучите на стъкломиещото и филтъра.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Пет 10 окт 2008 9:32

velinsl написа:Това за чистачките е стахотна идея, но май се съмнявам да стане с оглед размерите на маркучите на стъкломиещото и филтъра.

Напротив! ;)
Моето го купих от една бензиностанция, отворих капака и го мушнах там, където маркуча минава преградката м/у двигателя и механизма за чистачките. Принципно си има снадка.
Пасна си от раз! Само надяването на външните, стискащи гумички (розовите) ме забави около 3-4 минути, докато ги наглася добре ;)

Потребителски аватар
velinsl

Мнениеот velinsl » Пет 10 окт 2008 14:16

Абе при мен маркучите са тия от аквариумите, а гумичките са черни. Не знам що ама маркучите пасват със помпичаката, така че едва ли е преправяна от предния собственик.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Пет 10 окт 2008 22:24

Хммм... да не би да говорим за различни неща?
Не вярвам!
Изображение
Ето на този колега, там, дето е оградено в черено- малко в дясно.
Впрочем, реализирал е точно това, за което питаш! :lol:
Ето я и темата, от която ми изплю снимката Чичко Гугъл:
http://www.renault-bg.com/smf/index.php?topic=23341.0
Но като гледам- и той е с карб.

Та за филтърчето, де!

И аз съм с прозрачни, сравнително тънки маркучи... фабричните са.
Мисля, че са Ф4.
Ама нали на самото филтърче присъединителните щуцери са с 2 размера? Един тънък (точно там влизат маркучлетата) и един по-широк, където успява да захапе външната гумичка, независимо розова, зелена или черна е ;)

Потребителски аватар
velinsl

Мнениеот velinsl » Съб 11 окт 2008 19:03

Eто това ми е двигателя,
Изображение

вижда се филтърчето на бензиновия маркуч, което отива към карбуратора. Тия за миещото не се виждат но са два пъти по тънки и най-много може да се цепнат ако се опитам да им сложа такова нещо.
Това на снимката като нищо да е маркуча за бензина с филтъра.
Иначе идеята е доста свежа.

Потребителски аватар
gencho60
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gencho60 » Вто 14 окт 2008 21:36

пич това което си показал не е карбуратор,това е моно.моят е същият 1.8 ми. при него си има филтер под колата след резервоара и помпата.според мене няма да има ефект,по скоро ще пречи.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Вто 14 окт 2008 22:44

Еххх... докато си снимам филтърчето къде съм го сложил... па докато се сетя, че съм го снимал... па докато заредя батериите, щото те междувременно паднали...
Ето това имах предвид за поставяне на филтърчето на пътя на водата за чистачките:

Изображение

Изображение

Нищо не съм променял, директно го 'бучнах' и край! :Mr Green Fun

Само дето се оказа, че и моите гумички са черни! :lol:

Потребителски аватар
velinsl

Мнениеот velinsl » Пет 17 окт 2008 23:36

Утре (б.р. днес) ще прая "моното" и ще се убедиш.

Върни се в “Passat”