Разход на Passat g60 syncro.-

Техническа и сервизна информация за Passat
denevG60
Автомобил:
Двигател:

Разход на Passat g60 syncro.-

Мнениеот denevG60 » Пет 10 окт 2008 0:04

здравейте :) Който има VW с такъв двигател,ще съм му благодарен да прочете и да сподели как е при него-..
Значи, от скоро го имам пасата.като го взимах се интересувах от разхода,планирах да му сложа газов инжекцион ,От тва което съм чел и което са ми казвали ,знаех че дори с този мощен двигател 160 коне ,в града с кротко каране може да се държи разхода около 10-11.СЛед като беше отсервизиран- и получих уверение че с компресора всичко е точно и надува добре- и започнах да го карам .Когато запалех докато е студена преди в началото преди ремонта на компресора изписваше 25/100 и за 10 -15 мин докато загрее -спадаше дори до 10 и нещо ?който има такъв нека да сподели.

Последна промяна от denevG60 на Вто 12 май 2009 10:51, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 10 окт 2008 0:11

А какъв разход дава със старата система - наливаш и засичаш понеже MFA-то и моментния разход не могат да бъдат критерии....като пуснеш педала трябва да ти дава дребни стойности.Засечи го нормално като сипеш за някакви пари и покараш извсетно разстояние да видиш какво ще изяде.
Моя 1.8 моно на бензин с нова сонда и без проблеми в града (Софииско) из задръстванията не сваля под 13-14 никога....за бензин говоря....на газ си е около 15-16/100.
Моментния разход не може да ти е критерии за разхода и състоянието на колата - той е ориентировъчен и даже незнам за какво ти е да го гледаш въобще.....хвани си нормалния разход литри на 100....ако там имаш сериозни аномалии от сорта на над 15-16 тогава имаш проблем.
А от каква бензиностанция зареждаш - от Шел тоази разход е нормален :lol:
По принцип не е лошо да направиш една диарностика - грешки,ламбда сонда,датчици за температура на въздуха или дебитомер там каквото има и т.н. и т.н.Закачи го на един комп да си каже болките.
А върви ли нормално?
Успех!

denevG60
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот denevG60 » Пет 10 окт 2008 0:24

Сигурно ме лъже МФА то
Не съм я връзвал на никакви компютри :? освен да проверя нещата които ми набеляза,но знаеш ли надежден сервиз :arrow:
поздрави

Последна промяна от denevG60 на Вто 12 май 2009 10:53, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
HEAD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HEAD » Пет 10 окт 2008 7:35

Не гледай борда,а го засечи от гърло до гърло на бензиностанцията.Карам и една чисто нова Фабия 1.9 TDI и посъщият начин ми показваше среден разход 9.6/100км.Като го засякох пълно-пълно и сметнах се оказа 5.2/100км. Като я оставя да работи на място примерно 15 минути с климатика и дисплея показва стойности от 20/100 км........което е ясно защо е така. Тези стойности се влияят от доста фактори и леко подлъгват водачите на МПС love.vw :lady_dance_party:

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 10 окт 2008 7:53

При мен МФАто дава 2-3 литра по-нисък разход, отколкото е реално. А реалното е 15-20 градско и 10-15 извън. 10 харчи като карам с около 110 по магистралата.

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Пет 10 окт 2008 19:01

колега denevG60
ако си решил да слагаш газ,продавам газов инжекцион италиянски свален от фиат улисе 2.0 турбо бензин

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 10 окт 2008 19:08

Според мен има някъде дупчица, влиза неизмерен от дебиломера въздух и шашка компира.
На един АВК двигател на ауди беше спукало от долната страна кутията на филтъра и една дупчица в маркуча колкото игла.
Показанията бяха точно такива, свръх големи, нормалния разход беше също висок.

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Пет 10 окт 2008 20:04

Много често срещан проблем при автомобили с лек пробив по бензинопроводите.Всичко е ок ама разхода ужасен.Резултата малка дупчица по маркучите леко таи и се изпарява а разхода главоломен.Вземи се огледай под колата да няма теч някъде,най -добре се хваща в момента на запалване и първите няколко минути докато не се е изпарил бензина.Второ съмнение е изпляскала ламбда сонда кара компира да тика бензин като невидял,оттам свръх богата смес и преразход.

Потребителски аватар
ArturDent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ArturDent » Чет 16 окт 2008 15:03

Зарежетего този MFA, той си покзва каквото си иска, цифрите там са ориентировъчни. Я ми кажи като си запалил двигателя на място колко ти е разхода на 100 км? БЕЗКРАЙНОСТ - т'ва си е чиста математика. Така че сметката много тудно излиза. Програмист съм и знам че това във всеки компютър си е грешка "деление на нула". 1л/0км = ~ . Така че и колегата който е писал софтуера за MFA се е измотал по някъкъв начин :-), нали трябва да ти покаже нещо.

Аз лично предпочитам метода "от гърло до гърло", според мен по-точен от него няма, особенно ако зареждаш на една и съща бензиностанция, на една и съща колонка. Така избягваш разликите от "помпите" на бензиностанциите, и разликите от наклона на колата/резервоара.

Винаги зареждам до горе и имам верни стойности за градско/извънградско/смесено (400км+400км).

Върни се в “Passat”