На бензин колата придърпва и пуска обогатена смес

Техническа и сервизна информация за Passat
PrettyMan1980
Автомобил:
Двигател:

На бензин колата придърпва и пуска обогатена смес

Мнениеот PrettyMan1980 » Чет 16 окт 2008 13:08

Здравейте на всички.

С Пасат 1.8 от 1994 година съм. Колата е на бензин и газ. От няколко месеца наблюдавам как колата нещо не върви.

Проблема е следният: На бензин колата придърпва и пуска обогатена смес, от която започва много да мирише на бензин, а на газ проблема е, че когато оборотомера е над 3500 оборота и изключа от скорост, оборотите падат до под 1000 и понякога колата гасне и то в движение, понякога като спра на някой светофар и изключа от скорост в над 50% от случаите, колата гасне.

След това много трудно пали. Наскоро смених дори маслото, защото някакъв "мозък" ми каза, че е от това, но така и не помогна.

Помогнете моля ви се, защото започна да ме притеснява. За първи път пиша във форума, ше съм благодарен за вашите съвети и напътствия.
mod edit: vasstop

Потребителски аватар
pronobis
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с Passat 1.8 94' Моля помогнете.

Мнениеот pronobis » Чет 16 окт 2008 13:16

PrettyMan1980 написа:Здравейте на всички.

С Пасат 1.8 от 1994 година съм. Колата е на бензин и газ. От няколко месеца наблюдавам как колата нещо не върви.

Проблема е следният: На бензин колата придърпва и пуска обогатена смес, от която започва много да мирише на бензин, а на газ проблема е, че когато оборотомера е над 3500 оборота и изключа от скорост, оборотите падат до под 1000 и понякога колата гасне и то в движение, понякога като спра на някой светофар и изключа от скорост в над 50% от случаите, колата гасне.

След това много трудно пали. Наскоро смених дори маслото, защото някакъв "мозък" ми каза, че е от това, но така и не помогна.

Помогнете моля ви се, защото започна да ме притеснява. За първи път пиша във форума, ше съм благодарен за вашите съвети и напътствия.

Ровни в търсачката, братле! Точно такива симптоми има описани няколко пъти... а, и успех!

PrettyMan1980
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PrettyMan1980 » Чет 16 окт 2008 13:51

Ами гледах в търсачката, но има все неща близки до моя проблем, но много разнопосочни. Смених какво ли не по колата, а тя не върви. Ей това е!

Потребителски аватар
pronobis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pronobis » Чет 16 окт 2008 14:02

Добре бе, човек, гледам че си пускал подобна тема юни месец тая година (ето и линк да си припомниш http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=95888&highlight= mhihi) - не че няма да ти се помогне, но дистанционно през нета още такъв майстор нема (дори ваското1 :D )!
Айде сега да видим:
- казваш че си сменил сума ти неща - ами напиши какво си сменил! Във форума има достатъчно технически гурута, ама ако не им дадеш инфо, как да ти дадат акъл?
- Мина ли на диагностика? Какво показва тя?
- Щом караш на газ, си наясно с рисковете от нея предполагам... Имаш ли емулатор, ламбда контрол?
- В предишната тема колегите са ти писали за дебитомер - провери ли го?
- Ламбда-сондата жива ли е, умряла ли е или е тръгнала към гробищата?
- За грешките от компа няма да питам, защото прочетох че ги рисетваш, обаче ако продължаваш да ги "чистиш", те ще продължават да се появяват и няма да си решиш проблема, а само временно симптомите... така че съвет - не ги чисти, а отиди някой да ти ги диагностицира (то е като да ходиш ти на лекар, бре... :wink: )

Това е, което аз мога да ти кажа, ако друг се навие да ти решава проблема от клавиатурата си вкъщи, да не се сърдиш после...
Успех в решаването на проблемите! :да:
P.S. Аз знаеш ли как си реших проблемите, които ти имаш - ами спрях да карам на газ! mhihi

PrettyMan1980
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PrettyMan1980 » Чет 16 окт 2008 14:18

- сменен въздушен филтър, свещи (преувеличих малко)
- минал съм диагностика в три сервиза, откриха грешки, но ги изчистиха и казаха, че не е нищо сериозно. Дори сложих временно компютъра на колата с друг от 100% работещ Пасат като моя, проблемите бяха същите.
- емулатор и ламбда дори не съм ги чувал (невежа в тази област)
- дебитомера не съм го проверявал, забравих.
- Ламбда-сондата дори не знам какво е и къде се намира. Дори в сервиза не е ставало дума за това. (ще е хубаво да кажете кое какво е и как работи, къде се намира, да се образовам, че само от компютри разбирам).
Иначе поздравление, за това, че си решил проблема с махането на газта :)

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Чет 16 окт 2008 16:33

Чакай малко - за бога, какъв дебитомер на 1,8 ми - нали за тоя мотор става дума?
ЛамбАда сонда е датчик за стойностите на кислорода в изгорелите газове. Ако подава грешни данни на компира - може от това да е.

PrettyMan1980
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PrettyMan1980 » Пет 17 окт 2008 9:42

Тази сонда май наистина е за смяна. А откъде да си намеря нова ? Или може и втора употреба ? Мислех да пообиколя автоморгите или направо от някой сервизен магазин ?

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Нед 19 окт 2008 20:52

PrettyMan1980 написа:Тази сонда май наистина е за смяна. А откъде да си намеря нова ? Или може и втора употреба ? Мислех да пообиколя автоморгите или направо от някой сервизен магазин ?

Явно имаш излишно много пари.
Гледам си от София. Така.
При Ваското, ходи ли?? Малко е труден за откриване :lol: . При Никси и Мишо в Герман, ходи ли?
Имах сходен проблем, и го реших съвсем случайно. Дори не разбрах как. Къде що видях жица и връзка ги размърдах и наместих. Колата се оправи и да чукна на дърво не се е повторило. Гаснеше на ниски и в движение по инерция, а като пуснех климатик ставаше страшно :lol: :lol: А и да вметна, че не даваше грешки на PC.
И аз съм на газ :oops:

Потребителски аватар
pronobis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pronobis » Пон 20 окт 2008 9:13

Ваското хич не е труден за откриване - просто трябва да се свържеш с него и да се уговориш - по-трудното е да се вредиш в графика му. :wink:
Ламбдата - може и да е за смяна, може и да не е - туй диагностиката и device driver-а на диагностичното устройство ще кажат mhihi
Имай предвид, че ако ще продължаваш да караш на газ, и нова ламбда да сложиш, и на нея ще й видиш сметката след определено време. А те хич не са евтини - за моя мотор броих 170 кинти за BOSCH, имаше и италиански по 120-130-на левчета.
Не забравяй, че проблемът може и да е поради други причини - най-вероятно комплексни, не само ламбдата... Ама за да се разбере - пак диагностика...
Разрови обстойно форума - има много, ама много писано за тази тема, а най-добре е да отидеш при някой "мастер"... Успех!

Върни се в “Passat”