Колата е Passat B3 `92, 1.8 Mi (ABS). Климатроника е Diavia.
Появи се следния проблем:
При превключване топло-студено (става въпрос без включен климатроник - просто пускам парното или пък го давам на студено с копчетата) се оказва че лостовия механизъм който върти клапата нещо се е прецакал и не може да я управлява. Механизма се намира в таблото при краката на пасажера. Представлява един палец който се върти от оста на електромотора и въртенето се ограничава от два болта. Като натисна, например за студено, електромотора завърта този палец (явно и клапата с него) и той опира в единия болт. При топло обратно - палеца се завърта и опира в другия болт. Хода между двата болта е около 3 см. Проблема е, че след като палеца опре в болта, електромотора не се изключва, а продължава да си върти, при което оста му изяжда резбата на това палче (тя е на шлици спрямо оста на ел. мотора). С каквото и да го лепя, след като ел. мотора продължава да се върти (а той явно е дотатъчно мощен) къса лепилото и палчето се откача - съответно клапата спира да се върти и аз устанам или само с топло или само със студено (в зависимост при коя позиция е паднало палчето).
Въпроса ми е как това може да се оправи? Има ли отнякъде регулировка на този електромотор като му се задава да се изключи при крайна позиция на това палче?
Стана малко объркано, дано сте ме разбрали, а днес ще взема и да направя няколко снимки за да е по-ясно...
Благодаря предварително за всички съвети

Поздрави!