Някой сменял ли е шапки на задни амортисьори на Б3-РЕШЕНО

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
valioboy
Автомобил:
Двигател:

Някой сменял ли е шапки на задни амортисьори на Б3-РЕШЕНО

Мнениеот valioboy » Сря 22 авг 2007 15:18

Здр.Някой сменял ли е шапки на задните амортисьори на Пасат Б3.Какви са признаците когато са за смяна?Казаха ми че моя проблем бил точно от това,а а той е следния..когато мина през най-малката неравност отзад се чуват странни шумове и тропане по скоро.

Последна промяна от valioboy на Сря 22 окт 2008 18:06, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
fena_vd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fena_vd » Сря 22 авг 2007 16:23

Колега имах подобен проблем оказа се че са ми се разлепили тампоните на задния мост.Общо са 4 броя по около 16 лева пачето.Провери да не са те. :077: Успех,и пиши какво си направил.

Потребителски аватар
Jako_ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jako_ludiq » Сря 22 авг 2007 16:43

И при мене се чува нямкакво тропане като мина и през маничка дупка. Кажете кате по точно се намират тези тампони и лесна ли е смяната.

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Сря 22 авг 2007 17:40

Jako_ludiq написа:И при мене се чува нямкакво тропане като мина и през маничка дупка. Кажете кате по точно се намират тези тампони и лесна ли е смяната.

http://forum.vwclub.bg/viewtopi ... C%EE%F1%F2

Потребителски аватар
fena_vd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fena_vd » Сря 22 авг 2007 21:03

Смяната не е кой знае какво.Аз ги смених по следния начин:вдигаш колата на крик пред задната гума се вижда каде е хванат моста,развиваш болта ,като го извадиш моста висва от едмата страна,с лист от ножовка прерязваш металната част от тампоните и със секач ги избиваш ,набиваш нови ,стягаш болта и си готов.Задължително ти трябва канал и тежък чук.От другата страна същото.Елементарно е но е много блъскане.Да уточня ,тампоните са 4 ,по два от всяка страна набити едн срещу друг.Надявам се обяснението ми да ти е полезно.Блъскаи смело и не се притеснявай работата е хамалска ,само от едната страна трябва да свалиш кантара на спирачките,като го поставиш задължително обезвъздушаване. :012: :077:

Потребителски аватар
cerosina
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cerosina » Чет 23 авг 2007 9:30

fena_vd написа:Смяната не е кой знае какво.Аз ги смених по следния начин:вдигаш колата на крик пред задната гума се вижда каде е хванат моста,развиваш болта ,като го извадиш моста висва от едмата страна,с лист от ножовка прерязваш металната част от тампоните и със секач ги избиваш ,набиваш нови ,стягаш болта и си готов.Задължително ти трябва канал и тежък чук.От другата страна същото.Елементарно е но е много блъскане.Да уточня ,тампоните са 4 ,по два от всяка страна набити едн срещу друг.Надявам се обяснението ми да ти е полезно.Блъскаи смело и не се притеснявай работата е хамалска ,само от едната страна трябва да свалиш кантара на спирачките,като го поставиш задължително обезвъздушаване. :012: :077:

Не съм много сигурен че като развиеш болта само от едната страна ( т.е. само един болт ) ще можеш да спуснеш моста така че да имаш място да работиш. Може и да греша.....

Потребителски аватар
vladko_g40
Автомобил: Audi A6 Audi 90
Двигател: AEB AAN
Контакти:

Мнениеот vladko_g40 » Чет 23 авг 2007 10:00

cerosina написа:
fena_vd написа:Смяната не е кой знае какво.Аз ги смених по следния начин:вдигаш колата на крик пред задната гума се вижда каде е хванат моста,развиваш болта ,като го извадиш моста висва от едмата страна,с лист от ножовка прерязваш металната част от тампоните и със секач ги избиваш ,набиваш нови ,стягаш болта и си готов.Задължително ти трябва канал и тежък чук.От другата страна същото.Елементарно е но е много блъскане.Да уточня ,тампоните са 4 ,по два от всяка страна набити едн срещу друг.Надявам се обяснението ми да ти е полезно.Блъскаи смело и не се притеснявай работата е хамалска ,само от едната страна трябва да свалиш кантара на спирачките,като го поставиш задължително обезвъздушаване. :012: :077:

Не съм много сигурен че като развиеш болта само от едната страна ( т.е. само един болт ) ще можеш да спуснеш моста така че да имаш място да работиш. Може и да греша.....
става :wink: пробвано е :lol:но аз мисля, че колегата valioboy говори за шапките, дето държат пружината - поне така разбирам аз от прочетеното

Потребителски аватар
cerosina
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cerosina » Чет 23 авг 2007 12:27

vladko_g40 написа:става :wink: пробвано е :lol:но аз мисля, че колегата valioboy говори за шапките, дето държат пружината - поне така разбирам аз от прочетеното

Просто темата се измести от шапките на амортисьорите към тампоните на задния мост.... който според мен са по вероятна причина за скърцане...

Потребителски аватар
MobilLife
Автомобил: Wv golf 5 +
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MobilLife » Чет 23 авг 2007 16:33

Нещо въобще не схващам за какво говорите - шапки на амортисьори -какво е това??? :(

Потребителски аватар
valioboy
Автомобил:
Двигател:

НЕ СА ТАМПОНИТЕ НА ЗАДНИЯ МОСТ

Мнениеот valioboy » Пет 24 авг 2007 14:21

тампони на задния мост смених преди 1 месец,защото и други хора ми казваха че е от тях,но уви същата работа,иначе смяната на тампоните не е толкова лесна ако не разполагаш с подемник или удобен канал.искат избиване за кое е нужно място да вартиш чука.А за шапки на задни амортесьори не съм чувал но на предните бях сменял и сега ми казаха че и отзад имало и мисля и тях да сменя да видя какво ще се получи

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Пет 24 авг 2007 18:37

Пръта на амортисьора влиза в бомбето , като отгоре и отдолу има по един гумен тампон, който тампон като се поразбие става кофти :)

Потребителски аватар
valioboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valioboy » Сря 22 окт 2008 18:06

The Machine дава верен отговор на проблема благодарско

Върни се в “Passat”