Някой сменял ли е шапки на задни амортисьори на Б3-РЕШЕНО
- valioboy
- Автомобил:
- Двигател:
Някой сменял ли е шапки на задни амортисьори на Б3-РЕШЕНО
Здр.Някой сменял ли е шапки на задните амортисьори на Пасат Б3.Какви са признаците когато са за смяна?Казаха ми че моя проблем бил точно от това,а а той е следния..когато мина през най-малката неравност отзад се чуват странни шумове и тропане по скоро.
Последна промяна от valioboy на Сря 22 окт 2008 18:06, променено общо 1 път.
- Jako_ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
Jako_ludiq написа:И при мене се чува нямкакво тропане като мина и през маничка дупка. Кажете кате по точно се намират тези тампони и лесна ли е смяната.
http://forum.vwclub.bg/viewtopi ... C%EE%F1%F2
- fena_vd
- Автомобил:
- Двигател:
Смяната не е кой знае какво.Аз ги смених по следния начин:вдигаш колата на крик пред задната гума се вижда каде е хванат моста,развиваш болта ,като го извадиш моста висва от едмата страна,с лист от ножовка прерязваш металната част от тампоните и със секач ги избиваш ,набиваш нови ,стягаш болта и си готов.Задължително ти трябва канал и тежък чук.От другата страна същото.Елементарно е но е много блъскане.Да уточня ,тампоните са 4 ,по два от всяка страна набити едн срещу друг.Надявам се обяснението ми да ти е полезно.Блъскаи смело и не се притеснявай работата е хамалска ,само от едната страна трябва да свалиш кантара на спирачките,като го поставиш задължително обезвъздушаване.

- cerosina
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
fena_vd написа:Смяната не е кой знае какво.Аз ги смених по следния начин:вдигаш колата на крик пред задната гума се вижда каде е хванат моста,развиваш болта ,като го извадиш моста висва от едмата страна,с лист от ножовка прерязваш металната част от тампоните и със секач ги избиваш ,набиваш нови ,стягаш болта и си готов.Задължително ти трябва канал и тежък чук.От другата страна същото.Елементарно е но е много блъскане.Да уточня ,тампоните са 4 ,по два от всяка страна набити едн срещу друг.Надявам се обяснението ми да ти е полезно.Блъскаи смело и не се притеснявай работата е хамалска ,само от едната страна трябва да свалиш кантара на спирачките,като го поставиш задължително обезвъздушаване.![]()
Не съм много сигурен че като развиеш болта само от едната страна ( т.е. само един болт ) ще можеш да спуснеш моста така че да имаш място да работиш. Може и да греша.....
- vladko_g40
- Автомобил: Audi A6 Audi 90
- Двигател: AEB AAN
- Контакти:
ставаcerosina написа:fena_vd написа:Смяната не е кой знае какво.Аз ги смених по следния начин:вдигаш колата на крик пред задната гума се вижда каде е хванат моста,развиваш болта ,като го извадиш моста висва от едмата страна,с лист от ножовка прерязваш металната част от тампоните и със секач ги избиваш ,набиваш нови ,стягаш болта и си готов.Задължително ти трябва канал и тежък чук.От другата страна същото.Елементарно е но е много блъскане.Да уточня ,тампоните са 4 ,по два от всяка страна набити едн срещу друг.Надявам се обяснението ми да ти е полезно.Блъскаи смело и не се притеснявай работата е хамалска ,само от едната страна трябва да свалиш кантара на спирачките,като го поставиш задължително обезвъздушаване.![]()
Не съм много сигурен че като развиеш болта само от едната страна ( т.е. само един болт ) ще можеш да спуснеш моста така че да имаш място да работиш. Може и да греша.....

- valioboy
- Автомобил:
- Двигател:
НЕ СА ТАМПОНИТЕ НА ЗАДНИЯ МОСТ
тампони на задния мост смених преди 1 месец,защото и други хора ми казваха че е от тях,но уви същата работа,иначе смяната на тампоните не е толкова лесна ако не разполагаш с подемник или удобен канал.искат избиване за кое е нужно място да вартиш чука.А за шапки на задни амортесьори не съм чувал но на предните бях сменял и сега ми казаха че и отзад имало и мисля и тях да сменя да видя какво ще се получи
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател: