Пасат Б3 табло

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Wr450f
Автомобил:
Двигател:

Пасат Б3 табло

Мнениеот Wr450f » Пон 27 окт 2008 22:43

Може и да има такава тема но неможах да я намера.Искам да попитам трудно ли се сменя таблото на пасат Б3 и да ли може табло с оборотомер да стане на местото на табло което е било без оборотомер (вместо оборотомер часовник :D:D )

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 27 окт 2008 22:50

Точно на В3 ваденето и слагането на таблото е супер-елементарно.
Ако не си с дизелов мотор- би трябвало и с оборотомера да нямаш много грижи.
Гледай да са от една и съща марка и скоростния индекс да е еднакъв.

Потребителски аватар
DJ_TOLYO
Автомобил: Passat Variant
Двигател: 2E 1991

Мнениеот DJ_TOLYO » Пон 27 окт 2008 22:58

Само "набутването" на жилото на километропоказателя си е жива философия :banghead:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Пон 27 окт 2008 23:01

Ами ;) Няма ти я, сигурно, 'фунийката' на километража ;)
До сега съм свалял моето над 20 пъти и... само го поставям, като насоча жилото горе-долу, затварям и съм ОК ;)
На брат'чеда пасатора пак така...

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пон 27 окт 2008 23:28

Наистина и аз се интересувам някой може ли да приложи снимков материал как става.

Потребителски аватар
VW_forever
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат Б3 табло

Мнениеот VW_forever » Вто 28 окт 2008 1:08

Wr450f написа:Може и да има такава тема ...

има
... а колкото до предавателното число... :roll:
най- добре си сложи твоя скоростомер, туй средното :wink: (ей че го написах)

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Вто 28 окт 2008 8:58

Колега,казвал съм го(в някоя друга тема) и пак ще го кажа.На моя кораб направих тази манипулация.Взех табло с оборотомер-щях да махам часовника и да слагам на негово място оборотомера ама като видях че работата е много сложна се ядосах и ръгнах куплунга на новото и каквото ще да става и......чудо всичко тръгна от раз скоростомер,оборотомер,дигитален часовник ,температури бензин ,лампички абе всичко и те така.

Първо си свали волана.На козирката на таблото като погледнеш отдолу нагоре има два болта-развий ги.Издърпваш пластмасатае към теб и тя излиза.Като я махнеш ще видиш 4 болта които държат самото табло в четирите му края(дали не бяха два ....ама ще ги видиш като махнеш пластмасата)развии ги и издърпай таблото към теб Има само един куплунг с кабели който го дъжи -бръкни и го изключи. Слагай новото и давай по обратния ред.Колегата по горе правилно ти е казал за жилото да не береш кахър то си имо носочвощо чешка и като сложищ таблото то си влиза на мястото.Хайде и успех дано съм бил полезен ако има нещо питай

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Вто 28 окт 2008 10:17

DJ_TOLYO написа:Само "набутването" на жилото на километропоказателя си е жива философия :banghead:

тц, елементарно е:
1. Вдигаш капака;
2. Отваряш бирата;
3. Показваш на жена си кое под капака е жилото и й обясняваш как да го държи за да не мърда;
4. Сядаш в купето и отпиваш бирата ... два пъти ... да подържи тя малко (и без това от капака не те вижда какво правиш) ... аз я карах 3 пъти да държи :);
5. Направо буташ таблото назад, жилото самичко се приплъзва по конусовидния щуцер и се намества.

Ако пропуснеш някои точки ще ти отнеме около 30 секунди ... но ако не си на кеф можеш да й кажеш че и едно жило не може да държи правилно и да се мотаеш в колата примерно 15-20 минути ... :)

Потребителски аватар
DJ_TOLYO
Автомобил: Passat Variant
Двигател: 2E 1991

Мнениеот DJ_TOLYO » Вто 28 окт 2008 10:27

passenger написа:
DJ_TOLYO написа:Само "набутването" на жилото на километропоказателя си е жива философия :banghead:

тц, елементарно е:
1. Вдигаш капака;
2. Отваряш бирата;
3. Показваш на жена си кое под капака е жилото и й обясняваш как да го държи за да не мърда;
4. Сядаш в купето и отпиваш бирата ... два пъти ... да подържи тя малко (и без това от капака не те вижда какво правиш) ... аз я карах 3 пъти да държи :);
5. Направо буташ таблото назад, жилото самичко се приплъзва по конусовидния щуцер и се намества.

Ако пропуснеш някои точки ще ти отнеме около 30 секунди ... но ако не си на кеф можеш да й кажеш че и едно жило не може да държи правилно и да се мотаеш в колата примерно 15-20 минути ... :)

:bowdown :bowdown :bowdown mhihi

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Вто 28 окт 2008 11:12

mely написа:Първо си свали волана.На козирката на таблото....

Не знам, може би зависи от волана, но аз съм с оригиналния, с 4 лъча волан и спокойно таблото ми се измушва през горната част на волана.
Разбира се, свлям 'фунийката' отзад ;) Тя е на байонетен цокъл.
passenger, мисля си, че трябва да си сменя филтърчето за въздуха в купето (селф-мейд)
Каква ли бира да ми купи жена ми? Че тя ще държи новия филтър... mhihi

Потребителски аватар
Wr450f
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Wr450f » Вто 28 окт 2008 15:02

А как да си свържа оборотомера имали изход на динамото ?

_SUN_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _SUN_ » Вто 28 окт 2008 15:35

Ако си с бензинов мотор оборотомера е вързан към датчика на Хол на делкото/зеления проводник/, отттам взема сигнал за диференциалното броене, +/кл.15/ и - /кл.31/ са на пистовата платка на самото табло, оригинално дори и да нямаш оборотомер, ония шваби може да са се излъгали да пуснат едно кабелче гювеч до таблото, на което да има сигнал за оборотомера, така че първо пробвай, би трябвало да е със зелена изолация.Относно километража нямаш ядове, на всички пасати след 90 год. и бенз. и дизелови предавателното число към скоростомера е едно и също.

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Вто 28 окт 2008 15:55

Момци, я споделете някой "излекувал" ли е по някакъв начин мигащия диод за водата, че е много досадно? А не ми се иска направо да го изскубя.

Потребителски аватар
VW_forever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_forever » Вто 28 окт 2008 17:16

Miki, не споделяш това мигане след смянтата на таблото ли се получи?
Аз моето съм го сменявал от 1.8 мотор- 220км. Смених само скоростомера, защото моя е до 240 и проблеми никакви.
Дълго търсих мигачите да са два (горе) и стана, но доколкото имам спомени в една морга пробвах по- старото табло, един индикатор за мигачите... и мисля че се получи този проблем, ама това по спомени.
Приятел сменява табло, като сложи с единия мигач... и със сигурност знам, че майсторите са му теглили някакъв допълнителен кабел, но не мога да кажа защо. Ако трябва, да питам?

passenger написа:...3. Показваш на жена си кое под капака е жилото и й обясняваш как да го държи за да не мърда;

Момчета, случили сте на жени!
Моята, ако ще държи нещо... държи да е "кожено" :wink: , още повече като става въпрос за "жило" :twisted: ,
а пък и да не мърда- абсурд!
... Добре, че от "практиката" съм се научил да вкарвам от раз 8) , така че проблеми с жилото на километража нямам :D

Към колегата пуснал темата:
За какъв мотор иде реч?

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Сря 29 окт 2008 6:20

Действай колега нема се пуашиш.Аз на моя му светнах табло с борд компютър.

Върни се в “Passat”