Съвет за избор с автоматична ск.кутия или ръчна ск.кутия
- krasi_68_68
- Автомобил:
- Двигател:
Съвет за избор с автоматична ск.кутия или ръчна ск.кутия
Здравейте,колеги ще ви помоля за мнения по този въпрос.Да ми кажете за плюсовете и минусите м/у двете кутии.Качества и приемущества!И имали по издражлива кутия, имали такова нещо че на определени километра автоматика се скапва.Начин и потдържане на автоматика.Благодаря ви предварително. 

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Тук ще можеш да се ориентираш за автоматичните кутии:
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... E%ED%E8%EA
За ръчните... то какво? Сигурно от малък знаеш как са се карали Жигули и Москвичи
Впрочем, автоматична кутия за мен има смисъл само в София. Дори в Пловдив все още се ядва с ръчка.
За Разград... зависи! Ако желанието за лукс надделява над желанието ти за практичност- бива. Но иначе аз не бих се вързал някой друг да ми казва на 'ква скорост да карам!
За целта съм си взел жена!
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... E%ED%E8%EA
За ръчните... то какво? Сигурно от малък знаеш как са се карали Жигули и Москвичи

Впрочем, автоматична кутия за мен има смисъл само в София. Дори в Пловдив все още се ядва с ръчка.
За Разград... зависи! Ако желанието за лукс надделява над желанието ти за практичност- бива. Но иначе аз не бих се вързал някой друг да ми казва на 'ква скорост да карам!
За целта съм си взел жена!

- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Здравей колега
За мен и двете кутии си имат както преимущества така и недостатъци.
Автоматика е за по-спокойни, по-мързеливи хора
И поне според мен не е толкова забавен за каране колкото ръчката.(всичко опира до стил на каране де) Това с километрите са глупости - всичко зависи от поддръжката . До колкото съм чел по форума поддръжката на автомата е една идея по-сложна от тази на ръчката (нека по-запознатите помагат)
Ако те интересува мнението ми - винаги бих взел ръчката
За мен и двете кутии си имат както преимущества така и недостатъци.
Автоматика е за по-спокойни, по-мързеливи хора

Ако те интересува мнението ми - винаги бих взел ръчката

- bnvp
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: 2E 1991
Колега аз карам В3 с автоматични скорости и мога да кажа че съм много доволен он нея.За градско е перфектна,тук във Варна движението стана почти като в София и в задръстванията по няколко километра няма по-добро нещо от автоматика.Иначе минус си е че с автоматик колата ускорява малко по-бавно,поне моята де
и на баири се дразниш като колата вземе да умира на висока предавка,макар че аз лично ползвам ограничаващите режими на кутията,което мн хора не правят.За гонки не става дори да има спортен режим.На извънградско аз лично не намирам голяма разлика между двете кутии,само дато с автоматика си спускаш седалката назад и се отпускаш,наслаждавайки се на гледката, дори и при висока скорост
За подръжка не мога да кажа щото досега не съм пипал нищо по нея,знам че маслото се сменя на 50-60 хил. км. някъде,ама смяната му е малко по-сложна и трябва добър майстор. А бе и двете кутии си имат плюсове и минуси и според мен е въпрос на вкус
и предпочитания, аз лично мойта си я купих автоматик по случайност, не съм я избирал такава.

и предпочитания, аз лично мойта си я купих автоматик по случайност, не съм я избирал такава.
- Miro de la Valcea
- Автомобил:
- Двигател:
- bnvp
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: 2E 1991
Зех си автоматика по случайност и никога не бих се качил вече на кола с ръчки.Или по точно ако имам парите никога не бих си купил кола с ръчни Smile
Между другото и на мен така ми казаха като я купувах, но не е така аз карам коли с ръчни ск. на приятели от време на време, нямам нищо против ръчните-ако искам да си направя гонка например няма как да стане с автоматик.Следващата ми кола сигурно пак ще е с ръчни(освен ако не забогатея много изведнъж,което е малко вероятно).Но честно казано във Варна или в София не бих искал да карам кола с ръчни, аз и с автоматика оставам без нерви докато стигна от единия до другия край на Варна,особено сутин.Ама човека си е от Разград така че не знам.Въпрос на избор, ако иска той да си кара колата във всеки един момент да си вземе ръчка, ако е по-мързелив и иска от време не време да се вози да си вземе автоматик,поне според мен де.Както казах по-горе въпрос на вкус. И се извинявам ако съм излязал извън темата, но не се сдържах да отговоря на провокацията на колегата.
- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
Кой каза ,че не може да се ръчкат автоматичните кутии.
Само ръчкане да изкаш.И гонки стават.С моя голф съм дърпал 1.8 ABS Г3 на Nero(после полудя,но това е друга бира).
Ай стига глупости.Ако някой не може да ръчка да дойде и да му покажа как става с автоматични скорости.Трябва само да си обуя по тежките подметки.
Взимай автоматик.В USA карат само автоматици с мн леки изключения.
Само ръчкане да изкаш.И гонки стават.С моя голф съм дърпал 1.8 ABS Г3 на Nero(после полудя,но това е друга бира).
Ай стига глупости.Ако някой не може да ръчка да дойде и да му покажа как става с автоматични скорости.Трябва само да си обуя по тежките подметки.
Взимай автоматик.В USA карат само автоматици с мн леки изключения.
Васето ме изпревари .И аз съм на мнение че автомата може да се ръчка.И на всички които писаха по-горе пък и в други теми не съм съгласен че автомата определя на коя предавка да караш.При мен лично предавката е по мое желание.Ама трябва малко да свикнеш и да се научиш как става.успех на колегата .
Аз съм За автомата.
Аз съм За автомата.
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
ето ти една историика и сам си вади изводите:ли4ната ми кола е типтроник и от два месеца си е в Бг и я ползват родителите ми-за пръв път седнаха на автоматик и сега ве4е за кола с ръ4ни скорости не искат и да 4уят при положение 4е имам още няколко коли в Бг с ръ4ни скорости
аз ли4но също съм за автоматика-даже въобще не е тромав ако се пипне малко тук и там-на първа и втора автоматика превърта гуми
аз ли4но също съм за автоматика-даже въобще не е тромав ако се пипне малко тук и там-на първа и втора автоматика превърта гуми

- krasi_68_68
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Съвет за избор с автоматична ск.кутия или ръчна ск.кутия
Много ви благодаря за съветите и мненията,и аз съм се насочил към автоматика.Мисля че удоволствието от шофирането е по-разкошно.А за бягане аз няма да се състезавам,само незнам дали има значение в разхода на гориво.При автоматика си имаш една свободна ръка нали!Пожелавам ви успехи и приятно шофиранеkrasi_68_68 написа:Здравейте,колеги ще ви помоля за мнения по този въпрос.Да ми кажете за плюсовете и минусите м/у двете кутии.Качества и приемущества!И имали по издражлива кутия, имали такова нещо че на определени километра автоматика се скапва.Начин и потдържане на автоматика.Благодаря ви предварително.

- krasi_68_68
- Автомобил:
- Двигател:
Привет,какво имаш в предвид тук и там,и как се разбира,кога си на 1ва 2ра и т.н.Ако имаш възможност поясни ми.Предполагам че всичко е с усета с педала но......?И още един въпрос,може ли кола с автоматик да тегли др. колаniks76 написа:ето ти една историика и сам си вади изводите:ли4ната ми кола е типтроник и от два месеца си е в Бг и я ползват родителите ми-за пръв път седнаха на автоматик и сега ве4е за кола с ръ4ни скорости не искат и да 4уят при положение 4е имам още няколко коли в Бг с ръ4ни скорости

-
- Автомобил:
- Двигател:
здрасти
Две години карах Ауди 100 автомат (има го в гаража) и единственото за което ми е мъчно след раздялата е автомата.
Удоволствие, удобство или както щеш го наречи.
не е истина че нямаш контрол над предавките, че е тромава и т.н.
Управлението на кутията на Аудито имаше т. нар. понижаваща предавка и кик-даун.
даваш газ до долу и минава на по-ниска. Искаш още обороти, натискаш още малко - и ето ти кик даун.
Контрола е по-бърз от ръчния и е по-лесен (става без да си отделяш ръцете от волана)
Най - най-важното при покупка е да има с теб човек който разбира от автоматици. В най-лошия случай поне да е карал и да знае как следва да се държи кутията при потегляне, превключване, каране назад, спиране на наклон и т.н..
Защото купиш ли прецакана, да знаеш ремонта им е скъп.
Иначе подръжката на по-старите автомати не е по-скъпа от на ръчните. За новите не знам
Удоволствие, удобство или както щеш го наречи.
не е истина че нямаш контрол над предавките, че е тромава и т.н.
Управлението на кутията на Аудито имаше т. нар. понижаваща предавка и кик-даун.
даваш газ до долу и минава на по-ниска. Искаш още обороти, натискаш още малко - и ето ти кик даун.
Контрола е по-бърз от ръчния и е по-лесен (става без да си отделяш ръцете от волана)
Най - най-важното при покупка е да има с теб човек който разбира от автоматици. В най-лошия случай поне да е карал и да знае как следва да се държи кутията при потегляне, превключване, каране назад, спиране на наклон и т.н..
Защото купиш ли прецакана, да знаеш ремонта им е скъп.
Иначе подръжката на по-старите автомати не е по-скъпа от на ръчните. За новите не знам