Проблем с автоматик на Б5 (обикновен автоматик)

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
lubaka79
Автомобил: Passat B8
Двигател: DFCA 2015

Проблем с автоматик на Б5 (обикновен автоматик)

Мнениеот lubaka79 » Пет 31 окт 2008 17:47

Колеги имам един въпрос за автоматика на моя пасат.
Когато не е загряла колата автоматика не работи добре - включва по бавно и изключва от скорост. След като поработи малко, всичко е наред и си превключва нормално.Питах на няколко места и ми казаха, че било нормално за кола на 200 000км.
Моля за вашето мнение.

Потребителски аватар
Fr3nzY
Автомобил: VW Passat
Двигател: AFB V6 TDI

Мнениеот Fr3nzY » Пет 31 окт 2008 19:13

Ами да не би маслото му скоро да не сменяно.Или незная от какво се получава моята е на 270 000 вече нямам такива проблеми.

Потребителски аватар
krasi_68_68
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с автоматик на Б5 (обикновен автоматик)

Мнениеот krasi_68_68 » Съб 01 ное 2008 12:45

lubaka79 написа:Колеги имам един въпрос за автоматика на моя пасат.
Когато не е загряла колата автоматика не работи добре - включва по бавно и изключва от скорост. След като поработи малко, всичко е наред и си превключва нормално.Питах на няколко места и ми казаха, че било нормално за кола на 200 000км.
Моля за вашето мнение.
Според мен няма връзка със загряването,сега чувам за загряване.Поясни по-точно как обикновен автоматик и коя год.ти е колата.А за километрите и моя автоматик е на 200 000,но нямам такива проблеми,и не го вярвам!Както колегата ти е казал провери си маслото и ако е за смяна го смени.Но само при специалист.Може да бъде и от хидротрансмисионната помпа но несъм сигурен.Пак специалист трябва.Ако излезе нещо пиши,пожелавам ти успех.

Потребителски аватар
ВидиМС
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ВидиМС » Съб 01 ное 2008 16:19

krasi_68_68 прочети малко и после се цепи( за загряването де) а и това за специалиста също не ми харесва.Може да кажеш да е добро маслото ама чак пък да има значение дали аз ще си го сменя или някой друг....

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 01 ное 2008 16:44

Ако не е направено, обслужи скоростната кутия - масло, филтър и гарнитура. Ако и тогава не се оправи :(

Потребителски аватар
lubaka79
Автомобил: Passat B8
Двигател: DFCA 2015

Re: Проблем с автоматик на Б5 (обикновен автоматик)

Мнениеот lubaka79 » Пон 03 ное 2008 15:10

[/quote]Според мен няма връзка със загряването,сега чувам за загряване.Поясни по-точно как обикновен автоматик и коя год.ти е колата.А за километрите и моя автоматик е на 200 000,но нямам такива проблеми,и не го вярвам!Както колегата ти е казал провери си маслото и ако е за смяна го смени.Но само при специалист.Може да бъде и от хидротрансмисионната помпа но несъм сигурен.Пак специалист трябва.Ако излезе нещо пиши,пожелавам ти успех.[/quote]

Пасата е 1999 г., 1,9 ТДИ 110 коня. Под обикновен автоматик имам предвид че не е типтроник. Скоростната кутия е обслужена преди 15000 км. Не е голям проблема, просто когато е студена колата и включа на D или R минават 3,4 секунди преди да превключи. След 5 мин. каране проблема изчезва.
Освен това на определена скорост се появява едно виене като от диференциал. Оказа се че има един малък диференциал, на който отделно се долива масло. Прове4рихме го и нивото си беше добре, но го сменихме за всеки случай. Виенето намаля но все още се чува доста.
Ще съм много благодарен, ако някохй даде съвет!

Върни се в “Passat”