Габарит на В 5.5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Габарит на В 5.5

Мнениеот znainainai » Чет 12 юли 2007 20:17

Как се сменя крушката на габарита на пасатор В 5.5 2003г.:?: (за тази във фара става въпрос,гледах ама май през капачето за крушката не може)

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Чет 12 юли 2007 21:10

На B5 - Седан се отлепя кората в багажника (демек, отвътре, не пипориш нищо по стъклата отвън, камо ли да ги демонтираш) и съвсем лесно се изважда цялата платка, на която са наредени крушките.
Там вече малко гадно се връткат крушлетата, за да излязат от гнездата си в платката.
Предполагам, че и при B5.5 e същата история. :)

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 12 юли 2007 22:12

Мисля колегата пита за фаровете, не за стоповете...
Днес точно това правих - трябва ти кръстата отверка, много търпение и мамата... Особено за десния фар си е мъка, щото там е тръбата за постъпващия въздух и трябва да се махне, за да имаш достъп до фара. Има три болтчета, които са на гредата - отвиваш ги първо тях. След това има още една пластмасова кора, която е с 2 капачета - първо ги махаш, и след това развиваш двете болтчета. Първо махаш тази кора, след това излиза и тръбата за въздуха и действаш. Ако са ти големи ръчичките, се налага да се отвие и един болт, който държи кутията за въздушния филтър към кълника.
При левия фар трябва да махнеш една пластмасова кора, която покрива казанчето за хидравличната течност. Тя се държи на две щипки, отпред и отзад, и се маха лесно.
Аз сменях основните крушки и не съм се заглеждал за габарита, но той е във вътрешната секция на фара, където са дългите. Успех :да:

Потребителски аватар
znainainai

Мнениеот znainainai » Пет 13 юли 2007 7:33

dobrinb написа:Особено за десния фар си е мъка, щото там е тръбата за постъпващия въздух и трябва да се махне, за да имаш достъп до фара. Има три болтчета, които са на гредата - отвиваш ги първо тях. След това има още една пластмасова кора, която е с 2 капачета - първо ги махаш, и след това развиваш двете болтчета. Първо махаш тази кора, след това излиза и тръбата за въздуха и действаш. Ако са ти големи ръчичките, се налага да се отвие и един болт, който държи кутията за въздушния филтър към кълника.
При левия фар трябва да махнеш една пластмасова кора, която покрива казанчето за хидравличната течност. Тя се държи на две щипки, отпред и отзад, и се маха лесно.
Аз сменях основните крушки и не съм се заглеждал за габарита, но той е във вътрешната секция на фара, където са дългите. Успех :да:

Аз до тази фаза стигнах ама не напипвам фасунгата на крушката 15мин. се зверих да видя как е хваната и май се сменя отпред като се махне стъклото на фара иначе просто не ми идва идея от къде да бръкна,а за там требе да си татко Барба(повечето знаят за коя анимация говоря) че да бръкнеш. :cry:

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Габарит на В 5.5

Мнениеот shenko » Пет 13 юли 2007 7:42

znainainai написа:Как се сменя крушката на габарита на пасатор В 5.5 2003г.:?: (за тази във фара става въпрос,гледах ама май през капачето за крушката не може)

първия път се опитах сам и не можах, смениха ми го в Сакар, втория пак се опитах сам и пак не успях и като сменях ангренажен ремък казах на майстора да ми го смени :lol:

Последна промяна от shenko на Пон 10 дек 2007 23:08, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
znainainai

Мнениеот znainainai » Пет 13 юли 2007 17:00

shenko написа:първия път се опитах сам и не можах, смеха ми го в Сакар, втория пак се опитах сам и пак не успях и като сменях ангренажен ремък казах на майстора да ми го смени :lol:

То хубаво колега ама как точно става,че като гледам май бронята се маха ,фара се разглабя и тогава имаш достъп до крушката.Щото от вътре зад крушката на дългата светлина не намирам фасунгата дори със опипване :cry:

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Съб 14 юли 2007 7:53

znainainai написа:То хубаво колега ама как точно става,че като гледам май бронята се маха ,фара се разглабя и тогава имаш достъп до крушката.Щото от вътре зад крушката на дългата светлина не намирам фасунгата дори със опипване :cry:

точно така е процедурата, но в Сакар не ми сваляха броня и фарове, явно имат някакви накрайници за достъп до габаритите, знам ли :roll:

Потребителски аватар
Dombozcho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dombozcho » Пон 10 дек 2007 13:12

Здравейте , оказа се , че да се смени този преден десен габарит на тази кола е наистина много трудно !!!!

Понеже и аз имам този проблем ( изгорял габарит) , разглобих тези части които пречеха отворих капачето което предпазва крушките и габарите + моторчето за нагласа на късите светлини за нагоре надолу) и до тук , напипвам буксата с кабелите на габарита и до там , страх ме е да не отскубна нещо , та за това питам имам ли някакъв начин по който се сваля габарита , имам в пред вид дали се завърта или има някакъв щифт преди да излезе , защото бая го напънах и не иска да излезе и това е .
Моля някой който е сменял да каже , говоря за преден Десен габарит на WV 5.5 !

Потребителски аватар
jafara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jafara » Пон 10 дек 2007 16:47

Dombozcho написа:Здравейте , оказа се , че да се смени този преден десен габарит на тази кола е наистина много трудно !!!!

Понеже и аз имам този проблем ( изгорял габарит) , разглобих тези части които пречеха отворих капачето което предпазва крушките и габарите + моторчето за нагласа на късите светлини за нагоре надолу) и до тук , напипвам буксата с кабелите на габарита и до там , страх ме е да не отскубна нещо , та за това питам имам ли някакъв начин по който се сваля габарита , имам в пред вид дали се завърта или има някакъв щифт преди да излезе , защото бая го напънах и не иска да излезе и това е .
Моля някой който е сменял да каже , говоря за преден Десен габарит на WV 5.5 !

На мен ми се наложи скоро да ги смена габаритите ... значи колеги като напипате буксата на габарита дирекно я дърпате на към вас и излиза ... направено е не да се върти а да се издърпа .. хващай я смело за кабелите ако неможеш да я напипаш и дърпаш .. и излиза директно с крушката ;) Аз така си играх половин час първиа път, защото мислях че се върти но уви тя се дърпала ;) успех :)

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 10 дек 2007 23:54

Точно така, става с малко по-силно дърпане. Преди две седмици сменях двата габарита - около 10 мин работа е, и по-смело дърпайте, няма да им стане нищо на кабелите, само внимавайте какво дърпате mhihi

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Вто 11 дек 2007 17:38

Сецаш яко за кабелите и се вяди, но проблемът идва при слагането и обратно :) Аз си играх 15 минути с тъпата фасунка докато нацела дупка и се чуе "щрак" :) да не говорим че ме заболяха пръстите ....

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 11 дек 2007 20:10

Принципно не е за хора с големи ръце... :wink:

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Вто 11 дек 2007 21:59

ПРАВ СИ!!! Много трудно "маневрирам" около фаровете ... а като ми беше изпаднала крушката на късите ... МЪКААААА :lol:

Потребителски аватар
krasig
Автомобил: Passat B8 Variant
Двигател: DDA 2015

Мнениеот krasig » Чет 20 дек 2007 9:37

longora написа:ПРАВ СИ!!! Много трудно "маневрирам" около фаровете ... а като ми беше изпаднала крушката на късите ... МЪКААААА :lol:

А може ли да обясниш малко по-подробно как се сменя крушката на късите светлини на десния фар, че от 2 дни не свети и само я обикалям ..... явно описаното по-горе за махането на корите и въздуховода е валидно и тук, но кво се прави после, има нещо като гумено капаче, маха ли се? и.... ?

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Чет 20 дек 2007 12:07

Откачаш абсолютно всичко и гумената тапа. Под нея е крушката ако не се лъжа и има скобички които я държат. Трябва ти много гъвкава ръка и инструменти за да свалиш повечето пластмасария около фара. Абе за смяна на 1 крушка висше ти трябва :)

Върни се в “Passat”