Габарит на В 5.5
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Габарит на В 5.5
Как се сменя крушката на габарита на пасатор В 5.5 2003г.
(за тази във фара става въпрос,гледах ама май през капачето за крушката не може)

- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
На B5 - Седан се отлепя кората в багажника (демек, отвътре, не пипориш нищо по стъклата отвън, камо ли да ги демонтираш) и съвсем лесно се изважда цялата платка, на която са наредени крушките.
Там вече малко гадно се връткат крушлетата, за да излязат от гнездата си в платката.
Предполагам, че и при B5.5 e същата история.
Там вече малко гадно се връткат крушлетата, за да излязат от гнездата си в платката.
Предполагам, че и при B5.5 e същата история.

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мисля колегата пита за фаровете, не за стоповете...
Днес точно това правих - трябва ти кръстата отверка, много търпение и мамата... Особено за десния фар си е мъка, щото там е тръбата за постъпващия въздух и трябва да се махне, за да имаш достъп до фара. Има три болтчета, които са на гредата - отвиваш ги първо тях. След това има още една пластмасова кора, която е с 2 капачета - първо ги махаш, и след това развиваш двете болтчета. Първо махаш тази кора, след това излиза и тръбата за въздуха и действаш. Ако са ти големи ръчичките, се налага да се отвие и един болт, който държи кутията за въздушния филтър към кълника.
При левия фар трябва да махнеш една пластмасова кора, която покрива казанчето за хидравличната течност. Тя се държи на две щипки, отпред и отзад, и се маха лесно.
Аз сменях основните крушки и не съм се заглеждал за габарита, но той е във вътрешната секция на фара, където са дългите. Успех
Днес точно това правих - трябва ти кръстата отверка, много търпение и мамата... Особено за десния фар си е мъка, щото там е тръбата за постъпващия въздух и трябва да се махне, за да имаш достъп до фара. Има три болтчета, които са на гредата - отвиваш ги първо тях. След това има още една пластмасова кора, която е с 2 капачета - първо ги махаш, и след това развиваш двете болтчета. Първо махаш тази кора, след това излиза и тръбата за въздуха и действаш. Ако са ти големи ръчичките, се налага да се отвие и един болт, който държи кутията за въздушния филтър към кълника.
При левия фар трябва да махнеш една пластмасова кора, която покрива казанчето за хидравличната течност. Тя се държи на две щипки, отпред и отзад, и се маха лесно.
Аз сменях основните крушки и не съм се заглеждал за габарита, но той е във вътрешната секция на фара, където са дългите. Успех

- znainainai
dobrinb написа:Особено за десния фар си е мъка, щото там е тръбата за постъпващия въздух и трябва да се махне, за да имаш достъп до фара. Има три болтчета, които са на гредата - отвиваш ги първо тях. След това има още една пластмасова кора, която е с 2 капачета - първо ги махаш, и след това развиваш двете болтчета. Първо махаш тази кора, след това излиза и тръбата за въздуха и действаш. Ако са ти големи ръчичките, се налага да се отвие и един болт, който държи кутията за въздушния филтър към кълника.
Аз до тази фаза стигнах ама не напипвам фасунгата на крушката 15мин. се зверих да видя как е хваната и май се сменя отпред като се махне стъклото на фара иначе просто не ми идва идея от къде да бръкна,а за там требе да си татко Барба(повечето знаят за коя анимация говоря) че да бръкнеш.

- shenko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Габарит на В 5.5
znainainai написа:Как се сменя крушката на габарита на пасатор В 5.5 2003г.(за тази във фара става въпрос,гледах ама май през капачето за крушката не може)
първия път се опитах сам и не можах, смениха ми го в Сакар, втория пак се опитах сам и пак не успях и като сменях ангренажен ремък казах на майстора да ми го смени

Последна промяна от shenko на Пон 10 дек 2007 23:08, променено общо 1 път.
- znainainai
shenko написа:първия път се опитах сам и не можах, смеха ми го в Сакар, втория пак се опитах сам и пак не успях и като сменях ангренажен ремък казах на майстора да ми го смени
То хубаво колега ама как точно става,че като гледам май бронята се маха ,фара се разглабя и тогава имаш достъп до крушката.Щото от вътре зад крушката на дългата светлина не намирам фасунгата дори със опипване

- shenko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
znainainai написа:То хубаво колега ама как точно става,че като гледам май бронята се маха ,фара се разглабя и тогава имаш достъп до крушката.Щото от вътре зад крушката на дългата светлина не намирам фасунгата дори със опипване
точно така е процедурата, но в Сакар не ми сваляха броня и фарове, явно имат някакви накрайници за достъп до габаритите, знам ли

- Dombozcho
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здравейте , оказа се , че да се смени този преден десен габарит на тази кола е наистина много трудно !!!!
Понеже и аз имам този проблем ( изгорял габарит) , разглобих тези части които пречеха отворих капачето което предпазва крушките и габарите + моторчето за нагласа на късите светлини за нагоре надолу) и до тук , напипвам буксата с кабелите на габарита и до там , страх ме е да не отскубна нещо , та за това питам имам ли някакъв начин по който се сваля габарита , имам в пред вид дали се завърта или има някакъв щифт преди да излезе , защото бая го напънах и не иска да излезе и това е .
Моля някой който е сменял да каже , говоря за преден Десен габарит на WV 5.5 !
Понеже и аз имам този проблем ( изгорял габарит) , разглобих тези части които пречеха отворих капачето което предпазва крушките и габарите + моторчето за нагласа на късите светлини за нагоре надолу) и до тук , напипвам буксата с кабелите на габарита и до там , страх ме е да не отскубна нещо , та за това питам имам ли някакъв начин по който се сваля габарита , имам в пред вид дали се завърта или има някакъв щифт преди да излезе , защото бая го напънах и не иска да излезе и това е .
Dombozcho написа:Здравейте , оказа се , че да се смени този преден десен габарит на тази кола е наистина много трудно !!!!
На мен ми се наложи скоро да ги смена габаритите ... значи колеги като напипате буксата на габарита дирекно я дърпате на към вас и излиза ... направено е не да се върти а да се издърпа .. хващай я смело за кабелите ако неможеш да я напипаш и дърпаш .. и излиза директно с крушката

- krasig
- Автомобил: Passat B8 Variant
- Двигател: DDA 2015
longora написа:ПРАВ СИ!!! Много трудно "маневрирам" около фаровете ... а като ми беше изпаднала крушката на късите ... МЪКААААА
А може ли да обясниш малко по-подробно как се сменя крушката на късите светлини на десния фар, че от 2 дни не свети и само я обикалям ..... явно описаното по-горе за махането на корите и въздуховода е валидно и тук, но кво се прави после, има нещо като гумено капаче, маха ли се? и.... ?