Здравейте, Колеги!
Искам да знам,показва ли точно и реално разхода на гориво бордкомпютъра?Правилен ли е средният разход?А моментния?
При мен мисля , че стойностите на компа са занижени.С една дума ми гори повече,пък ми пише по-малко!
т.4 от правилата, които с регистрацията си безусловно се съгласяваш да спазваш !
mod edit: gr_kanev

показания на бордкомпютъра на Б5
Re: ПОКАЗАНИЯ НА БОРДКОМПЮТЪРА НА B5
rospharma написа:Здравйте, Колеги!
.....
При мен мисля , 4е стоиностите на компа са занижени.С една дума ми гори пове4е,пак ми пи6е по малко!
Та си е.Най точното замерване нали знаеш как е ? Пълниш резервоара до "гушката" от тубичка така, че да виждаш че се е показало горивото - караш 100 км. (напр.градско).Спираш пак на същото място (или поне същият наклон) доливаш пак докато се покаже от гърловината горивото и вече знаеш ориентировъчно колко ти гори градско.Казвам ориентировъчно защото едно е 20 пъти студен двигател да минава по 5 км и съвсем друг разход ще ти даде като направи работна температура (т.е. като загрее) и на един път навъртиш 100-те км.Ако ти се играе същият експеримент го повтаряш с гориво от друга бензиностанция.
-
- Автомобил: Passat 9 Elegance
- Двигател:
Моят отчита с 0.5лт в по-вече но това се дължи защото на място отчита в км/ч.Ако тръгна от точка А до точка В без да спирам ще отчете правилно.Между другото изобщо не го гледам този разход-пълня винаги до горе +обезвъздушаване и се орентирам най-точно.Сутрин като запаля и навън е много студено ми е показвал разход от 40лт че и отгоре май.