пасат G60 да или не

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
danaildimitrov1982
Автомобил:
Двигател:

пасат G60 да или не

Мнениеот danaildimitrov1982 » Пон 06 окт 2008 20:36

колеги влезнала ми е една муха за пасат 4х4 понеже имах на времето
джип и нямам лоши спомеми от него та все по-често се замислям дали да не си взема точно тоя модел моля споделете знания и мнения за които ви благодаря предварително :patriot

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Пон 06 окт 2008 20:51

питаш за нещо конкретно,тъгуваш по нещо съвсем различно,и за капак искаш мнение за кола чийто двигател няма нищо общо с въпроса ти.. :shock
Пасат синхро няма нищо общо с 4X4
Г60 е модификация на пасат,с механичен компресор 118Kw/160кс/ ,на който мисля му слагат стандартно синхро.
Има пасати които не са г60 и пак са синхро.
Ако вземеш този пасат, а той е екзотика сред пасатите и недай си боже се наложи да се развали нещо по така/я синхро я се счупи компресора/филмът ще холивудски пълнометражен.Ще се трошат мноо пари за много стара кола.Ако пък си човек с възможности и си решил да избягаш от скучното ежедневие със стара резачка.. ти си.
пиши в гугъл синхро и тн квото те интересува и чети образовай се.Ако тогава нещо не ти е ясно пак питай. :wink:

Потребителски аватар
danaildimitrov1982
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danaildimitrov1982 » Вто 07 окт 2008 20:46

благодаря за исчерпателния отговор :gruebel но от опит знам че на такава кола няма да иса излишни повече коне да разбирам ли че нормалния двигател няма да се задъхва при терен различен от асвалт или ако се наложи да тегли нещо

Потребителски аватар
minimiro
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот minimiro » Вто 07 окт 2008 21:58

Само за справка...
в Лом пред на нашите блока видях такъв наскоро...
2.0i sinhro, комби 92-ра ли 3-та ли... с клима пишеше..... търсеха му 1900 кинта.... беше нов внос, без номера още...черен....

Потребителски аватар
biostrong
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот biostrong » Сря 08 окт 2008 7:57

minimiro написа:Само за справка...
в Лом пред на нашите блока видях такъв наскоро...
2.0i sinhro, комби 92-ра ли 3-та ли... с клима пишеше..... търсеха му 1900 кинта.... беше нов внос, без номера още...черен....

в лом брат ми колите са ефтини - но това го знаем само посветените :P

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Сря 08 окт 2008 8:13

danaildimitrov1982 написа:благодаря за исчерпателния отговор :gruebel но от опит знам че на такава кола няма да иса излишни повече коне да разбирам ли че нормалния двигател няма да се задъхва при терен различен от асвалт или ако се наложи да тегли нещо

Passat synchro не е "джип" (или SUV) ! Ако искаш да караш по нещо различно от асфалт си вземи висок автомобил. 115 к.с. (двигател 2Е) не са малко за Пасат, дори и synchro. Ти си прецени дали искаш мощен, но проблемен двигател, или по-слаб, но не толкова претенциозен.

madkiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madkiro » Пон 27 окт 2008 19:12

Danny boy написа:питаш за нещо конкретно,тъгуваш по нещо съвсем различно,и за капак искаш мнение за кола чийто двигател няма нищо общо с въпроса ти.. :shock
Пасат синхро няма нищо общо с 4X4
Г60 е модификация на пасат,с механичен компресор 118Kw/160кс/ ,на който мисля му слагат стандартно синхро.
Има пасати които не са г60 и пак са синхро.
Ако вземеш този пасат, а той е екзотика сред пасатите и недай си боже се наложи да се развали нещо по така/я синхро я се счупи компресора/филмът ще холивудски пълнометражен.Ще се трошат мноо пари за много стара кола.Ако пък си човек с възможности и си решил да избягаш от скучното ежедневие със стара резачка.. ти си.
пиши в гугъл синхро и тн квото те интересува и чети образовай се.Ако тогава нещо не ти е ясно пак питай. :wink:

Е що пък да няма нищо общо с 4х4. Даже е по-добре: включва се когато има нужда от него следователно - по-малък разход. А пък филма въобще не е пълнометражен. Сменял съм си и синхрото рециклирал съм и компресора :wink:

BobiG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BobiG » Пон 27 окт 2008 21:49

Имам Passat G60 с проблем в турбото. Някой знае ли сервиз за ремонт или да си купя втора употреба турбо или пък продавам цялата кола за 2 500 лв. Колата е 1991 г. :!:

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 28 окт 2008 6:12

madkiro написа:... Даже е по-добре: включва се когато има нужда от него следователно - по-малък разход. ...

Кирчо, дарлинг, я ме светни от къде се включва и изключва синхрото, че аз от известно време карам един такъв пасат, а още не я знам тая екстра mhihi

Потребителски аватар
biostrong
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот biostrong » Вто 28 окт 2008 10:33

myrshavija написа:
madkiro написа:... Даже е по-добре: включва се когато има нужда от него следователно - по-малък разход. ...

Кирчо, дарлинг, я ме светни от къде се включва и изключва синхрото, че аз от известно време карам един такъв пасат, а още не я знам тая екстра mhihi

мисля че колегата има в предвид че се включва автоматично когато е необходимо - а между другото има разни добавки моито можеш да си сложиш и да си управляваш и блокажа на дифа ръчно

Потребителски аватар
danaildimitrov1982
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danaildimitrov1982 » Чет 30 окт 2008 20:03

-колеги благодаря ви за мненията но всичко това ми се струва много сложно и ме плаши(малко) :shock каква я мислех а каква стана тя аз исках кола с евтини части и лесна подръжка ,а то като косми4ески кораб това G-60 бе имам още малко време до като започнат дъждове,снегове ледове и т.н.абе ще помисля още малко и ще видим

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Чет 30 окт 2008 20:16

колега ,имам и продавам такава кола,но нито колата е ефтина ,нито подръжката

Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

Мнениеот Iavor » Пет 31 окт 2008 12:36

BobiG написа:Имам Passat G60 с проблем в турбото. Някой знае ли сервиз за ремонт или да си купя втора употреба турбо или пък продавам цялата кола за 2 500 лв. Колата е 1991 г. :!:

Може би имаш предвид,че проблемът ти е в компресора?

BobiG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BobiG » Пет 31 окт 2008 22:18

да проблема е в компресора, търся сервиз, ако някои знае да каже, или да купя друг но здрав

Потребителски аватар
niki_d99
Автомобил:
Двигател:

здр.

Мнениеот niki_d99 » Пон 03 ное 2008 8:40

колега няма какво да му мислиш. ако си намерил читаво г60 синхро изобщо не се замисляи колата си заслужава. прави голямо густо за каране. синхрото е постояно зацепено, но влиза в употреба когато предното види зор и си му трябва мощност,синхрото е 80% на предните и 20/% усилие на задните колела, компресора се рециклира за не много пари но трябва да се следи и сетъпите за него не са скъпи. поне според мен за кола модел на близо 20 години си е много направена кола. но ако имаш парички си търси г4 1.8т 4х4 там нещата са по различни. двигателя е 20 винтилов, турбо понавървява повечко и си е 4х4 :wink:

Върни се в “Passat”