Теч от хидравличната рейка

Техническа и сервизна информация за Passat
family_hs
Автомобил:
Двигател:

Теч от хидравличната рейка

Мнениеот family_hs » Пет 07 ное 2008 0:40

Здравейте, от скоро съм регистриран във форума и чета с интерес информацията за пасатора.Ползвах и темата за покупки и се откри варянт да заменя "цапащата"/щото течаща ще е пресилено/ рейка с друга.
Но се чудя как да разбера дали тази която ще взема ще е читава :?

П.П. Май забравих да напиша, че пасатора е '92 тди седан.

Потребителски аватар
MobilLife
Автомобил: Wv golf 5 +
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MobilLife » Пет 07 ное 2008 8:36

Що не си оправиш твоята колега - това че сълзи не е болка голяма.....
За втора употреба трябва да си сигурен в човека които ти я дава и да и смениш гуметиите по нея за да си сигурен че правиш нещо, иначе не знаещ кво слагаш и до кога.....Така че ти решаваш :D

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 07 ное 2008 9:34

Моята навремето я рециклирах за мисля 180лв което включваше :
-регулиране на гребена да няма хлабина
-смяна на вътрешните накрайници
-смяна на външните накрайници
-смяна на гумичките или там каквото има вътре
-смяна на външните маншони (за препоръчване е след като си я вземеш да си ги смениш с други понеже тези дето ги слагат се разпадат след 1 година).
По-удачно е отколкото да си купиш друга - не знаеш аккво взимаш а няма и как да разбереш преди да си я сложиш на колата и сипеш течност.
Успех!

matros
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот matros » Пет 07 ное 2008 9:41

точно прав е колегта.Ако вземеш друга рискуваш и тя да протече скоро..

Потребителски аватар
asio4658
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asio4658 » Пет 07 ное 2008 10:06

дайте му някакви координати на майстори, които могат да му свършат добра работа, че един колега има почти същия проблем с рейката, да му обадя и на него, мерси

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 07 ное 2008 10:17

Ами аз си я рециклирах в едно цехче на Окръжна болница (понеже са до нас) и май се казваше Жизет.Незнам дали още работи и каква е цената (такава беше преди година и половина и сега може и да е повече).Трябва да мина да попитам за цена и някакъв телефон.Предполагам довечера ще имам резултат.Аз лично съм доста доволен как я направиха - година и половина няма грижи.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 07 ное 2008 10:21

За София хвалят, включително и тук във форума майсторите в Техническия, 9 или 10 блок непомня. В раздела със сервизите имаше координати.Там дават 1 година гаранция, за Хасково и района обаче незнам.

gdh
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gdh » Пет 07 ное 2008 11:12

В техническия момчето е наистина разбрано и си мисля че работи добре. Обаче форумна отстъпка не ми направи и както каза колегата zfa159 външните маншони вече са нацепени (за около 6 месеца).

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 07 ное 2008 18:28

gdh написа:В техническия момчето е наистина разбрано и си мисля че работи добре. Обаче форумна отстъпка не ми направи и както каза колегата zfa159 външните маншони вече са нацепени (за около 6 месеца).

Един познат,който се занимава с коли навремето ми обесняваше защо предпочита тези от жизет отколкото тези в Техническия и точните му думи бяха "Те момчетата работят добре ама за същата цена в Жизет ти сменят и накрайниците (външните и вътрешните) а там само оправят основата на рейката и слагат новите маншони".И аз го послушах тогава - взеха ми 180лв за всичко а иначе само едни външни накрайници са 2х17= 34лв а вътрешните са и повече.
Обаче незнам Жизет дали още съществуват....днес нямах време да мина да погледна тук ли са,няма ли ги.

Потребителски аватар
vankoni
Автомобил: VW passat B3 B5.5
Двигател: PF1991 ALT2003
Контакти:

Мнениеот vankoni » Пет 07 ное 2008 19:15

zfa159 написа:Моята навремето я рециклирах за мисля 180лв което включваше :
-регулиране на гребена да няма хлабина
-смяна на вътрешните накрайници
-смяна на външните накрайници
-смяна на гумичките или там каквото има вътре
-смяна на външните маншони (за препоръчване е след като си я вземеш да си ги смениш с други понеже тези дето ги слагат се разпадат след 1 година).
По-удачно е отколкото да си купиш друга - не знаеш аккво взимаш а няма и как да разбереш преди да си я сложиш на колата и сипеш течност.
Успех!

Аз преди месец рециклиран моята,взеха ми 120лв с маслото и 1г гаранция, мога да ти дам координати за пловдив.

family_hs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот family_hs » Пет 07 ное 2008 22:12

Пишете колеги, пишете. Аз ще го погледна в понеделник този в техническия/за 1-ви път чувам, че имало там човек дето прави такива работи/. Този в Пловдив също ще ми свърши табота. А и ако кажете колко време тонема това "рециклиране" ще съм много доволен :roll:

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 07 ное 2008 22:15

Ами тези в Техническия са около 8-ми блок ама къде точно незнам и аз...не съм ходил.
Иначе от Жизет много хора не са доволни ама аз лично нямам никакви забележки от тяхната работа и рейката е още безпроблемна (2 години вече и малко повече даже).
По повод рециклирането - зависи колко рейки има преди твоята и колкоги мързи - от половин ден до седмица може да се мотаят.
Успех!

Върни се в “Passat”