Прерових всички теми за обороти и за стъпкови моторчета, но решение така и не намерих! Та смених стъпково моторче! Старото беше дало фира, сегашното пък ми задържа оборотите на 2000, обаче изключа ли буксата която влиза в моното отпред ги сваля бовно но ги сваля! Ако някой има такъв проблем да казва, че вече ми писна!
Пассат б3 88г. 1.8 моно RP мотор!

Стъпково моторче проблем!?
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Стъпково моторче проблем!?
И аз съм точно така!! И аз го смених ,но пак е така!!Това само на газ.Мотора е 1,6 ABU.Сложиха ми някакви електроники и пак е така!!!Не ми се ходи вече и на маистори ,само ми взимат парите!!!

- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
След смяната е желателно да се изчистят грешките - най-лесно с откачане на акумулатора.
Отделно трябва да се настрои разстоянието от палчето на стъпковия мотор до това нещо лоето върти клапата.
Има вариант да смуче въздух от някъде другаде и да се шашка стъпковото моторче.
Отделно трябва да се настрои разстоянието от палчето на стъпковия мотор до това нещо лоето върти клапата.
Има вариант да смуче въздух от някъде другаде и да се шашка стъпковото моторче.
- aliays
- Автомобил:
- Двигател:
Ок ама е регулирано разстоянието, проверих кабелите на буксата оказаха се оголени и закъсани, вече са поправени, сега задържа оборотите на 2000 и ги смъква бавно огледах всичко кабеляци къде що има и ми се видяха ок! сега въздуха остана да огледам, тампона на моното е здрав! Проблема го има и на газ и на бензин! Остава само да взема някое друго стъпково моторче и да проверя!
Ако някой се сети нещо да казва!
Ако някой се сети нещо да казва!
- vanko_VW
- Автомобил: Ford Focus
- Двигател:
прочети това
viewtopic.php?f=6&t=115126&hilit=%D1%81%D1%82%D1%8A%D0%BF%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%BE+%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%
свали моторчето и го почисти

свали моторчето и го почисти

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Ако е само на газ се получава от богата горивна смес или прекалено много предварение...което газаджиите обичат понеже тогава колата на газ върви по-добре.Вижте ги тези неща.
Аз бях с 1.8 моно ABS двигател и докато двигателя работи на богата смес на газ или с повечко предварение редовно си задържаше оборотите на 2000 и оттам ги сваля бавно... при по-богата смес не искаше и да ги сваля от време на време.Не бензин имаше такова нещо докато имах грешки за mixture adaptation и някойя и друга за стария степ-мотор.После на бензин нямаше проблем.
Аз бях с 1.8 моно ABS двигател и докато двигателя работи на богата смес на газ или с повечко предварение редовно си задържаше оборотите на 2000 и оттам ги сваля бавно... при по-богата смес не искаше и да ги сваля от време на време.Не бензин имаше такова нещо докато имах грешки за mixture adaptation и някойя и друга за стария степ-мотор.После на бензин нямаше проблем.
- aliays
- Автомобил:
- Двигател:
И на двете горива го има проблема! А отделен е въпроса, че на бензин при натискане на газта по рязко направо гасне, при плавно натискане се наема! Остана пак да свалям стъпковото и да го чистя пак! явно съм пропуснал нещо последния път!
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Пробвай с откачане на ламбда сондата дали ще има промяна!На студено как се държи двигателя?
- aliays
- Автомобил:
- Двигател:
Вече опитах на Газ промяна никаква! На бензин едни черни пушеци а оборотите все така се заседяват на 2000!?
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Провери и синия темп. датчик на пластмасовия тройник!
- aliays
- Автомобил:
- Двигател:
Синия! ОК! А някакво инфо какви пари е?
-
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
Цената му е различна има и за 20-22 до 40 + зависи откъде ще го вземеш ...въпреки че и за новите няма гаранция че ще дават коректни стойности .
- aliays
- Автомобил:
- Двигател:
А възможно ли е да е от дроселната клапа! Не съм я чистил а за предишния собственик не знам!
- danielmihov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
При мен проблемът беше температурния датчик.Който е на фланеца на мотара от пред.Изключи го и виж дли ще ти паднат оборотите
- aliays
- Автомобил:
- Двигател:
И след махането на синия датчик промяна няма освен че светна оранжевата крушка на таблото?!