Търся схема за релето на перката на Б3ка .

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
hristov_GL
Автомобил:
Двигател:

Търся схема за релето на перката на Б3ка .

Мнениеот hristov_GL » Пон 10 ное 2008 14:05

колата е Б3 1.8 моно
сложих й радиатор от толедо (от фар до фар) и има голяма полза ... свалих 10 градуса от всичките режими на работа на мотора (градско извънградско .... по светофарите ми прави 90 93 градуса а извън 75 80...

взех си дифузьор с две перки от дизелак .... обаче тъй като на колата която е бил (предполагам ауди) е бил пред радиатора и се наложи да обърна + и - за да проработи при монтаж зад радиатора ....обаче тъй като ампеража да двете перки заедно е доста голям и се налага слагането на още едно реле ...
Въпроса ми е има ли алтернативен вариант на релето ... или само така ще стане ... другият ми въпрос е може ли някой да ми даде схема на релето на перката и да ме светне как да свържа другото ? успоредно може би ???? или ????

П.П. благорадя предварително ..

Потребителски аватар
Petyoffy
Автомобил: Passat B7
Двигател: CBBF 2012

Мнениеот Petyoffy » Вто 11 ное 2008 11:18

Реле за включване на вентилатора (М4) на перката няма, само от датчика (S23), който е на радиатора в долния край откъм акумулатора. Той е с две степени 95* и 105*. Реле има ( К8 ), но то е за включване на перката след като е загасен двигателя ( някъде се среща като реле-таймер ).

Ето ти и схема:

Изображение

Последна промяна от Petyoffy на Вто 11 ное 2008 20:08, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Re: Търся схема за релето на перката на Б3ка .

Мнениеот mafiota » Вто 11 ное 2008 18:14

hristov_GL написа:колата е Б3 1.8 моно
................... свалих 10 градуса от всичките режими на работа на мотора (градско извънградско .... по светофарите ми прави 90 93 градуса а извън 75 80...
.............

Колега, че то май не е много добре да си на 70...80 градуса извън градско. По-скоро трябваше да търсиш проблема може би в термостата.
При мен от както смених термостата (някакъв BEHR) нищо че съм с малкък радиатор температурата се закова на милиметър над чертичката за 90' при градско , извън градско, няма значение.

Върни се в “Passat”