Електрически неволи/тъпи и скъпи// решени/

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Електрически неволи/тъпи и скъпи// решени/

Мнениеот vw16v » Чет 24 ное 2005 14:36

Та проблема ми е следния: на пасат 1.8/ABS/модел 35I,93 год.като натисна копчето за включване на фаровете,за да ми светнат късите,трябва да поразмърдам малко копчето.Подобен проблем ми прави и копчето за реотаните на задното стъкло -включва след малко размърдване,а напоследък въобще не работи.След консултация в сервиза ми казаха,че трябва да сменя и двете копчета.Оригиналните са 62лв.за копчето на фаровете и 56 лв.за копчето на реотаните на задното стъкло.Тъй като и двете цифри ми се струват неприемливо високи за такава глупост проверих по магазините и общо взето там продават такива копчета/с неясен произход естествено/на цени в диапазон между 15-30 лв.Ясно е ,че трябва да сменям копчетата и се интересувам първо:има ли начин да се размина с някакъв ремонт на самите копчета и второ ако не могат да се ремонтират оригиналните копчета, тези неоригиналните доколко са надеждни/някой пробвал ли ги е/ и могат ли да ми направят някоя сериозна беля от сорта на запалена инсталация-изгоряла кола-панаир голям.

Последна промяна от vw16v на Нед 27 ное 2005 9:58, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 24 ное 2005 14:41

що не пробваш от италианеца първо по 5 кинта са, пък после мисли за нови

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Чет 24 ное 2005 14:56

ми щото ми е малко далечко,от Бургас съм и скоро нямам път към София.То да съм сигурен,че няма да има ядове с тези неоригиналните веднага ще си взема,дори и малко повече от 5 лв. да са,ако някой е пробвал с такива да сподели впечатления.В краен случай ще си взема какви да е в комплект с пожарогасител за всеки случай :D

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Чет 24 ное 2005 15:28

При мен тва за реотаните ми правеше мизерии.Работеше когато си поискаше.Разглобих го (нямаше ништо счупено) и почистих контактите със спирт и се оправи

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Чет 24 ное 2005 15:50

Аз си купих ново комче за реотаните от 15лв и изгоря на същата вечер.Сега сум с хибрид от двете копчета.

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lisho » Чет 24 ное 2005 21:00

vw16v написа:ми щото ми е малко далечко,от Бургас съм и скоро нямам път към София.То да съм сигурен,че няма да има ядове с тези неоригиналните веднага ще си взема,дори и малко повече от 5 лв. да са,ако някой е пробвал с такива да сподели впечатления.В краен случай ще си взема какви да е в комплект с пожарогасител за всеки случай :D

На Приселци един пич ми предлагаше оригинални копчета II употреба за 20 лв./бр.Вярно е, че до там са ти (112 км, път Е87 посока Варна :D ), но все пак е по- близко от Софето.

моля попълни си полето местоживеене в профила!

Потребителски аватар
Oleg_Yanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oleg_Yanev » Пет 25 ное 2005 9:25

Еееех, колеги! Вчера прочетох темата, без да имам никакви проблеми от сорта и днес започна да примигва копа за реотана на стъклото :(
Ще взема утре да опитам по начина на bobcho, та дано се получи, че комбинациите на цифрите 0-9, дето ги пишете хич, ама хич не ми допадат.

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Нед 27 ное 2005 10:12

Благодаря на всички,които писаха и дадоха някоя друга идея по проблема.Реших проблема като смених копчето за фаровете с ново за 30 лв.Копчето за реотаните на задното стъкло пък си го оправих сам щото и за него трябваше да дам 30 лв.,ама ми се досвидяха и реших да повикам неволята да ми го оправи.Извадих го,разгледах го и установих,че е напълно ремонтопригодно-направили са го да се разглобява и вътре се оказа най-обикновен електрически ключ.Контактите му бяха силно замърсени и зеленясали и след като ги почистих със ситна шкурка светнаха като нови.След като го сглобих и сложих на мястото му копчето си работи безотказно вече трети ден.Сега като видях,че не е толкола страшно ,ще си оправя и оригиналното копче за фаровете и ще си го държа в колата за резервно.

Върни се в “Passat”