При палене сутрин Пасата ми пуши като Варбург?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

При палене сутрин Пасата ми пуши като Варбург?

Мнениеот pit » Чет 24 ное 2005 13:36

Ако някой може да помогне със мнение:При палене сутрин Пасата ми пуши като Варбург,значи случва се следното:
Пали след 2 сек. въртене и като пусна ключа гасне...
Въртя отново,давам газ принудително(форсиране)и така 3Ч4 сек.,отпускам педала и не изгасва.А междувременно докато форсирам,отзад излизат кълба дим(сиви) като от трабантче,и се чува че колата прекъсва,не работи равномерно.След 10 сек.няма дим,няма прекъсване на оборотите.Мен ми се струва че са свещите...Пасата е 1.6,101 к.с.,95 г.мотор АЕК.Какви свещи са подходящи за мен?Благодаря на всички отговорили предварително,ще разкажа навсякъде за тяхната добрина :D :D (майтап )

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 24 ное 2005 15:15

Свещи.NGK 4 електродни иди в магазин и по каталог ще ти ги изнамерят.
На Голфа АЕЕ скоро купувах но кутийките са в къщи, като се прибера ще ти пиша означението.Бяха по 8 лв като за мен 7/ редовен клиент/

Защо подаваш газ с педала като въртиш на стартер? Значи системата за обогатяване на сместа при оървоначално палене не работи или , ако работи допълнително онбогатяваш сместта.

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Чет 24 ное 2005 15:17

При мен го прави тоз номер но:
при мен си пали от раз
не ми прекъсва
Понякога само като заработи двигатела(сутрин или не е пален от доста време) изкарва такива пушеци.
На мен Vaskoto1 ми каза че от гумичките на клапаните.Протича масло покраи тях и право в цилиндрите.При теб може да протича повече масло и да цапа свещите и затова да пали трудно.Гори ли ти мн масло двг????

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Re: При палене сутрин Пасата ми пуши като Варбург?

Мнениеот Lisho » Чет 24 ное 2005 20:08

pit написа:Ако някой може да помогне със мнение:При палене сутрин Пасата ми пуши като Варбург,значи случва се следното:
Пали след 2 сек. въртене и като пусна ключа гасне...
Въртя отново,давам газ принудително(форсиране)и така 3Ч4 сек.,отпускам педала и не изгасва.А междувременно докато форсирам,отзад излизат кълба дим(сиви) като от трабантче,и се чува че колата прекъсва,не работи равномерно.След 10 сек.няма дим,няма прекъсване на оборотите.Мен ми се струва че са свещите...Пасата е 1.6,101 к.с.,95 г.мотор АЕК.Какви свещи са подходящи за мен?Благодаря на всички отговорили предварително,ще разкажа навсякъде за тяхната добрина :D :D (майтап )

При мен правеше нещо подобно и ако времето навън е леко влажно . Оказа се, че е от дистрибуторната капачка.Разкачих дистрибуторната капачка от всякакви кабели (от свещите и бобината). Почистих 5-те "лулички" на дистрибуторната капачка от вън с короселин от всякаква мизерия така, че заприличаха на нови.И .... започна да пали без прекъсване и детонации.
А да забравих. Свещите ми са 4 (четири) BERU с 4 (четири) електрода 32 лв/комплекта. 1,8, Мi, ABS,90 к.с.
Успех

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 24 ное 2005 21:00

Свещите да не са набор на колата?? Огледай и дистибуторна капачка и палец за нагар пукнатини. Н атъмно и влажно време вечер погледни за сияня на кабелите високоволтовите/.Може да има пробив в тях, може и да имаш калпав кабел който проработва на високи обороти респективно по-високо напрежение от бобината.

Потребителски аватар
M4r1qn
Автомобил:
Двигател: C5 X7
Контакти:

Мнениеот M4r1qn » Съб 26 ное 2005 23:24

грешка в ЕКУ? проверка - дел.

Върни се в “Passat”