Хидравлични повдигачи на клапаните,Тракат при топъл двигател
Хидравлични повдигачи на клапаните,Тракат при топъл двигател
Колата е Pasat 1.8Т 97год.При студен двгател няма никакви шумове,но като достигне работна температура трака та се не трае.Когато маслото е съвсем ново пак няма проблеми,но мина ли 1500-2000км.започва да трака.Карах пълна синтетика 0w40 на Арал,сега го смених с 10w40 пак на Арал,проблемите продължават.Как мислите,дали повдигачите са за смяна,да пробвам ли с други масла или да промивам ли маслена система?Пишете,моля ви споделете вашия опит и мнения
-
- Автомобил:
- Двигател:
Относно налягането на маслото - моето с 15W40 Lemfeurder беше 2 bar-а при 1000 rpm и 90 градуса. При смяната сложих за зимата 10W40 Mobil и при същите условия налягането падна на 1 bar. Лампата не ми мига. Ниско ли е това налягане - все пак в движение колата работи на по-високи обороти. Дали мога да карам така до пролетта. Сложих по-тънко масло защото миналата зима ми изби семерина на коляновия вал - реших че 15W40 е гъсто за зимата
.

- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
al_lukanov написа:Относно налягането на маслото - моето с 15W40 Lemfeurder беше 2 bar-а при 1000 rpm и 90 градуса. При смяната сложих за зимата 10W40 Mobil и при същите условия налягането падна на 1 bar. Лампата не ми мига. Ниско ли е това налягане - все пак в движение колата работи на по-високи обороти. Дали мога да карам така до пролетта. Сложих по-тънко масло защото миналата зима ми изби семерина на коляновия вал - реших че 15W40 е гъсто за зимата.
Да ниско е.!
При загрял мотор на тихи обороти налягането трябва да е >2 атм.
И не свети, защото датчика е на 0.8 атм, и то само над 2500 или 3000 оборота... не съм 100% сигурен.
Ако се установи, че е от колянов вал или някой боза, можеш да шибваш добавки и нещата се пооправят малко но не е панацея.
ААА и ползвай изпитани масла.. има много теми за масла тук просто прасни един сърч и ще видиш
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
al_lukanov написа:BTW дайте съвет за подходяща добавка?
Виж тук:
http://info.datacom.bg/dilana/bega4k.tk ... laidob.htm и по-специално подраздел Добавките полезни ли са?
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Lisho написа:al_lukanov написа:BTW дайте съвет за подходяща добавка?
Виж тук:
http://info.datacom.bg/dilana/bega4k.tk ... laidob.htm и по-специално подраздел Добавките полезни ли са?
По "гъсти" масла почти не вършат работа..
Вервай ми
Карал съм голф дето като види зор на баир и не е в обороти светка лампата на маслото и пищи като копеле...
Едиствано с хубави масла и добавка, и ръчкане на по-долна по баирите се пооправяше проблема...
Иначе какви ли не масла съм слагалл.
Но си мисля /само си мисля/ че с дизелов Арал 15 - 40 проблема беше по-малък