Passat B3 вместимост на казанчето за охлаждането?
- trifon022
- Автомобил: Skoda Superb 2022
- Двигател: 2000 TSI 190 hp DSG
Passat B3 вместимост на казанчето за охлаждането?
Здравейте колеги, въпроса ми е следващия: тръгвам да източвам водата за да сложа антифриз, обаче ми се стори че мн малко вода излезе, попитах тук там и ми казаха че в зависимост от двигателя вместимоста била между 6 и 8 литра. Така ли е? Двигателя е 1.8 Mi 90 к.с.
- DimitarBT
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: 2E
- Контакти:
абе колеги....да не пускам нова тема,гледам че тука има и от моите болежки.вчера смених термостата на пасата:б3 2Е мотор.смених го сложих нов.налях антифриз и зачаках да загрее да отвори термостата та да долея още ако е нужно.да ама не.колата завря.двете тръби дето са на радиатора горната гореща, долната ледена. нито перка се включва нито нищо.видях се в чудо.та дали може да съм купил преебан нов термостат или аз немога да обезвъздуша.или колата неможе сама да се обезвъздуши?няма никаде нищо запушено.капе си по малко вода в разшириелния съд и те така колата си загрява и тва е.никога не ми го е правила този номер.кажете от какво друго може да е освен нермостат.утре ще купя друг и пак ще го сменя да видя какво ще стане.моля помагайте
- DimitarBT
- Контакти:
колеги....не е от термостата....днес сложих друг...същата история.ами вдига до 100....че и нагоре.направо изфирясах вече...да не е от шибаната капачка на разширителния съд. ако тя е прецакана та да неможе да направи хубаво налягане в системата та да обезвъздуши.знам ли вече и аз ко да правя.направо съм се отчаял тотално
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
DimitarBT написа:еми по уреда......не съм слагал термометър.ама е множко колкото и да е.утре ще купя нова капачка на разширителния съд та да видим какво ще стане.бах и колата.тва не съм го виждал никаде.отрови ме.
Според мен недей да бързаш да си купуваш нова капачка за разшир. съд. Смятам, че се е получила "възушна възглавница" в охл. система на автомобила ти, както и ти си предположил.
Единия вариант е да опиташ да долееш течност през маркуча преди термостата, като той не изключва това, което ще опиша по-долу.
Да разбирам ли, че си обезвъздушавал само на място или си подкарал автомобила. Ако не си го направил, направи го. Следи си температурата на таблото и когато достигне ок 95 и малко отгоре градуси(до 100) спри, изгаси мотора и изчакай малко. Провери нивото на охл. течност в съда, би следвало да е спаднало. После внимателно и бавно развивай капачката, за да не избие парата и горещата течност и да стане фал. Долей колкото да достигне до max и направи същата операция отново, докато установиш, че нивото в съда се задържа в нормалното си положение - м/у min и max.
- DimitarBT
- Контакти:
карал съм я.обаче си вдига градуси.незнам и аз какво да правя вече.след малко отивам да купувам капачка.пробвам всичко което е възможно.на мен ми се струва че изобщо не достига вода до термостата.когато е загряла се муша отдоло и опипвам пласмасовата част която е непосредствено до термостата-студена е.а казанчето ври.ша я засиля в някое дере.усещам
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
DimitarBT написа:карал съм я.обаче си вдига градуси.незнам и аз какво да правя вече.след малко отивам да купувам капачка.пробвам всичко което е възможно.на мен ми се струва че изобщо не достига вода до термостата.когато е загряла се муша отдоло и опипвам пласмасовата част която е непосредствено до термостата-студена е.а казанчето ври.ша я засиля в някое дере.усещам
Има много теми за обезвъздушаване, потърси и ще видиш различни варианти

Моя термостат работи добре, нямам запушени мъркучи и въпреки това никога не се е обезвъздушавала напълно сама.
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
Моя термостат работи добре, нямам запушени мъркучи и въпреки това никога не се е обезвъздушавала напълно сама.
аз съм обратно - никога не съм обезвъздушавал - само си става ... явно е до двигател + година = да или не ( сама )

п.с А бе гледам че си почти като на колегата radotom - я го питай него дали прави нещо - ще го изкараме еталон

- DimitarBT
- Контакти:
клеги.....абе май голата си държи мормални температури.датчика неструва.....гледам този който сложих онзиден е с жълта точка а оригиналния е със зелена и от там идва температурната разлика....просто датчика неможе да сработи с уреда на таблото.обикалях насякаде и само в ауто + (от кадето взех и жълтия датчик) има зелен,но беше с изтрит номер и ми поискаха 45 лева......а жълтия го взех за 24 .теглих им една майна и си тругнах.май си е обезвъздушена защото стга до 95 градуса и немърда....а ако имаше въздух мисле че ще загрява доста....незнам според мен в датчика е проблема.не показва вярно.кажете от каде мога да си намеря зелен.