Проблем с огледалата на Б5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
mimojef
Автомобил:
Двигател:

Проблем с огледалата на Б5

Мнениеот mimojef » Пет 05 дек 2008 17:28

Колеги искам да попитам подгрева на огледалата при Б5 само на лявото огледало ли е или на двете. При мен подгрява само лявото. Проблем ли има или си е така. Другото което е е, че при настройване на дясното огледало ми се мърдат и двете! Така ли трябва да е или има проблем?
Благодаря

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 05 дек 2008 17:35

Има проблем. Провери кабелаците, или най-добре иди при някой да ги провери.

kzhaygarov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kzhaygarov » Пет 05 дек 2008 17:46

Каде се намира е това копче за подгравяне?

Потребителски аватар
sasho_mf
Автомобил: Toyota Corolla Verso
Двигател:

Мнениеот sasho_mf » Пет 05 дек 2008 20:54

Когато местиш лявото/шофьорското/ огледало трябва да се движи и дясното/пасажерско/ огледало.
Но не и обратното както си написал.
А за това че не ти работи подгряването най-вероятно ти е изгоряло .Проблема се решава с някоя морга например.Аз си намерих от ауди.

Потребителски аватар
vlado
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vlado » Пет 05 дек 2008 23:28

sasho_mf написа:Когато местиш лявото/шофьорското/ огледало трябва да се движи и дясното/пасажерско/ огледало.
Но не и обратното както си написал.
А за това че не ти работи подгряването най-вероятно ти е изгоряло .Проблема се решава с някоя морга например.Аз си намерих от ауди.

А-а-а не е така. До навигационния бутон с който се управляват огледалата им превключвател ляво-дясно - и тогава си регулираш всяко поотделно и в никакъв случай двете едновременно. Включването на отоплението става с включване отоплението на задното стъкло. Поне така е при мен, но има различни варианти - по-рано имах OPEL Omega, който имаше електрически отопляемо и движено огледало само от ляво, въпреки че друга такава кола аз не съм видял - даже и копчето за управление беше само за единично огледало, докато в ръководството беше изобразено такова с превключване ляво-дясно.

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Съб 06 дек 2008 7:30

при мен между двете позиции за ляво и дясно има една позиция която е за подгрев . и двере се регулират поотделно

sashot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashot » Съб 06 дек 2008 8:00

Темата е дъвкана вече. Подгряване на огледалата (и на двете) в средно положение на бутона за управление. При поставяне на превключвателя в положение на дясно огледало се регулира само то, при ляво - синхронно и двете. Има логика в цялата работа, немецът не го е направил просто така. В някои по-ранни версии на Б5 подгряването на огледалата се включва заедно с отоплението на задното стъкло. Това е при фабрично свързване. А ако някой е практикувал ТНТМ тогава Бог знае.
Самите нагревателни елементи в огледалата се водят слабо място на Б5, поне според руските сайтове. Така че в случая може да има проблем и с въпросния нагревателен елемент. Братушките са описали подробно какво им се разваля и как се ремонтира при желание.
Нагревателните елементи в огледалата са свързани с по два проводника - кафяв - маса и бял - +12 В. Аз бих започнал проверката именно от замерване за наличие на напрежение между тях при включено подгряване.

Потребителски аватар
mimojef
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mimojef » Съб 06 дек 2008 18:32

sashot ..... Благодаря за изчетпателния отговор :) Грешно съм написал темата . Когато настройвам лявото се местят и двете:) Като се замисля доста умно са го измислили Немците. Като се качи жена ми и си измести седалката напред си настройва лявото огледало а дясното си иде автоматично. Когато ми върне колата съответно и аз по най бързия начин си настройвам и двете огледала. Големи мозъци са тези Шваби.
Значи проблема ми е само в подгрева на дясното огледало. С неого ще се справя за час.
Благодаря на всички Ви.

Върни се в “Passat”