Пасат Б5 1.9 АФН - мнение за хидравлично масло Febi?
- Xaxy
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: AFN 1.9 TDI 110
Пасат Б5 1.9 АФН - мнение за хидравлично масло Febi?
Здравейте, днес забелязах,че маслото е намаляло та реших да поръчам на Феби,но искам се посъветвам първо с вас. Или направо да го сменя всичкото с на Феби или....?
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: Пасат Б5 1.9 АФН - мнение за хидравлично масло Febi?
Ако говориш за маслото за хидравликата на волана, феби-то не е лошо и трябва да е зелено. Повечето масла на Феби са само пакетаж и в тубичките са къде къде по-реномирани марки. Аз примерно за автоматика ми ползвам феби, защото майстора на кутията ми каза на ушенце, че в тубичката Феби е оригиналното масло, а Феби-то струва по 15лв за литър (оригиналното е 25-30лв). Действително кутията работи супер с него. За хидравликите на VAG също съм ползвал Febi и работят добре с него - няма шумове, волана си е лекичък.
Най-добре е да го смениш цялото и да почистиш съда от тинята вътре, за да си направил хубава профилактика. Също така виж къде отива - все от някъде изтича, щом намалява. Рейките са чест проблем - пълнят си маншоните.
Най-добре е да го смениш цялото и да почистиш съда от тинята вътре, за да си направил хубава профилактика. Също така виж къде отива - все от някъде изтича, щом намалява. Рейките са чест проблем - пълнят си маншоните.
- Xaxy
Благодаря ти zfa, а ще може ли ми кажеш как се сменя?
- Xaxy
Sonny_89 написа:http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=52664
Прочетох темата на колегата,но при мен е различно... Немам достъп до маркучите,а пък незнам кои маркучи да извадя.... Търсих в нета някакъв клип,но не намерих.... Ходих при майстор,вика ми много работа е нямам време. Ходих при друг 40 лв да го източи с машина....