Проблем при превключване

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
gazar4eto_87
Автомобил:
Двигател:

Проблем при превключване

Мнениеот gazar4eto_87 » Сря 10 дек 2008 9:48

Значи проблема е само когато е студена колата когато не е палена примерно една нощ сутрин по-трудно включва скоростите особено втора като покарам няколко километра се оправят нещата,но според мен не трябва да бъде така какво да направя за да е всичко нормално.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 10 дек 2008 9:56

Единственото,което можеш да направиш а и гледам,че си с дизел и заради това е още по-задължително да правиш е като запалиш колата сутрин да я оставиш да поработи на място повечко време (да кажем 10-тина минути) преди да тръгнеш.
Целия проблем идва от маслото на скоростите - гъстичко е и при студ става още по-гъсто и по-трудно се местят из него всичките джиджавки...и затова се получава така.Като покараш известно време постепенно то се загрява и се и разбърква заради движението и нещата се оправят.....същия ефект има и работата на место понеже ако не е натиснат съединителя част от валовете в скоростната кутия се въртят и се получава същия ефект - и аз на бензиновия го имам същия проблем и като я оставя да поработи повече на едно място всичко е идеално.
Даже миналата зима ми се случи като я запалих студена независимо,че не беше на скорост се премести малко напред понеже маслото е много гъсто и явно е предало някаква минимална част от въртящия момент към колелата :roll:
Не му се притеснявай - като я запалиш сутринта докато изчегърташ стъклата от скрежа и я изчистиш от снега ако има такъв вътре ще е топло,колата ще е на поне 50-60 градуса загряла и няма да имаш проблеми със скоростите ;)
Успех!

Потребителски аватар
gazar4eto_87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gazar4eto_87 » Сря 10 дек 2008 10:12

Мерси колега за изчерпателния отговор и аз така си помислих но просто откакто съм я купил масло в скоростната кутия не съм сменял та се чудя дали няма да се пооправят нещата ако сменя маслото все пак не се знае откога не е сменяно може и никога да не е.И пак мерси за бързия отговор

Върни се в “Passat”