скъсяване на оста на моторчето за регулиране на фаровете б5?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

скъсяване на оста на моторчето за регулиране на фаровете б5?

Мнениеот Peteff » Сря 10 дек 2008 19:07

здравейте колеги , наскоро си купих нови фарове . днес ходих да ги регулирам но се оказа че немогат да се свалят достатачно надолу и сега заслепявам водачите срещу мен дори и при най сваленото положение на фаровете от ръчното регулиране и от ел регулирането . та мисалта ми е понеже моторчето за ел регулиране се намира в долната част на фаровете си мисля че ако се скъси оста му долната част на "рефлектора" ще слезе надолу и по този начин няма да заслепявам автомобилите срещу мен . та някой има ли идея може ли да се скъси оста на машинките за ел регулиране на фаровете ? някои правил ли е тази процедура и дали изобщо е възможно ? автомобила е пасат б5 . фаровете са на фк с лупи ( ако изобщо има значение какви са) .предполагам може да се направи но реших да се допитам до вас първо.благодаря предварително на отзовалите се

mi_ho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mi_ho » Сря 10 дек 2008 20:24

Не е от оста. Свали бронята /лесно е/ и ще видиш, че под фаровете има едни триъгълни подложки. Чрез тях става "грубото" регулиране на фаровете. Разхлабваш фара и променяш местото на подложката. Ще се справиш.

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Сря 10 дек 2008 21:00

е то фаровете аз си ги слагах и не забелязах никакви триъгълни подложки под тях . от едната страна на фара към решетката има една пластмаса като ос която влиза в една дупка , а от към мигача до болта има една пластмаса чрез която се изнася долната част на фара навън и навътре . няма подложки няма нищо . интересното е че старите ми фарове при най надигнато положение от ел регулирането светеха доста ниско поне според мен . а тези обратно . та помагайте

mi_ho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mi_ho » Чет 11 дек 2008 6:54

Сваля ли бронята? По принцип е възможно да смениш фаровете и без да сваляш бронята /ама доста ловкост трябва/ и ако така си направил няма как да видиш подложките.

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Чет 11 дек 2008 7:18

не я свалях колега , много занимавка . а и като може без да се сваля защо да си усложнявам живота ; ) бронята на какво се държи ? мисля че има болчета на подкалниците , и отдолу кората е хваната за нея . другаде къде да развивам ? :)

mi_ho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mi_ho » Чет 11 дек 2008 8:22

Подкалниците, отдолу кората, отгоре при решетката и трябва да махнеш лостчето за отваряне на предният капак. Както ти казах не е сложно. Максимум 1/2 час демонтаж и монтаж. Като я махнеш ще ги видиш. Развиваш двете горни болтчета на фара, както и страничното, повдигаш го чрез подложките и след това завиваш болтчетата. После реглаж и ще имаш нормални фарове. Успех.

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Чет 11 дек 2008 19:06

мерси колега . само трябва да намеря време че съм много скаран с него .

Върни се в “Passat”