Имам намерение да си взимам нови чистачки за пасатора, че сегашните нещо не си вършат работат.Огедах си сегашните, никъде не пише нито размер, нито модел.Та въпроса ми е някой може ли да ми помогне със съвет какъв размер и модел чиатачки да си взема за предното и задното стъкло.Ако можете да ме насочите и за конкретни магазини ще е перфектно:)
Благодаря предварително!

Какви чистачки за Passat B4?
- blagoykata
- Автомобил: Пасат
- Двигател: АФТ 1996
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Дам,53см са а иначе отзад си пише за коя кола става и дали за предна или за задна е (в две колонки са моделите).
Аз от Шампион съм крайно недоволен,един глас за Валео,даже два понеже 2 сезона вече си купувам такива от Практикер и съм доста доволен.....лошото е,че при около 140 и нагоре започват да не чистят добре понеже въздушната струя ги повдига и затова мисля сега да си купувам пак на Валео ама такива,които са за по-висока скорост (по-особената форма на държача на перото) ама ще видим каква цена са и дали има подходящи.
Успех!
Аз от Шампион съм крайно недоволен,един глас за Валео,даже два понеже 2 сезона вече си купувам такива от Практикер и съм доста доволен.....лошото е,че при около 140 и нагоре започват да не чистят добре понеже въздушната струя ги повдига и затова мисля сега да си купувам пак на Валео ама такива,които са за по-висока скорост (по-особената форма на държача на перото) ама ще видим каква цена са и дали има подходящи.
Успех!
- Tedo-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
на В5.5 са 51см... купих си от един магазин в Младост 1 едни в бледосин блистер за 8лв... много добре чистят... а преди това пролетта ми донесоха едни "гъзарски" - безшарнирни им казват - излязоха боклук...
днес купих и 45см за задното стъкло... а почти 2 години се мъча с оригиналните БОШ (дето са ги сложили в завода)
яко скърцане падаше...
днес купих и 45см за задното стъкло... а почти 2 години се мъча с оригиналните БОШ (дето са ги сложили в завода)

- Oxyde
- Автомобил:
- Двигател:
Tedo- написа:на В5.5 са 51см... купих си от един магазин в Младост 1 едни в бледосин блистер за 8лв... много добре чистят... а преди това пролетта ми донесоха едни "гъзарски" - безшарнирни им казват - излязоха боклук...
днес купих и 45см за задното стъкло... а почти 2 години се мъча с оригиналните БОШ (дето са ги сложили в завода)яко скърцане падаше...
Човека е написал Б4..какво го интересува Б5.5?!

- Tedo-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Oxyde написа:Човека е написал Б4..какво го интересува Б5.5?!![]()

мисълта ми беше, че са хубави и евтини - а дали са на Пасат 1, 3, 5 или 16 чистачките са си чистачки - спираш до магазина, хората ти дават рулетка - мериш и си купуваш... 100 пъти по-лесно и по-сигурно отколкото да четеш по каталозите

На всичкото отгоре /о, чудо/ се оказват еднакви 51-53см /53 излизат малко отдясно/!!!
Ама нали требва да се заядеме

- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
А ако не се оправи с новите има вероятност да има разбита ос по механизма (слабо място им е май), виж като махнеш чистачките дали опира в стъклото рамото, трябва да опира и то с известно усилие! Ако не опира можеш да огънеш рамото като временно решение.
Иначе за размера отзад ти е 41см, отпред 53 по каталог, моята шофьорска е даже 56 - бош от практикер - към 8 лв/бр, перфектни.
Но докато не си смених лостовата система (механизма дето ги движи) не чистеха и те и скърцаха гадно.
Поздрави.
Иначе за размера отзад ти е 41см, отпред 53 по каталог, моята шофьорска е даже 56 - бош от практикер - към 8 лв/бр, перфектни.
Но докато не си смених лостовата система (механизма дето ги движи) не чистеха и те и скърцаха гадно.
Поздрави.