счупено задно стъкло на В3 комби

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
ligustrum
Автомобил:
Двигател:

счупено задно стъкло на В3 комби

Мнениеот ligustrum » Вто 16 дек 2008 20:04

здравейте колеги :) днес забелязах ,че задното стъкло ми е счупено :( не можах да установя причина,защото беше тъмно ,но като цяло си стои на мястото.цялото е на квадрадчета,но е с тъмно фолио и за сега не е мръдноло.молбата ми е за мнения дали да си карам така за сега и евентоално ,ако го сменям към пловдивчани -от кобрата ли да търся ново ,или от морга заради цената.пък и мисля,че от морга ще си има и нагревателчета.плийз за някакво мнение,ако може.10х предварително :)

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Вто 16 дек 2008 20:23

От кобрата. Поне аз така направих от 3 сблъсъка с този проблем за тази календарна година, два пъти ми го решиха кобрата в Сливен. Монго съм доволен.
Смяната на стъклото даже включваше и почистване на колата от стъклата. Единия път анализираха проблема ЗАЩО?
Оказа се, че го нямало тампончето на оста на чистачката и ми сложиха отново без пари.
Отиди в кобрата и нямаи грижи. Реотани имат и там разбира се и е ново гаранция, че работят всички.
Обикалях и в автоморги и някъде ми предлага да взема целия заден капак за 200лв, като им го върна щели ми върнат 100. Обаче... Нали!
А и втора ръка дали ще ти работят всички реотани, възможно е и да има малка мироскопична пукнатина, от където идва това напукване като твоето и след това...
Зависи пак кой го е свалял.
Това е моя горчив опит. От кобрата са около 150лв, втора ръка 100 с пазарлък 70 и отделно монтаж. Прецени си сам. Тук дори разликата е пренебрежима в ново или старо(не пишем за юнитрейт).

rumentz
Автомобил: VW PASSAT
Двигател: AEK
Контакти:

Мнениеот rumentz » Сря 17 дек 2008 18:03

ако ви е прекъснат някой реотан -има лек.продават се специални лакове за възстановяване на пътечките -около 25 лв за 5 мл\л шишенце. В София ги има в магазина на Ulmer до ОМЗто.\м-у Орион и Надежда\

Потребителски аватар
ligustrum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ligustrum » Сря 17 дек 2008 20:21

благодаря колеги :) значи е възможно да се е напукало от липсата на някакъв тампон на задн. чистачка?външно никъде няма следа от удар-дори и микроскопична :lupe ако наистина има такъв номер дали след седмица няма пак да ходя за стъкло :020:

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Сря 17 дек 2008 21:21

Напълно е възможно. Това ми беше причината за второто счупване.

Потребителски аватар
ligustrum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ligustrum » Сря 17 дек 2008 22:14

мерси колега,ще драсна като ида при тея убавци от кобрата.ама май след празниците

Върни се в “Passat”