след като запаля 1-3 секунди дррррррр механичен звук. един колега ми каза, че вероятно стартерът не връщал бендикса (квото и да означава това)
мога ли да го оправя в домашни условия? дали е това наистина?

Шум при палене (Б3)
-
- Автомобил:
- Двигател:
- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
Колега един съвет от мен-Като палиш когато двигателя е студен ,завърти ключа да завърти 1-2пъти и върни ключа и на 2-рия път вече завърти и запали........
Влезни малко в реалноста."Пали от 2рия път, не тръгвай преди колата да е достигнала 90 градуса; като тръгнеш не я вкарвай в повече от 2000 оборота" и тем подобни глупости.Съгласен съм че не трябва много да се форсира студения двигател защото маслото е гъсто... ама чак па толкова поне 30-40 пъти съм си палил колата студена като закъснявам и тръгвам, ако се занимавам с такива глупости трябва да ставам в 05.00 часа за работа.И само "шашвате" хората какво общо има дали ще запали от първия, втория или третия път?
- Plumber
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Шум при палене (Б3)
BassLizard написа:след като запаля 1-3 секунди дррррррр механичен звук. един колега ми каза, че вероятно стартерът не връщал бендикса (квото и да означава това)
мога ли да го оправя в домашни условия? дали е това наистина?
Мда.Сваляш стартера и го оправяш

-
- Автомобил:
- Двигател:
и как го оправи?VroMoS написа:Не ти връща бендекса на стартера,просто с времето се иносва и задържа,имал съм подобен проблем !
благодаря на всички за мненията
купих си накладки феродо и филтри hengst на много добра цена -
Последна промяна от BassLizard на Нед 22 яну 2012 9:36, променено общо 1 път.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
BassLizard написа:и как го оправи?
А кода на двигателя е...?
При всички случаи, независимо имаш ли редуктор на стартера или не- имаш минимум 2 втулки за смяна, както и самия бендикс, който също има втулка вътре.
Едната втулка ти е навряна в кожуха на съединителя и се вади или с малка инерционна скоба, или с подходящ размер медчик. Не, че е 101% задължително това упражнение да се прави на канал, ама ако е пред блока, без да можеш да влезеш удобно под колата, трябва да си баси акробата...

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Някой път се оправя и само с едно сваляне на стартера и почистване. От боклуци, феродо, течове на масло, вода, кал и каво ли още не моя стартер беше така запецнал че изобщо не се опитваше да изхвърля. Като свалих стартера бендикса едвам го извадих с две отверки напред. Измих с бензинец, малко смазка и вече втора година си бачка.
Като си спомням, че бях тръгнал за нов акумулатор
Като си спомням, че бях тръгнал за нов акумулатор

- suba
- Автомобил: AUDI А6
- Двигател: APS
Аз ги нося (стартерите) на стартаджй.45-70лв.6м гаранция.сдемонтаж.
А иначе стартера може да задържа и заради контактния ключ - не връща веднага.Ако искаш пробвай преди да сваляш стартера-вземи едно кабелче и го допри до + на акумулатора ,другият му край допри до малката клема на стартера.Ако задържи-ремонт.
!!!!ВНИМАНИЕ!!!!!!
Задължително провери дали колата е изключена от скорост (поне 2 пъти),за да не се "метне" на теб.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
А иначе стартера може да задържа и заради контактния ключ - не връща веднага.Ако искаш пробвай преди да сваляш стартера-вземи едно кабелче и го допри до + на акумулатора ,другият му край допри до малката клема на стартера.Ако задържи-ремонт.
!!!!ВНИМАНИЕ!!!!!!
Задължително провери дали колата е изключена от скорост (поне 2 пъти),за да не се "метне" на теб.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!