Не се вижда колко е "Шчупен" датчика, служи за вкл. на перката след като изгасиш мотора, ако разбира се температурата на главата на ДВГ е достатъчно висока
Здравей колега този датчик които е закрепен на тази планка служи за включване на електрическият вентилатор на охладителната уредба тоест следи температурата в двигателния отсек и подава сигнал към електрическият вентилатор за да може след като се спре двигателя ако е много загрял да се включи електрическият вентилатор и да охлади главата и дюзите за да не се повредят от топлината това е направено с цел защита на мотора от прегряване и го има само при по мощните модификаци ако не вярваш откачи кабела от датчика и го допри до някое болче по двигателя и да видиш че ще се включи вентилатора за охлаждане на радиатора препоръчително е да си го смениш с нов датчик или втора употреба ти си решаваш вече и при мен беше счупен този датчик и аз си го смених ако те интересува аз преди време питах в юнитрейд и струваше 30лв с поръчка обаче нямаха го в момента в наличност иначе може и по евтино да се намери предполагам ако го тарсиш втора употреба по моргите гледай да е от двигател същия като твоя или двигател 1800куб. пак пълнен инжекцион надявам се да съм ти бил полезен относно въпроса ти.