Проблем с оборотите на Пасат Б4

Техническа и сервизна информация за Passat
ivanveltchev
Автомобил: VW Cross Touran
Двигател: BMY 2009

Проблем с оборотите на Пасат Б4

Мнениеот ivanveltchev » Пон 22 дек 2008 0:24

Здравейте колеги, от скоро имам пасат Б4 1.8 ABS мотор, като го купих бяха ниски оборотите, та ходих при vaskoto1 да я вържеме на компютър да видя за какво иде реч, той ми оправи оборотите и ги закова на 800. Понякога като карам и спра както си седят оборотите стабилно на 800 изведнъж падат на 300 и заковават там. Като тръгна и покарам малко и пак спра може вече да не го направи този проблем, не винаги се получава така но си се получава и най-интересното е че си ги заковава на 300 оборота и това е, но колата не гасне. Колата е с газова и си я карам на газ, на бензин незнам дали става така с оборотите. Ще се радвам ако някой по компетентен във форума изкаже мнение. Поразрових се из форума да видя други такива теми за оборотите но нещо не ми стана ясно и затова пускам нова тема ако някой може да помогне.

Потребителски аватар
VroMoS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VroMoS » Пон 22 дек 2008 2:00

Ако на бензин си работи нормално,вероятно иска регулиране на газоподаването за празен ход от изпарителя!
Ако и на бензин го прави ,може би иска почистване стъпковото моторче....

Потребителски аватар
suba
Автомобил: AUDI А6
Двигател: APS

Мнениеот suba » Сря 24 дек 2008 12:31

И на мене ми прави така (и на гас и на бензин) и като му подам леко газ се оправя,след оклоло минута пак така.Оказа се,че е от датчика за положението на дроселовата клапа.Моя двигател е много различен,но може и да е същият дефект.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 24 дек 2008 17:24

Аз съм със същия двигател - като наблъска грешки в комп-а заради газовата има точно същото поведение ама само на бензин - на газ не ги мърда изобщо и си ги държи добре.На бензин като изчистя грешките се оправя докато не се наблъска пак с грешки (10-тина к км).
Иначе щом го прави и на газ вероятно нещо по стъпковото моторче или TPS-а (въпросния датчик за положението на дроселовата клапа).
Успех!

Върни се в “Passat”