Пасат Б4 питане за масло и съответен разход
- stereofonix
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат Б4 питане за масло и съответен разход
Здравейте колеги. Имам едно питане към вас. Колата е пасат Б4 95-та година. Маслото с което карам е Q8 10W40. На 10 000км доливам около 1 литър масло. Нормално ли е това. Имам някакви съмнения за маслото и мисля да го сменя с друга марка за която ми спомена мои приятел. И на него така му е горяла колата ( е не чак толкова колкото моята) но сега с тази марка масло на горенето е доста занижено (колата му е японска) . Дали това горене на масло идва от гумичките на клапаните или е по сериозно? Ако някой колега се е сблъсквал с такав проблем да казва. Друго което искам да попотам е
как е разликата между 10W40 и 15W40. Кое масло да сложа сега тъй като ми предстои смяна на маслото.

по принцип това не е някакъв фатален разход , който трябва да те плаши. Гумички на клапани ако са, ще изпушва черно при всяко подаване на газ от ниски обороти, след това изчезва. Според мен маслото ти е "тънко" Аз карам с пълна синтетика 10W40 Shell Rimulla и двата ми пасата. Доволен съм , не го взимам, защото съм фен на марката, а защото ми е без пари и то в големи количества...
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
Литър на 10 000 си е идеален разход за старите ни колички - ич не се втелявай.
Чисто и просто - финансово - само труда за смяна на гумичките е 100 лева (в София). Гумички + гарнитура на капака - 20-тина лева. 120 лева и нямаш гаранция че ще спре да харчи
Литър масло - 10-тина лева. Сипвай и се не бой, ако ти върви добре колицата.
Чисто и просто - финансово - само труда за смяна на гумичките е 100 лева (в София). Гумички + гарнитура на капака - 20-тина лева. 120 лева и нямаш гаранция че ще спре да харчи

- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
А може да капе и от семеринг и от гарнитура, не е задължително всичкото да го гори. И моя там някъде се класира btw, Б3 '92 1.8.
Виждал съм на колега със изпечени гумички какво правеше, е то не се стоеше отзад от бяло-син пушек. Не знам само като има катализатор дали се замаскира черния дим, някой да каже ако има опит.
Виждал съм на колега със изпечени гумички какво правеше, е то не се стоеше отзад от бяло-син пушек. Не знам само като има катализатор дали се замаскира черния дим, някой да каже ако има опит.
Re: Пасат Б4 питане за масло и съответен разход
Маслото с което карам е Q8 10W40.
те там ти е проблема !пробвай с други малсла.Това масло,предполагам ти го препоръчаха в канала за смяна на масла,но това е нормално-най-големия процент печалба дават за тези масла.горещо ти препоръчвам да си смениш марката масло
те там ти е проблема !пробвай с други малсла.Това масло,предполагам ти го препоръчаха в канала за смяна на масла,но това е нормално-най-големия процент печалба дават за тези масла.горещо ти препоръчвам да си смениш марката масло
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Re: Пасат Б4 питане за масло и съответен разход
poni написа:Маслото с което карам е Q8 10W40.
Аз съм сменил няколко марки масла и пак разхода си остана. Обаче колата ми върви прилично, не пуши - нито сутрин, нито при форсиране. Доливам по малко и карам и ако разхода на масло не ми се увеличи не виждам смисъл да правя ремонти.
- kokotg
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Така, тези съвети които ти дават колегите с смяна на гумички мисля,че вобще не е одачен при условие че колата непуши когато двигателя вече е топъл.А а за маслото първо някои по горе в коментар беше писал пълна синтетика 10w/40 няма такова масло пълна синтетика са мсала 5w/40,0w/40 и т.н.Второто което искам да споделя е че по принцип пробега на 90% от маслата които се предлагат на бг пазар е от 10 до 15 хиляди километра така че невиждам защо на 10000 доливаш а несменяш.Ползваните от мен масла са мобил и стартойл(10w/40-полу-синтетично) от първото съм супер доволен от второто мн го гори и двигателя е значително по шумен.
- valcosel
- Автомобил:
- Двигател:
Сипвай и масалце и газ!connor cane написа:Литър на 10 000 си е идеален разход за старите ни колички - ич не се втелявай.