Колата ми е Пасат 1.8 1997год.Акумулатора който ми бяха сложили от автокъщата се скапа и си взех Ексайд.След смяната освен че часовника и борд компютъра се нулираха се появи и следния проблем с оборотите на празен ход.Като запаля оборотите се вдигат на 1200-1500 след това падат на 500-600 след това пак около 1000 пак на 500-600 и така два-три пъти докато се стабилизират на 800-850.Това става бързо за три-четири секунди.Същото го прави и когато подадеш газ и пуснеш газта оборотите падат на 500-600 качват се на 1000 падат на 500-600 и пак 1000 два-три пъти и се стабилизират на 800-850.Това го прави и на газ и на бензин,независимо дали е топла или студена.С газов инжекцион съм.Преди да се смени акумулатора не го правеше.Къде според вас е причината - дали след рестарта на компютъра все още набира информация и след известно време ще се оправи или е някъде другаде?От смяната на акумулатора съм минал около 50-60км градско.
Предварително БЛАГОДАРЯ!
Проблем след смяна на акумулатор
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re:
Според мен не е от газта,защото го прави и на бензин.Ключът е с три положения 1-след запалването веднага прехвърля на газ,2-след запалването,след като малко позагрее и 2500+об прехвърля на газ,3-само на бензин.
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=12282
Мисля че имате еднакъв проблем с колегата bob.ts!!!
Пробвай това което е писал "Golfstrom"!!!
Мисля че имате еднакъв проблем с колегата bob.ts!!!
Пробвай това което е писал "Golfstrom"!!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Kак става иницилизацията на ЕКУ?
Освен да я оставя да поработи на празен ход докато загрее да 90-95 градуса за да се включи перката друго трябва ли да правя за да се иницилизира ЕКУ,дали да го откача на ново и тогава да я оставя да загрее до като се включи перката без да я карам?
МНОГО БЛАГОДАРЯ ЗА ОТГОВОРИТЕ И СЪПРИЧАСНОСТТА!
МНОГО БЛАГОДАРЯ ЗА ОТГОВОРИТЕ И СЪПРИЧАСНОСТТА!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Невероятно,но стана:-)
След като оставих колата да поработи на празен ход на бензин 45-50мин. всичко се оправи,обортите се стабилизираха и вече не падат на 500-600.
БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ!!!
ЩЕ СЕ ЧЕРПИ ЯКО!!!
БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ!!!
ЩЕ СЕ ЧЕРПИ ЯКО!!!