Ксенон Пасат3
Ксенон Пасат3
Колеги, някой слагал ли е ксенон на Пасат3 Споделете как е - проблеми при поставянето, заслепяване на насрещно движещите се и др. такива
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Re: Ксенон Пасат3
Добре дошъл във форума
Виж в тази тема какъв ти е пасата, защото подозирам че е 4 ане 3. И ако е така ще ти пиша какви са ми впечатленията

Виж в тази тема какъв ти е пасата, защото подозирам че е 4 ане 3. И ако е така ще ти пиша какви са ми впечатленията

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако преположим, че все пак си с В3, ще ти споделя моя опит - сложих биксенон преди 2 месеца. При слагането нямаше никакви проблеми, тъй като в коша има място в излишък. Преди мен слагаха на един голф (май беше 5-ца) - трябваше да му махнат половината джунджурии и после пак да си ги наместят, за да му монтират ксенона.
За заслепяване и дума не може да става (никога не са ми присветкали) - то по дефолт на пасата 3-ка фаровете не са нищо особено....съдя по предишната си кола с 4 кръгли фара, която и с халогените осветяваше по-добре, отколкото е пасата ми в момента. Просто трябва да си центроваш добре двата фара, а и поне при мен фаровете (оригиналните Хелла)светят под наклон така, че да не заслепяват тия в лявата лента.
За заслепяване и дума не може да става (никога не са ми присветкали) - то по дефолт на пасата 3-ка фаровете не са нищо особено....съдя по предишната си кола с 4 кръгли фара, която и с халогените осветяваше по-добре, отколкото е пасата ми в момента. Просто трябва да си центроваш добре двата фара, а и поне при мен фаровете (оригиналните Хелла)светят под наклон така, че да не заслепяват тия в лявата лента.

Последна промяна от midex1 на Нед 25 яну 2009 17:54, променено общо 1 път.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
midex1 написа:За заслепяване и дума не може да става - то по дефолт на пасата 3-ка фаровете не са нищо особено....
Колега моля не се изказвай неподготвен това че на повечето пасати рефлекторите им са заминали и собствениците им се свидят парите за нови фарове или ремонт на рефлекторите е друга работа

А за ксенона съм на мнение че на рефлекторни фарове(без лупи)е смърт за насрещно движещите се при обикновенните фарове има големи разсейки докато при фаровете със лупи снопът светлина е концентриран на асфалта и почти няма разсейки

-
- Автомобил:
- Двигател:
ОК, не се ядосвай.
Просто споделих разликата между рефлекторите на предишната си кола, които между другото доста се бяха излющили, а тези на Пасата са в доста добро състояние. Напълно е възможно при теб положението да е по-добро, отколкото при мен, дължащо се на различната дължина на ксеноновите крушки и тем подобни. Може би трябваше да уточня в предишния си пост, че визирах и проблема с отслабването след време на потока светлина, идващо от пада в напрежението (обяснен подробно в другата тема). Именно заради това реших вместо да слагам релета, направо да сложа ксенон.
А за сравнението в осветяването (поне в моя случай) все още съм убеден - на къси предишната ми кола даваше равномерна наситена пелена на добро разстояние без заслепяване, а на дълги същата тази пелена се пренасяше на огромно разстояние напред ; при пасата (ми) - едно я нямам наситената пелена, а някакъв опит (не много успешен) за концентриран поток, а в момента, в който включа на дълги вече имам малко по-добро концентрирано осветяване в средната част на пътя, но на практически същото разстояние, където са осветявали досега късите, което не би трябвало да е така.
П.П. Благодаря за линка - ще го прочета подробно, защото може да ми потрябва някой ден.

Просто споделих разликата между рефлекторите на предишната си кола, които между другото доста се бяха излющили, а тези на Пасата са в доста добро състояние. Напълно е възможно при теб положението да е по-добро, отколкото при мен, дължащо се на различната дължина на ксеноновите крушки и тем подобни. Може би трябваше да уточня в предишния си пост, че визирах и проблема с отслабването след време на потока светлина, идващо от пада в напрежението (обяснен подробно в другата тема). Именно заради това реших вместо да слагам релета, направо да сложа ксенон.
А за сравнението в осветяването (поне в моя случай) все още съм убеден - на къси предишната ми кола даваше равномерна наситена пелена на добро разстояние без заслепяване, а на дълги същата тази пелена се пренасяше на огромно разстояние напред ; при пасата (ми) - едно я нямам наситената пелена, а някакъв опит (не много успешен) за концентриран поток, а в момента, в който включа на дълги вече имам малко по-добро концентрирано осветяване в средната част на пътя, но на практически същото разстояние, където са осветявали досега късите, което не би трябвало да е така.
П.П. Благодаря за линка - ще го прочета подробно, защото може да ми потрябва някой ден.

- dancho_kolev
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Имам Пасат В5.5- 2002 год. 1.9 TDI почти веднага след покупката пставих ксенони - 6000К. Проблем беше намиране място за блока на десният фар, но имах късмет, че сменях ангренажна верига, ролки и всички ремъци, а както знаете почти цялата предница се разглобява за тези смени - ужас !Та намерих място за захранващият блок на десният фар - под въздушния филтър.Поставих ксенони само на късите светлини и като превключа на дълги малко ме дразни тяхната жълта светлина, но рядко се налага да карам на дълги - достатъчни са само късите. Да не говорим, че ги поръчах по интернет от Китай и ми легнаха около 80 лв. Разликата с халогена е огромна- който е карал, знае за какво става въпрос ! Имаме и семейно Поло и сега поръчвам и за него би-ксенони.
- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
nask69 написа:Колеги, някой слагал ли е ксенон на Пасат3 Споделете как е - проблеми при поставянето, заслепяване на насрещно движещите се и др. такива
Колега за Коледа направих подарък на Пассатора(Б3) едно би-ксенонче 6000к.,поставянето става за около 20мин.и ми взеха 20лв.(по левче на минута