Питане за маслото?!

Техническа и сервизна информация за Passat
nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Питане за маслото?!

Мнениеот nepreklonniq » Съб 10 яну 2009 12:55

Здравейте колеги! Искам да попитам дали някой знае какво е това сиво-бяло нещо по щеката за проверка на маслото???? Днес реших да проверя каво е нивото му и видях това нещо,което ме хвърли в размисъл?! Искам да уточня, че маслото е Лики Моли 15W40 с присадка за газ. В момента е на 3000 км. Колата не го гори - поне за сега, не ми се губи и антифриза :roll: Моля ви! Ако някой знае какво става нека да пише!!! Искам да добавя че миризмата на самото масло е много особена - наподобява нещо като лак за дърво или дори като безир

Последна промяна от nepreklonniq на Съб 10 яну 2009 12:58, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirhadj » Съб 10 яну 2009 12:58

Най-вероятно е конденз, който се образува в двигателя и се смесва с маслото. Ако е малко е нормално, но ако е много значи има някакъв проблем.

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Съб 10 яну 2009 13:02

kirhadj написа:Най-вероятно е конденз, който се образува в двигателя и се смесва с маслото. Ако е малко е нормално, но ако е много значи има някакъв проблем.

Благодаря колега за бързия отговор! Но аз съм много притеснен! При загрял мотор по щеката няма това сиво нещо, но пък има съвсем малки мехурчета въздух ?! Уффффффффффф!!!! Какво става???

Потребителски аватар
niviat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niviat » Съб 10 яну 2009 13:19

Спокойно , нормално е при това студено време да се появява сивичко по щеката и по капачката за наливане на масло. Важно е маслото да не е сиво!!!
На мехучетата не обръщай внимание.

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Съб 10 яну 2009 13:23

Hristo Dimov написа:
kirhadj написа:Най-вероятно е конденз, който се образува в двигателя и се смесва с маслото. Ако е малко е нормално, но ако е много значи има някакъв проблем.

Благодаря колега за бързия отговор! Но аз съм много притеснен! При загрял мотор по щеката няма това сиво нещо, но пък има съвсем малки мехурчета въздух ?! Уффффффффффф!!!! Какво става???

Нормално е колега, особено ако я караш на къси разстояния :wink:

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Съб 10 яну 2009 13:24

niviat написа:Спокойно , нормално е при това студено време да се появява сивичко по щеката и по капачката за наливане на масло. Важно е маслото да не е сиво!!!

Благоаря колега! Значи това не е опасно? Ами защо при студена кола самото масло е като пресечено ? Възможно ли е да е от присадката за газта???

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Съб 10 яну 2009 13:27

Благодаря колега! Наистина я карам на къси растояния :oops:, но преди да тръгна винаги й отделям време около 10 мин. да загрее!!!

Последна промяна от nepreklonniq на Съб 10 яну 2009 14:36, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Съб 10 яну 2009 13:29

Hristo Dimov написа:
niviat написа:Спокойно , нормално е при това студено време да се появява сивичко по щеката и по капачката за наливане на масло. Важно е маслото да не е сиво!!!

Благоаря колега! Значи това не е опасно? Ами защо при студена кола самото масло е като пресечено ? Възможно ли е да е от присадката за газта???

Щом не губи антифриз не е страшно, даже при мен по капачката беше нещо като маргарин полепнало :shock но колегите казват че е конденз, и е нормално love.vwclub

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Съб 10 яну 2009 13:48

Получава се конденз, точно защото е студена. Като загрее изчезва. Съвсем нормално е. Не е от присадката.

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Съб 10 яну 2009 14:34

По самата капачка за маслото няма никакви такива сиви или бели отлагания. Те са само в картера - поне при мен е така. Когато го размажа с пръсти става като другото масло, но миризмата също ме притеснява ??? Нещо като бензин в маслото- и възможно ли е да се смесят отнякъде?

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Съб 10 яну 2009 14:48

Само на места по щеката ли е такова маслото или и долу дето е контролната зона .. ???

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Съб 10 яну 2009 14:55

В началото като извадих щеката бялото беше само в контролната зона :(
После като се пищисах от вадене и слагане на щеката сигурно съм я езцапал и по нагоре :oops: После оставих колата да загрее и пак проверих бяло нямаше, но както си държах щеката отвънка тя започна да побелява отново но този път над контролната зона!!!
Иначе в картера не знам дали е хванало нещо като ципа?! :shock

Потребителски аватар
niviat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niviat » Съб 10 яну 2009 15:01

Hristo Dimov написа:Нещо като бензин в маслото- и възможно ли е да се смесят отнякъде?

Да.
Преминава горивна смес към картера , все пак сегментите не уплътнявят идеално.
Ако караш повече колата , то бензина от маслото ще се изпари.

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Съб 10 яну 2009 16:49

Антифриз губи ли ти ?Не се ли отлага тая бяла гадост само по капачката ?ЗА щеката не съм чувал.Сигурен ли си,че не ти е пресечено маслото ?Питам просто,не че искам да те хвърлям в излишни страхове :)

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Съб 10 яну 2009 18:47

Антифриз не губи! Но аз не съм наясно защо е това нещо само по щеката.
Ако има някакъв макар и минимален пробив в гарнитурата на главата, не би ли трябвало да губи антифриз оттам ?!

Върни се в “Passat”