Проблем с аларма Б5
Проблем с аларма Б5
Преди две седмици си сложих аларма и от втория ден започнаха проблемите
.Алармата се включва без причина.След като я деактивирам, диодчето ми показва , че се е включила заради консумация на електричество.Някои има ли представа как да разбера от къде е проблема и как да го реша?

-
- Автомобил:
- Двигател:
Провери си кабелите между вратите и купето. Скапват се и от там някакви тоци шават. И аз имах такъв проблем (особено при студено време или дъжд). После едната врата взе да не се отключва всеки път и при оправяне на тези кабели нещата се оправиха и с алармата. Иначе и при мен се появяваше индикация че е сработил токовият датчик.
Re: Проблем с аларма Б5
Така и не успях да открия от къде е проблема.Плафона го оставях във всички възможни положения и пак не забелязах да има някаква закономерност, някой път се включва друг път не 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Да не си я слагал на Гюешево в Сердика до Зона Б5, че и мен така ме излекуваха там, а акумулатора си ми е ОК. После ми обясниха, че Аудитата са си така и от време на време си променят консумацията и затова се включва и ми писна да се разправям.
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
функцията volt drop или токочуствителен датчик при тези аларми е много капризна.
не може да бъде настроена подобаващо и затова се правят всички врати и капаци подсъединени към алармата и тази функция се деактивира.
ползва се ако няма начин да се прикачи примерно багажника (най често) към алармата за директно следене и се разчита че при отваряне ще светне лампата и датчика на волт дропа ще събуди алармата.
не са ви излъгали-просто не е трябвало да го оставят активен от началото още и да ви обяснят че не е акуратен и затова се деактивира.

не може да бъде настроена подобаващо и затова се правят всички врати и капаци подсъединени към алармата и тази функция се деактивира.
ползва се ако няма начин да се прикачи примерно багажника (най често) към алармата за директно следене и се разчита че при отваряне ще светне лампата и датчика на волт дропа ще събуди алармата.
не са ви излъгали-просто не е трябвало да го оставят активен от началото още и да ви обяснят че не е акуратен и затова се деактивира.

Georgi_G написа:Да не си я слагал на Гюешево в Сердика до Зона Б5, че и мен така ме излекуваха там, а акумулатора си ми е ОК. После ми обясниха, че Аудитата са си така и от време на време си променят консумацията и затова се включва и ми писна да се разправям.
Точно там я сложих

vaskoto1 написа:функцията volt drop или токочуствителен датчик при тези аларми е много капризна.
Може и да си прав колега."Алармаджиите" ми казаха, че когато е деактивирана тази функция, алармата може да бъде елиминирана много лесно.(чупи се стопа и се дават на късо жичките).Знаиш ли нещо по въпроса?
-
- Автомобил:
- Двигател:
slyy написа:[quote="Точно там я сложих.Даже ми казаха да се върна, да ми я активират, когато си сменя акумулатора.Интересно ми е тогава какво ли ще измислят.
?
Пиши какво е станало, че ми е любопитно.
Като я поставях ми се видяха свестни момчета и ми я препоръчаха с две ръце, после ме хвана яд, че не ме предупредиха, а даже съм ги препоръчал и на прятели.
Може и аз пак да мина край тях.
p.s. Жалко, че тогава не се сетих за Ваското.
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
slyy написа: Може и да си прав колега."Алармаджиите" ми казаха, че когато е деактивирана тази функция, алармата може да бъде елиминирана много лесно.(чупи се стопа и се дават на късо жичките).Знаиш ли нещо по въпроса?
не разбирам какво ще се постигне с това...
мигачите са разделени с диоди и обратен ток в централата не можеш да пуснеш през тях...
а ако накараш алармата да пищи с даден накъсо мигач-ще му изгори бушона от колата и пак наникъде...
попитай какво точно трябва да се случи с тия окъсявания-нещо не мога да си го обясня като метод за обезвреждане на алармата...

а отделно не мога да се сетя с какво ще те предпази волт дропа като функция пак...
- Vladko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
...а и бая чупене на стопа трябва да падне за да му достигнеш до жичките
Тея алармаджии още ли не са разбрали че хората си слагат аларма заради каското и дистанционното управление на централното заключване.

Тея алармаджии още ли не са разбрали че хората си слагат аларма заради каското и дистанционното управление на централното заключване.