Проблем с аларма Б5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
slyy
Автомобил:
Двигател:

Проблем с аларма Б5

Мнениеот slyy » Съб 10 яну 2009 16:15

Преди две седмици си сложих аларма и от втория ден започнаха проблемите :cry: .Алармата се включва без причина.След като я деактивирам, диодчето ми показва , че се е включила заради консумация на електричество.Някои има ли представа как да разбера от къде е проблема и как да го реша?

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Съб 10 яну 2009 18:04

Замери я да няма отечка.Аларма "застрахователка"ли си сложил?

Потребителски аватар
slyy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slyy » Съб 10 яну 2009 23:36

Алармата не е от най-евтините (140 лв. SATURN).Как мога да го направя това замерване?

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Нед 11 яну 2009 0:25

Колега щом не знаеш как да замериш по добре се върни при алармаджиите които са ти я монтирали и им направи рекламация-нали затова са взели 140лв. :wink:

dimitar iv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimitar iv » Пон 12 яну 2009 12:01

Провери си кабелите между вратите и купето. Скапват се и от там някакви тоци шават. И аз имах такъв проблем (особено при студено време или дъжд). После едната врата взе да не се отключва всеки път и при оправяне на тези кабели нещата се оправиха и с алармата. Иначе и при мен се появяваше индикация че е сработил токовият датчик.

Потребителски аватар
slyy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slyy » Пон 12 яну 2009 12:57

Ходих при “алармаджиите” и много бързо ми решиха проблема .Обясних им как стоят нещата и ми казаха, че акумулатора ми заминавал и от студеното започвал да се разрежда и така алармата се лъжела.Но ми се струва, че може да ме пързалят нещо.

Dino1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dino1 » Пон 12 яну 2009 13:02

наи-вероятно черпи ток от някаде.на мен ми е същата аларма,и като забравя плафон или огледалото на сенника да свети се вклучва.

Потребителски аватар
slyy
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с аларма Б5

Мнениеот slyy » Чет 15 яну 2009 14:31

Така и не успях да открия от къде е проблема.Плафона го оставях във всички възможни положения и пак не забелязах да има някаква закономерност, някой път се включва друг път не :(

Georgi_G
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Georgi_G » Чет 15 яну 2009 15:00

Да не си я слагал на Гюешево в Сердика до Зона Б5, че и мен така ме излекуваха там, а акумулатора си ми е ОК. После ми обясниха, че Аудитата са си така и от време на време си променят консумацията и затова се включва и ми писна да се разправям.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пет 16 яну 2009 10:44

функцията volt drop или токочуствителен датчик при тези аларми е много капризна.
не може да бъде настроена подобаващо и затова се правят всички врати и капаци подсъединени към алармата и тази функция се деактивира.
ползва се ако няма начин да се прикачи примерно багажника (най често) към алармата за директно следене и се разчита че при отваряне ще светне лампата и датчика на волт дропа ще събуди алармата.
не са ви излъгали-просто не е трябвало да го оставят активен от началото още и да ви обяснят че не е акуратен и затова се деактивира.
:wink:

Потребителски аватар
slyy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slyy » Пет 16 яну 2009 13:49

Georgi_G написа:Да не си я слагал на Гюешево в Сердика до Зона Б5, че и мен така ме излекуваха там, а акумулатора си ми е ОК. После ми обясниха, че Аудитата са си така и от време на време си променят консумацията и затова се включва и ми писна да се разправям.

Точно там я сложих :).Даже ми казаха да се върна, да ми я активират, когато си сменя акумулатора.Интересено ми е тогава какво ли ще измислят.

vaskoto1 написа:функцията volt drop или токочуствителен датчик при тези аларми е много капризна.
не може да бъде настроена подобаващо и затова се правят всички врати и капаци подсъединени към алармата и тази функция се деактивира.
ползва се ако няма начин да се прикачи примерно багажника (най често) към алармата за директно следене и се разчита че при отваряне ще светне лампата и датчика на волт дропа ще събуди алармата.
не са ви излъгали-просто не е трябвало да го оставят активен от началото още и да ви обяснят че не е акуратен и затова се деактивира.
:wink:

Може и да си прав колега."Алармаджиите" ми казаха, че когато е деактивирана тази функция, алармата може да бъде елиминирана много лесно.(чупи се стопа и се дават на късо жичките).Знаиш ли нещо по въпроса?

Georgi_G
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Georgi_G » Пет 16 яну 2009 16:21

slyy написа:[quote="Точно там я сложих :).Даже ми казаха да се върна, да ми я активират, когато си сменя акумулатора.Интересно ми е тогава какво ли ще измислят.
?

Пиши какво е станало, че ми е любопитно.
Като я поставях ми се видяха свестни момчета и ми я препоръчаха с две ръце, после ме хвана яд, че не ме предупредиха, а даже съм ги препоръчал и на прятели.

Може и аз пак да мина край тях.

p.s. Жалко, че тогава не се сетих за Ваското.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пет 16 яну 2009 17:49

slyy написа: Може и да си прав колега."Алармаджиите" ми казаха, че когато е деактивирана тази функция, алармата може да бъде елиминирана много лесно.(чупи се стопа и се дават на късо жичките).Знаиш ли нещо по въпроса?

не разбирам какво ще се постигне с това...
мигачите са разделени с диоди и обратен ток в централата не можеш да пуснеш през тях...
а ако накараш алармата да пищи с даден накъсо мигач-ще му изгори бушона от колата и пак наникъде...
попитай какво точно трябва да се случи с тия окъсявания-нещо не мога да си го обясня като метод за обезвреждане на алармата... :036:
а отделно не мога да се сетя с какво ще те предпази волт дропа като функция пак...

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Пет 16 яну 2009 19:44

...а и бая чупене на стопа трябва да падне за да му достигнеш до жичките :wink:
Тея алармаджии още ли не са разбрали че хората си слагат аларма заради каското и дистанционното управление на централното заключване. :D

Върни се в “Passat”