Service in 3000km след смяна акумулатор ? Б5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
_Technics
Автомобил: VW Passat 2002
Двигател: AKN V6 350HP
Контакти:

Service in 3000km след смяна акумулатор ? Б5

Мнениеот _Technics » Пет 16 яну 2009 21:37

Съвпадение ли е или се е ресетнал компютъра ? Извинявам се предварително ако има такава тема, търсих но намерих подобни неща и не ги свързах. Въпросът ми е дали найстина е време за сервиз или се е ресетнал? тревогата ми е най-вече да не ми се е загубила информацията по смяната на маслото, т.к. несъм си записал на лист хартия на колко КМ съм го сменил и сега ако са се ресетнали показанията .. егати пасата! Втори въпрос: пасата го купих с клетви, че е сменян ангренаж ? без VAG-COM мога ли да разбера кога трябва да се сменя ангренаж, масло, филтри .. някъде разделени ли са въобще съобщенията сервиз за точно какво трябва да се сменя? с VAG-COM може ли да се разберат подобни работи /естественно ако като са сменени са вкарани показания/? Благодаря предварително! найстина много сериозно ме вълнуват тези въпроси :) ако компа се опитва да ми каже какво да сменя, а аз незнам как да видя и особено ако е за ангренаж ... :bowdown

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Service in 3000km след смяна акумулатор ? Б5

Мнениеот Vladko » Съб 17 яну 2009 0:55

Не е съвпадение дошло му е зададеното време да светне и е светнало(никой не може да каже нулирано ли е при смяната на маслото).Таблото не го бърка дали ще остане без ток(например при смяна на акуто).Нито с Ваг Ком нито без може да се разбере дали са сменяни консумативи-особено пък ремъци. :wink:

Потребителски аватар
toschomacher
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот toschomacher » Съб 17 яну 2009 13:59

Колега само първо да уточним ако става въпрос за колата на аватара ти то това е Б5.5 а не Б5, както колегата каза няма никаква гаранция дали когато са сменяли предния път маслото са го направили когато е изписало сервиз сега и дали двете неща са синхронизирани. Това ти самият трябваше да си знаеш. Същото е и за ремъците, няма как да разбереш ако не го видиш или ти каже предния собственик със сигурност (което ме съмнява малко :? ). А този надпис можеш и сам да си го нулираш без проблеми, става за секунди с ключа на колата ти и двете копченца за часовника и нулиране на километража на таблото ти. Имаше и някъде теми с обяснение как точно.
Ако не се лъжа фабричните настройки на тази сигнализация са през 15к, ако греша моля колегите да ме поправят. Поне с такива впечатления оставам от моя като гледам по сервизната книжка и това кога се появи при мен.

Потребителски аватар
_Technics
Автомобил: VW Passat 2002
Двигател: AKN V6 350HP
Контакти:

Мнениеот _Technics » Нед 18 яну 2009 9:55

Маслото го сменях когато колата беше моя и пред очите ми нулираха брояча в сервиза на Шкода. 15000км му зададаха, а аз толкова не съм минал 100%. Затова въпросът ми е малко комплексен: искам да знам дали след махане на акумулатор компа няма памет и всички смени на каквото и да било се нулирват и 2-ро това "service in 3000km" може ли да се разбере какво колата иска да се сменя ? освен масло има ли регистър и за други консумативи като ремъци, филтри и други ? или изпише ли сервиз ... само за маслото е ? и ако има различни такива аз как мога да разбера за какво трябва да ходя в сервиз? Някой може ли да ми помогне ?
Благодаря!

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Нед 18 яну 2009 13:21

Щом са го настройвали на 15000км.(при извършване на сървис ресет той атоматично ги приема фабрично зададените настройки -15000км. за масло,30000км. за сервиз,360дни за масло и 720дни за сервиз-мисля че така бяха фабричните) предполагам че са нулирали само брояча за маслото,а не всичките(което е по трудно :shock ) затова и сега ти е светнало съобщение за сервиз-всички тези неща могат да се видят с ВАГ КОМ.
Но за ремъците и маслата си е на доверие. :wink:

Потребителски аватар
passat4o
Автомобил: VW PASSAT BlueTDI 143 кс
Двигател: CBAC
Контакти:

Мнениеот passat4o » Вто 20 яну 2009 23:47

колега,просто не са си свършили работата в сервиза..и на мене уж ми го направиха на 10 000 км пред очите ми,ама не светна тогава,а чак на 15 000,така че просто някой не е натиснал ENTER-a или каквото там се натиска.Аз мн се карах с тия пичове от оторизираният сервиз на VW в Стара Загора заради това,защото ми искаха 30 лв,а после за да ми го оправят пак ми искаха 30 лв.Въпроса не е в парите,а в принципа... Така че не се притеснявай,всичко си работи нормално и няма нищо общо със свалянето на акумулатора. Колкото до ремъците,винаги е хубаво да ги смениш и да не караш на доверие.Ако все пак не ти се занимава,заведи я на някой майстор който разбира,за няколко часа ще свали маската и ще стигне ро ремъците и ролките,с просто око се вижда дали са сменяни скоро или не.Успех!

Върни се в “Passat”