б3 лек проблем на бензин
-
- Автомобил:
- Двигател:
б3 лек проблем на бензин
Здавеите,на всички както съм споменал и в загавието на темата имам лек проблем със оборотите на бензин. Когато запаля колата сутрин и тръгна веднага без да я чакам да поработи на моменти забива и се чуди какво да прави като и подам газ. Поема и после няма проблеми само да ви кажа,че ена газ и рядко я карам на бензин но сега като го разбрах това нещо ме гложди да го отстраня,че паля винаги на бензин а след някои друг месец идва зима. Прави ми го напоследък и в жегите като си тръгвам от работа. След като запаля почва леко да притриса и после си оправя оборотите като обърна веднага на газ е часовник. Пасата е 1.8 РП 90 КС
-
- Автомобил: Passat CL
- Двигател: RP 90HP 1991
- Контакти:
Re: б3 лек проблем на бензин
При мен го имаше същия проблем в началото - независимо дали съм на газ или на бензин, мотора се форсираше и менеше обороти докато позагрее. Така и не се разбра от какво става така
. Един ден просто хванах и започнах да разкачвам всички кабели и ел. съединения и ги изчистих и напръсках с контактен спрей. Оттогава това с промяната на оборотите изчезна и работи като часовник
. Пасата ми е същия като твоя. Пробвай. Надявам се и при теб да се оправи.

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Зацапва се от газта...отгоре всичко...тряя да покараш на бензин малко да отмие маслото по жиглиорите и ще се оправи ще видиш...оправя се всичко...с времето от газта всичко става в масло специфично на визкозитет..и мирис...
гадно такова лепкао има го даже по маркуча на възд. филътр отвътре...

Кадурин написа:..тряя да покараш на бензин малко да отмие маслото по жиглиорите и ще се оправи ще видиш...оправя се всичко...с времето от газта всичко става в масло специфично на визкозитет..и мирис...гадно такова лепкао има го даже по маркуча на възд. филътр отвътре...
К'ви жигльори бе колега

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
И при мен има по въздуховода масло мислех,че е от газта но колегата явно ще ни убеди в противното?
- Yu
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега дръпни карбуратора и виж дали не се движи ако се движи е скъсан тампона му.Често срещано при тоя модел.Струва около 25лв и можеш сам да го смениш.Възможно е и напукан или скъсан маркуч за сервото.Като го размърдаш при работещ двигател ще разбереш дали има проблем.Това са проблеми които на мен са се случвали със същите симптоми.Успех!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не знам точно кво има вътре в моното да чукам на дърво не искам и да разбирам....щото по тая кола знам за нея заради проблемите и като се строши нещо или не работи отваряш книгата и четеш.но за омасляването незнам от къде ще да е точно такова лепкаво като вътре вав изпарителя... 

На капака на главата имаш един маркуч,който влиза в моното "S" образен е.Ето този маркуч ти праща маслени пари в моното,с цел екология,спомагане на горивния процес и т.н.
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
аз доколкото разбрах проблема на колегате че като е студена колата на бензин забива и не ще да се развърти
при мен при същия проблем виновник се оказа датчика за температурата на охлаждащата течност,дава леко грешни данни,та тоя датчик влияе на предварението на запалването,незнам конкретно закъснение ли дава или предварение на запалването,но това няма и значение
аз проблема си го реших като последователно на датчика си вързах един потенциометър 3.3килоома,сложил съм го някъде на около 1 килоом и всичко е песен
на колегата щом му е моноинжекция тоя датчик е с 4 кабела,два за компа и два за утреда на таблото
така че ако колегата може да потърси в форума коя двойка кабели на датчика е за компа и в буксата да бодне един потенциометър прмерно 5килоома и да пробва,и тогава ако трябва да сменя датчика
друг вариант е отиваш до магазина,изчакваш да е студена колата и молиш да пробваш датчик,ако е ок значи е от него
при мен при същия проблем виновник се оказа датчика за температурата на охлаждащата течност,дава леко грешни данни,та тоя датчик влияе на предварението на запалването,незнам конкретно закъснение ли дава или предварение на запалването,но това няма и значение
аз проблема си го реших като последователно на датчика си вързах един потенциометър 3.3килоома,сложил съм го някъде на около 1 килоом и всичко е песен
на колегата щом му е моноинжекция тоя датчик е с 4 кабела,два за компа и два за утреда на таблото
така че ако колегата може да потърси в форума коя двойка кабели на датчика е за компа и в буксата да бодне един потенциометър прмерно 5килоома и да пробва,и тогава ако трябва да сменя датчика
друг вариант е отиваш до магазина,изчакваш да е студена колата и молиш да пробваш датчик,ако е ок значи е от него