Ангелски очи - трептят

Техническа и сервизна информация за Passat
gdh
Автомобил:
Двигател:

Ангелски очи - трептят

Мнениеот gdh » Чет 02 окт 2008 15:01

Съжалявам ако не е за тук темата, ама нали Пасат карам ...

Купих си FK ангелски очи и съм доста доволен от светенето. Има проблем обаче, че когато мина през неравности снопа почва да трепти. Това вече е доста дразнещо. Все едно е разкачен рефлектора, само дето няма рефлектор :lol:

Чудно ми е при тези от вас които също са с фарове на FK дали е така? Има ли някакъв начин да се спре трептенето? Фаровете са добре закрепени и си мисля че трептенето идва от вътрешностите на самия фар.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Чет 02 окт 2008 15:46

Кой сноп трепти?
От ангелските очи или самите фарове?
Провери ли настройката на рефлекторите? Автоматична ли е или ръчна?
Да не са се разбили точно те?

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Чет 02 окт 2008 16:52

И при мен го има това трептене(несъм с ангелски очи) и се оказа че машинката за регулиране на фара има някакъв луфт и закупчлката както си е на мястото самия рефлектор има ход,който по неравен път вечер се вижда като трептене на светлината.
Карам така засега...

Потребителски аватар
penev_23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот penev_23 » Чет 02 окт 2008 17:05

колеги аз от 2 дни съм с ангелски очи за сега не се вижда да тряперят при неравности но иначе като се загледаш има треперене което е доста неприятно и също имам един върос при доставка на фарове самият рефлектор беше закоп4ан с едно обтяжки та вапроса ми е да те си остава или се маха аз лично ги махнах

Потребителски аватар
BRUKLLIN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BRUKLLIN » Чет 02 окт 2008 22:00

Здравеите колеги.На мен също скоро ще ми се наложи да си монтирам ангелските очички- ФК.Има ли нещо особено което трябва да се спазва при монтажа?

Потребителски аватар
BRUKLLIN
Автомобил:
Двигател:

Re: Ангелски очи - трептят

Мнениеот BRUKLLIN » Чет 02 окт 2008 22:02

gdh написа:Съжалявам ако не е за тук темата, ама нали Пасат карам ...

Купих си FK ангелски очи и съм доста доволен от светенето. Има проблем обаче, че когато мина през неравности снопа почва да трепти. Това вече е доста дразнещо. Все едно е разкачен рефлектора, само дето няма рефлектор :lol:

Чудно ми е при тези от вас които също са с фарове на FK дали е така? Има ли някакъв начин да се спре трептенето? Фаровете са добре закрепени и си мисля че трептенето идва от вътрешностите на самия фар.
Здрасти колега, даи малко снимки

gdh
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gdh » Пет 03 окт 2008 8:58

Ще ги снимам днес на обяд и ще кача снимките. Вчера направих няколко експеримента. Значи фаровете имат място за което се закача моторчето за ел. регулиране. При мен моторчетата не работят и затова съм ги фиксирал на определена дължина на рамото (пускам ток на самото електромоторче и то се движи, проблема е явно по електрониката) Та значи като застопоря мотора в крайна позиция - или най-нагоре да свети фара или най-надолу има най-голямо трепрене. Когато е в средна позиция е най-приемливо. Трептенето не изчезва съвсем.

В комплекта с фаровете имаше едни метални скоби които по упътване се водеха пружини. По скицата за монтажа реших че се махат. Без да се махнат не може да се сложат гумените капаци зад крушките. Чудя се дали така се монтират наистина и дали тези пружини са точно за да не трептят фаровете.

... самият рефлектор беше закоп4ан с едно обтяжки та вапроса ми е да те си остава или се маха аз лично ги махнах ...

На за това говоря и аз ги махнах но не мога да схвана каква им е била идеята за да ги сложат вътре.

Гледам че колегата slance вече е качил снимка на неговите. Моите са 1:1 същите. Че и пасата е същия цвят :wink:
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=88981

Потребителски аватар
penev_23
Автомобил:
Двигател:

отг

Мнениеот penev_23 » Пон 06 окт 2008 19:13

колеги снимки ще сложа само ако знаех как :oops: иначе за обтяжките които стояха при доставката мое мнение е че се махат значи аз експерементира единия фар го сложих с обтяжките другия не и като доближиш колата да стена се вижда как тоя с обтяжките вибрира доста повече като колата работи на тихи оброти, иначе като минавам през неравности нямам проблем с вибриране на светлината, ако някой има идея да дава :idea3

gdh
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gdh » Чет 09 окт 2008 15:39

Без пружините при мен не трепти на място. Обаче през дупките е много дразнещо. Опитах се да отворя фара като махна стъклото но изглежда освен щипките има и лепило.

penev_23 написа: ...

Щом не трепти в дупки значи си по-добре. Още не съм ги пробвал на магистралата ама усещам че ще е голяма дискотека :insane.

Като бутнеш механизма с лещата вътре има ли малко ход? Сигурно има как да се натегне всичко вътре, обаче нямам представа как.

Колегата penev_23 гледам в другата тема си написал че нямаш ксенон. Може да греша но ми се струва че не виждаш трептенето в дупките понеже халогена е по-слаб. Чудя се другите колеги с ангелски очи що си траят ами не споделят при тях как е :hmmmm

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Чет 09 окт 2008 15:58

Нямам такива проблеми. :roll:
Предполагам, че по същата причина и другите колеги си траят.

Потребителски аватар
penev_23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот penev_23 » Чет 09 окт 2008 18:20

не мисля че е защото нямам ксеон да и при мен го има тоя луфт на рефлектора но е малак а при оригиналния фар го няма другия вариянт е да се всички захващания от оригиналния фар и да се сложат на лупите мисля че всичко е еднаква

kokidi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokidi » Пет 31 окт 2008 19:09

Здравейте колеги аз съм с "Ангелски очи" на SONAR и съм доволен за сега. При монтажа нямаше проблеми което е много важно, двигателчето за ел. регулиране си пасна идеално и действа и не на последно място не образуват конденз. Не съм им сложил XENON но и така светят много по-добре от оригиналните. Трептене няма, само дето не мога да свикна още със сноповете светлина / рязко отсечени в горната част/.

Потребителски аватар
bobipepi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bobipepi » Нед 23 ное 2008 22:03

Аз мойте така ги монтирах че сега няма реглаж.Светят всеки на всякъде.Ама бързата работа е такава, а и врътките за регулиране трудно се въртят и са за къса отверка и хептен трудна работа.

Потребителски аватар
bangobango
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Re: Ангелски очи - трептят

Мнениеот bangobango » Вто 24 ное 2009 18:38

Здравейте!
Нека и аз се включа в темата. Сложих ангелски очи ДЕПО (същите 1:1 с тези на снимките по-горе) в комбинация с ксенон. Преди ксенон-а се наложи да карам лупите с обикновена крушка и беше много по-добре от фабричния фар. Докато карах с обикновената не виждах трептене и бях много спокоен и доволен. Обаче слагам днеска ксенона и проличава по неравностите как трепти, но не мога да кажа, че ме дразни изключително много. Искам да питам нещо друго. При тези фарове сходимостта как се коригира? Понеже ходих на реглаж и сега зейнаха едни фуги мамата си джаса понеже ги регулираха с тези винтове, които са горе на фара.

Върни се в “Passat”