Скапа ми се пасата но не веднага изкара 15 км или 30 мин ...

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Скапа ми се пасата но не веднага изкара 15 км или 30 мин ...

Мнениеот kossel » Вто 20 яну 2009 2:29

Тази вечер не беше добра за поя пасатко, на караулката на горубляне чух кофти звук под капака - ромолящи лагери на алтернатора(бях ги сменил лятото макс 20000 км да съм минал от тогава), на кръстовището за село Лозен хванах цариградско щосе посока центъра с идеята да стигна до раковски и сливница. Някъде около хотел плиска ми изгоряха фаровете след ярко присветване, изгоряха и късите и дългите. Лампата за зареждане на акумулатора само 1 път ми светна за малко. С голям зор и кофти звуци под капака стигнах до раковска и сливница и там оставих колата(дано не я разбият нощес). На пипане алтератора беше много горещ и почти се беше спекъл. Въпросът ми е дали да си търся нов алтернатор - 2ра употреба или да дам да се ремонтира този. Алтернатора май ми е 90 А. Имам и застраховка автоасистанс в Алианц - още не ми се е налагало да я ползвам, дали щяха да се отзоват ако бях закъсал на хотел плиска да речем ?

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Re: Скапа ми се пасата но не веднага изкара 15 км или 30 мин ...

Мнениеот Winner25 » Вто 20 яну 2009 2:56

Според мен щом са изгоряли фаровете може напрежението да е било над 14.4волта. На баща ми му се беше случило същото, а на моменти му светваше лампата. Оказа се че е от -регулатора на напрежението. И това се лучи на алтернатор купен втора употреба. За това по добре си ремонтирай стария, за да си сигурен че всичко е наред, освен ако положението не е съвсем безнадеждно. В магазините FUGO има части за алтернатор на добри цени. За кординати може да погледнеш в "партньори на клуба"

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 20 яну 2009 9:59

Ромолящите лагери и якото нагряване обикновено са последвани от повреда на намотките! :cry:
Дали ще е задрал ротора или ще се е опекъл лака- все тая! :( Много възможно е да е прегрял и някой от диодите...
Говоря наизуст, разбира се! Напълно възможно е да е само някое от лагерчетата (примерно- задното и да са отлепили четките на регулатора), но психически се подготвяй и за нов.
Пък ако стане твоя- пей сърце! :да:

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Вто 20 яну 2009 10:08

Winner25 написа:Според мен щом са изгоряли фаровете може напрежението да е било над 14.4волта. На баща ми му се беше случило същото, а на моменти му светваше лампата. Оказа се че е от -регулатора на напрежението. И това се лучи на алтернатор купен втора употреба. За това по добре си ремонтирай стария, за да си сигурен че всичко е наред, освен ако положението не е съвсем безнадеждно. В магазините FUGO има части за алтернатор на добри цени. За кординати може да погледнеш в "партньори на клуба"

Лампите за кратко държат до 18V

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Вто 20 яну 2009 15:19

radotom написа:Ромолящите лагери и якото нагряване обикновено са последвани от повреда на намотките! :cry:
Дали ще е задрал ротора или ще се е опекъл лака- все тая! :( Много възможно е да е прегрял и някой от диодите...
Говоря наизуст, разбира се! Напълно възможно е да е само някое от лагерчетата (примерно- задното и да са отлепили четките на регулатора), но психически се подготвяй и за нов.
Пък ако стане твоя- пей сърце! :да:

Подкрепям Радко,за мен си имал проблем с регулатора на напрежение или най-вероятно може да са ти дали намотките на късо на ротор или статор,може и на двете,така като слушам може да се приготвиш за около 150-200лв. :screwy

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Вто 20 яну 2009 16:26

:shock Стиа, ве! 150-200...
Мите, и наште генератори са 90А! Ако това са им цените- дирекно го свалям моя и го прибирам в къщи на топло и сухо! :lol: :lol:
Мисля, че рециклирани вървяха от порядъка на 70-80 лева макс. Като изкупят и твоя (ако става нещо от него) би трябвало за 50 лева да си в джаза ;)
Друг е въпроса, че наистина бих предпочел сам да си го рециклирам, че да знам какво слагам.
Щото когато сменях лагера на хидравличната помпа имаше лагерчета за 4.80, за 8.90 и за 23 лева.

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Вто 20 яну 2009 16:56

колега,кажи с какви лагери смени старите на алтернатора,че да не копуваме такива

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Вто 20 яну 2009 17:06

radotom написа::shock Стиа, ве! 150-200...
Мите, и наште генератори са 90А! Ако това са им цените- дирекно го свалям моя и го прибирам в къщи на топло и сухо! :lol: :lol:
Мисля, че рециклирани вървяха от порядъка на 70-80 лева макс. Като изкупят и твоя (ако става нещо от него) би трябвало за 50 лева да си в джаза ;)
Друг е въпроса, че наистина бих предпочел сам да си го рециклирам, че да знам какво слагам.
Щото когато сменях лагера на хидравличната помпа имаше лагерчета за 4.80, за 8.90 и за 23 лева.

Радо може и така да е за VW незнам как е не съм го носил моя,но примен на Хюндайте ,при такава диагноза,като го занесем долу на Хемус на ул.св.Наум повечето хора тук го знаят Драго ни взема около 160 до към 200лв. ма ти говоря за почти цялостно рециклиране,досега не ние изкупувал наще както казваш,ма и алтернатори за Хюндай се намират по трудно да не кажа невъзможно за некой модели

Потребителски аватар
toschomacher
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот toschomacher » Вто 20 яну 2009 17:37

колега ако смяташ да ремонтирваш твоя, най-добре да оправиш всичко по него-дай го да го пренавият наново, лагерчета, четките може и да са здрави, ако не и тях, и регулатора на напрежение. Но ти като го дадеш на някой майстор той си знае. Той трябва да ти го оправи и да сложи на стендче да го тества преди да го закачи на колата и накрая и на колата да го замери и всичко да е ОК. А и един съвет ако пак ти се случи на теб или някой друг колега (недай си боже не пожелавам на никого, но трябва да сме подготвени все пак) ако усетиш че напрежението се вдига така рязко веднага трябва да намалиш оборотите на двиг до около 2000 макс и да се прибереш яваш на ниски обороти, защото като се развали регулатора вече няма какво да регулира напрежението и при различните обороти генерира различно напрежение, като може да достигне и 30 волта и нагоре.

Потребителски аватар
kossel

Мнениеот kossel » Вто 20 яну 2009 17:43

До обяд го оправиха 1 час ремонт и 2 часа за сваляне и качване - 40 лева за ремонт и 40 лева за монтаж и демонтаж, замерих го ппри светнати фарове дава 14.16 волта

angel1223
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angel1223 » Вто 20 яну 2009 18:58

135лв чисто нов миналото лято

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 20 яну 2009 18:59

А какво точно му е било казаха ли ти поне?
Иначе за цена от 70-80лв много ме съмнява да може да се намери - толквоа ми взеха на мен само за демонтаж и монтаж и смяна на задния лагер и някаква втулка... :roll:

Потребителски аватар
kossel

Мнениеот kossel » Вто 20 яну 2009 20:36

zfa159 написа:А какво точно му е било казаха ли ти поне?
Иначе за цена от 70-80лв много ме съмнява да може да се намери - толквоа ми взеха на мен само за демонтаж и монтаж и смяна на задния лагер и някаква втулка... :roll:

нищо не ми казаха ... имах само едно желание да ми оставят колицата на мира ... баси некадърниците

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Сря 21 яну 2009 0:03

Честно казано- не съм търсил генератор слава богу, макар, че моя на 2 пъти ме предаваше!
Втория път добре, че беше egoist_ok, че си умирах прав! :lol:
Цената, която цитирах беше от една тема във форума (не ми се търси сега), където колега обясняваше, че рециклират генератори и стартери и за толкова продават рециклиран.
Кой знае защо- оплюха го, като го обвиниха, че ги позакърпва и позабърсва само, при положение, че никой от писалите това не спомена да е пробвал изделията му!
Колегата не беше от София. Може би за това е било по-евтино...

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 21 яну 2009 15:01

radotom написа:Честно казано- не съм търсил генератор слава богу, макар, че моя на 2 пъти ме предаваше!
Втория път добре, че беше egoist_ok, че си умирах прав! :lol:
Цената, която цитирах беше от една тема във форума (не ми се търси сега), където колега обясняваше, че рециклират генератори и стартери и за толкова продават рециклиран.
Кой знае защо- оплюха го, като го обвиниха, че ги позакърпва и позабърсва само, при положение, че никой от писалите това не спомена да е пробвал изделията му!
Колегата не беше от София. Може би за това е било по-евтино...

А,то за тук (и за българина въобще) е нормално човек като се опита да направи нещо добро и полезно за другите,те да го обвинят,че е мошеник :)
Все пак ми се вижда малко парички за рециклиран алтернатор 70-80лв....не за друго а защото само чарковете за рециклиране са поне 30-40лв (регулатора с лагерите и четките ако има нужда) и остава за по около 20-30лв да ги купуват (все пак трябва и някаква печалба да остава някак си)...макар че не е невъзможно :roll:

Върни се в “Passat”