Задни пружини за Пасат B3

Техническа и сервизна информация за Passat
pero757
Автомобил:
Двигател:

Задни пружини за Пасат B3

Мнениеот pero757 » Вто 20 яну 2009 14:50

Здравейте колеги. Може ли някой да каже каква е разликата в задните пружини на Пасат B3 между комби и седан.Говоря по принцип /брой витки, дебелина,форма..../ защото сигурно има значение и модела.
Аз имам комби 1.8 Моно/66 кв/ и смених задна дясна пружина/с втора употреба/заедно с амортисьора/нов/ и в сравнение с лявата тази стана доста по мека!!!! От каква кола са ми пробутали тази пружина при положение, че със старата бяха абсолютно еднакви с изключение на един цветен код. На оригиналната беше 1 синя и 1 бяла, а на тази 1 синя и 2 бели.
Благодаря предварително :)))

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Re: Задни пружини за Пасат B3

Мнениеот MITKO_DVD » Вто 20 яну 2009 15:15

pero757 написа:Здравейте колеги. Може ли някой да каже каква е разликата в задните пружини на Пасат B3 между комби и седан.Говоря по принцип /брой витки, дебелина,форма..../ защото сигурно има значение и модела.
Аз имам комби 1.8 Моно/66 кв/ и смених задна дясна пружина/с втора употреба/заедно с амортисьора/нов/ и в сравнение с лявата тази стана доста по мека!!!! От каква кола са ми пробутали тази пружина при положение, че със старата бяха абсолютно еднакви с изключение на един цветен код. На оригиналната беше 1 синя и 1 бяла, а на тази 1 синя и 2 бели.
Благодаря предварително :)))

Еми защо не си търси пружина с твойто обузначение или най-добре да бе сменил и двете нови,аз така направих,ако имаш нужда от друга пружина свиркай имам една :wink:

pero757
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pero757 » Вто 20 яну 2009 15:35

Ами защото и тогава и сега не знам какво означава това обозначение :( и дали е възможно от това да е разликата

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Вто 20 яну 2009 16:59

различните обозначения са за различни характеристики на пружините,търсиш две еднакви пружини с еднакво цветово обозначение.Има разлика между пружини на седан и на комби.На комбито са по-дебели витките.

bachest
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bachest » Вто 20 яну 2009 18:32

Здравей колега. Цветния код на пружината е един вид каталожен номер. Пружините се различават в зависимост от това дали пасата има теглич, нивелиращата система на задния мост или издръжливото окачване,(на български не знам как им се викат и си ги кръщавам с мои термини :lol: - окачването се води heavy duty). Отделно има и разлика в пружините ако е седан или комби. И двете пружини които имаш са за комби. За седана са синьо/жълти, а на комбито синьо/бели шарките. В замисимост от броя на цветните точки са с различна твърдост (височина, сечение, брой навивки и т.н.). Като сменяш пружини, амортисьори, прости ги сменяй комплект - ляво/дясно. Дори да си купиш една нова с правилния цветен код, пак ще имащ разлика спрямо старата.

pero757
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pero757 » Сря 21 яну 2009 10:59

Благодаря на всички за коментарите :)

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 21 яну 2009 14:04

bachest написа:Здравей колега. Цветния код на пружината е един вид каталожен номер. Пружините се различават в зависимост от това дали пасата има теглич, нивелиращата система на задния мост или издръжливото окачване,(на български не знам как им се викат и си ги кръщавам с мои термини :lol: - окачването се води heavy duty). Отделно има и разлика в пружините ако е седан или комби. И двете пружини които имаш са за комби. За седана са синьо/жълти, а на комбито синьо/бели шарките. В замисимост от броя на цветните точки са с различна твърдост (височина, сечение, брой навивки и т.н.). Като сменяш пружини, амортисьори, прости ги сменяй комплект - ляво/дясно. Дори да си купиш една нова с правилния цветен код, пак ще имащ разлика спрямо старата.

Абсолютно вярно - ако сменяш пружини купуваш две 2-ра употреба или две нови и сменяш и двете.Дори да са с еднакъв цветен код т.е. еднакви пружините никога не можеш да уцелиш да са еднакво износени освен ако не са от един и същ заден мост или и двете не са нови.Причината е,че зависи много от това как и колко е карана колата,колко е товарена и т.н. и т.н. а е ясно,че за тези неща две коли с една и съща съдба няма....и пружините им разбира се са различни :)

Върни се в “Passat”