mod edit: gr_kanev
Педал на съединител пропада - Решено!
- Chernaev
- Автомобил:
- Двигател:
Педал на съединител пропада - Решено!
ЧНГ Колеги!!!! Пасат комби 1.8 моно 89г. Какво би могло да причини всяка зима падане на педала на съединителя,това ми се случва за 2 зима от както го имам и само се оправя по някое време.Лятото нямам този проблем а и става еднократно...???
Много странно...
Последна промяна от dobrin на Сря 21 яну 2009 23:14, променено общо 1 път.
Причина: Пишете решението на проблема!
Причина: Пишете решението на проблема!
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Ха! Браво!
Сваляй бързо джантите и гледай дали не олива по спирачните цилиндърчета. Ако там е напълно сухо, лягаш отдолу и почваш да 'зяпаш' кантара (разпределителя на спирачното усилие) на задния мост. В него влиза тръбичката отпред и се разклонява към двете колела на задния мост.
След това се зариваш целия в моторния отсек и оглеждаш много старателно всичко по спирачките!
Ако до тук всичко е ама напълно сухо, без помен от спирачна течност- честито! Долната помпа ти лее течноста в съединителя!
Сещаш се, че с такъв проблем в спирачната уредба, особено при тия пътни условия е невъзможно да караш колата, нали?
С пожелания за възможно най-леко отърваване: Успех!
Сваляй бързо джантите и гледай дали не олива по спирачните цилиндърчета. Ако там е напълно сухо, лягаш отдолу и почваш да 'зяпаш' кантара (разпределителя на спирачното усилие) на задния мост. В него влиза тръбичката отпред и се разклонява към двете колела на задния мост.
След това се зариваш целия в моторния отсек и оглеждаш много старателно всичко по спирачките!
Ако до тук всичко е ама напълно сухо, без помен от спирачна течност- честито! Долната помпа ти лее течноста в съединителя!
Сещаш се, че с такъв проблем в спирачната уредба, особено при тия пътни условия е невъзможно да караш колата, нали?
С пожелания за възможно най-леко отърваване: Успех!

- suba
- Автомобил: AUDI А6
- Двигател: APS
Колегата radotom ти каза всичко.Само ще допълня че може да тече и от спирачната помпа от към сервото.А и в това мокро време е най хубаво да свалиш барабаните,иначе е трудно да разбереш дали е от спирачните цилиндърчета отзад,а вероятноста да е от тях е много голяма.
Интересно щото на мен ми сълзи кантарния клапан но като е топло,сега
(в студеното) почти не губи течност
Интересно щото на мен ми сълзи кантарния клапан но като е топло,сега
(в студеното) почти не губи течност
- Chernaev
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Педал на съединител проблем...
Благодаря на всички за съдействието,оправих си проблема се пак е било помпа долната и апаратчетета на спирачките ... всичко е ток и жица поне за сега !!!!!!!!!:)