Здравейте, имам проблем с един пасат Б3, двиг. ЕZ 1,6, карбуратор Pierburg 2e2(е съм сигурен за втората двойка). Не открих подобна тема. ако е имало моля дайте линк.
За пробрема: при студен двигател на бензин държи много ниски обороти и аха да изгасне. когато загрее се оправя. на газ няма проблеми.Автоматичния смукач работи, вакуумите са свързани съгласно приложената на гредата над радиатора схема. има един винт минаващ през корпус с вид на мембрана но без изводи който определя положението но дроселната клапа. Ако е завит така че при студен ДВГ да държи 800-900 об/мин. когато загрее отива над 1500. Помощ!!!

Карбуратор Pierburg 2E2 - ниски обороти при студен ДВГ
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: Карбуратор Pierburg 2E2 - ниски обороти при студен ДВГ
Почти съм убеден,че проблема е в автоматични смукач ама пък казваш,че няма проблем на газ....явно е нещо по горивото защото ако смукача не работеше щеше и на газ да ти гасне.
На газ студена държи ли нормални обороти? Като загрее покачват ли се и до колко?
А за бензина - трябва да се гледат вече жигльори,настройка на въздушния жигльор и т.н.....трябва си карбураторджия (не им рабзирам дотолкова).
Успех!
На газ студена държи ли нормални обороти? Като загрее покачват ли се и до колко?
А за бензина - трябва да се гледат вече жигльори,настройка на въздушния жигльор и т.н.....трябва си карбураторджия (не им рабзирам дотолкова).
Успех!
puhi написа:Здравейте, имам проблем с един пасат Б3, двиг. ЕZ 1,6, карбуратор Pierburg 2e2(е съм сигурен за втората двойка). Не открих подобна тема. ако е имало моля дайте линк.
За пробрема: при студен двигател на бензин държи много ниски обороти и аха да изгасне. когато загрее се оправя. на газ няма проблеми.Автоматичния смукач работи, вакуумите са свързани съгласно приложената на гредата над радиатора схема. има един винт минаващ през корпус с вид на мембрана но без изводи който определя положението но дроселната клапа. Ако е завит така че при студен ДВГ да държи 800-900 об/мин. когато загрее отива над 1500. Помощ!!!
VitAuto

А моя няма обороти при всички температури, а всички майстори май са в София. Най-простия карбуратор е, но за 1,8. От къде да му регулирам оборотите?
Много ама много ме дразни...
Много ама много ме дразни...