проблем с пасат 4

Техническа и сервизна информация за Passat
калоян
Автомобил:
Двигател:

проблем с пасат 4

Мнениеот калоян » Съб 24 яну 2009 2:01

ЗДРАВЕЙТЕ,
имам пасат 4 който ми създава следния проблем:пали лесно,потеглям,движи се добре,след около 15-20 минути започва да губи мощност ,оборотомера прескача от 2000 на 2500,оборотите падат на 500-250,при форсиране угасва.Наново паля ,пали но поддържа 250 -500 оборота.Изчаквам 1-2 часа и отнова е същото.
Водих го на компютърна диагностика и от там ми казаха ,че няма запаметени грешки,може да е от влага в куплунгите.

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Re: проблем с пасат 4

Мнениеот kossel » Съб 24 яну 2009 2:05

Здравей и добре дошъл, :welcomee
кажи повече за колата и мотора според мен би трябвало да е електрически проблем, не дава добре маса някъде.

калоян
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот калоян » Съб 24 яну 2009 2:14

Мотор 2000 куб.см. пълна инжекция,друго не знам за мотора

калоян
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот калоян » Съб 24 яну 2009 2:22

колата я купих преди 14 дена от автокъща,комби,с един разпределителен вал,сложих и централно заключване,направих и пълноавтокаско,маркирана.Карал съм я всичко на всичко 100 км..

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 24 яну 2009 12:16

Щом прескача оборотомера според мен иде реч за датчик на хол или нямакъв друг проблем с електрониката.Оборотомера е един прост уред,измерващ импулси за единица време.Тези импулси му ги подава датчика на Хол,датичк на коляновя вал и тем подобни...зависи как е реализирано и на каква кола е.
Доколкото разбирам Пасат-а ти е В4 (93-та -> 96-та година) и е с двигател 2.0 8V което спроед мен трябва да е 2Е .Виж си на големия талон има номер на двигтателя - започва с няколко букви и цифри - трябват ни първите 3 - те съсдржат кода на двигателя,което определя какъв е,колко коня е,каква горивна и запалителна система има.И е хубаво да си ги знаеш наизуст понеже на базата на тях се купуват резервни части най-лесно ;)
Успех!

_SUN_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _SUN_ » Съб 24 яну 2009 12:41

zfa159 написа:Щом прескача оборотомера според мен иде реч за датчик на хол или нямакъв друг проблем с електрониката.Оборотомера е един прост уред,измерващ импулси за единица време.Тези импулси му ги подава датчика на Хол,датичк на коляновя вал и тем подобни...зависи как е реализирано и на каква кола е.
Доколкото разбирам Пасат-а ти е В4 (93-та -> 96-та година) и е с двигател 2.0 8V което спроед мен трябва да е 2Е .Виж си на големия талон има номер на двигтателя - започва с няколко букви и цифри - трябват ни първите 3 - те съсдржат кода на двигателя,което определя какъв е,колко коня е,каква горивна и запалителна система има.И е хубаво да си ги знаеш наизуст понеже на базата на тях се купуват резервни части най-лесно ;)
Успех!

2E, ADY, AGG...

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 24 яну 2009 12:47

В Канада или в България я купи!? Щото ако е в Канада сигурно е пасат 5 - за справка кой модел е пасата тук viewtopic.php?f=6&t=38785

калоян
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот калоян » Нед 25 яну 2009 1:56

В България.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Нед 25 яну 2009 7:08

К.Одаджийски написа:В Канада или в България я купи!? Щото ако е в Канада сигурно е пасат 5 - за справка кой модел е пасата тук viewtopic.php?f=6&t=38785

Кажи каква е логиката да е Б5, ако е от Канада? Там нямат Б4? А това, че Б5 с двулитров мотор няма (доколкото аз знам)?

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Нед 25 яну 2009 10:12

На приятел със същия пасат Б4 2000i. му се появи същия проблем тази седмица ще го кара в Юнитрейд и ще видиме какво ще кажат от там....

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Вто 27 яну 2009 17:56

калоян написа:колата я купих преди 14 дена от автокъща,комби,с един разпределителен вал,сложих и централно заключване,направих и пълноавтокаско,маркирана.Карал съм я всичко на всичко 100 км..

На приятелчето му се оказа зацапана дистрибуторна капачка и палец зачистихмеги и колата се оправи,провери си и твоята капачка и палец...и ако си занови действай...

Потребителски аватар
Велосираптор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Велосираптор » Съб 26 сеп 2009 22:41

колега какво се оказа при тебе в крайна сметка?
Защото и аз имам много сходен проблем,макар че карам пасат Б3 на метан.След 15-20 минути каране/поне-понякога и повече/първо стрелката на оборотомера ми пада до нулата както си работи двигателя,малко след това губи мощност и гасне...рядко успявам да го запаля на скорост по инерция,по-често успявам ако завъртя ключа и после отпусна съединителя.Но най-често пали след 2-3 минути опити.Карам на метан, но не мисля че проблема е от там/може би от там са гърмежите,когато се опитвам да запаля на скорост/.Днес тотално отказа и един приятел ме дърпа,пред нас провери и тоците-по централния кабел от бобината нямам ток.Бобината ми е "Беру" на 1 година.Понякога стрелката на оборотомера просто "пропада" с около 500 оборота или пада до нулата и остава там ,а колата си продължава с равномерномерна работа на двигателя,друг пуът след като е огаснала в движение и благоволила да запали на Нтия път оборотомера не действа,или "загрява" слел минута-две.посъветваха ме да разкача детонационния датчик, понежа кабелите му не изглеждаха читави и имаше съмнения да не окъсяват и да шашкат компа,но и с разкачен датчик историята е същата.Когато каже ,че няма да пали не пали нито на бенц ,нито на метан,запали ли веднъж- прехвърлям без проблем на което и да е гориво.

Върни се в “Passat”