проблем при завои
-
- Автомобил:
- Двигател:
проблем при завои
сега нов проблем, при завои леви десни няма значение се чува едно прищракване и като отпусна волана той не застава в средата, а е леко в посоката в която съм завил, като говрутна рязко се чува пак прищракване и той застава нормално, сякаш се е закачило нещо някъде и не го пуска ....... посъветвайте ме от къде да започна и къде да насоча внимание, моля //........
Re: problem pri zavoi
paskaleff написа:........
Тези симптоми може да са получат по няколко причини:
1.Както казаха колегите по горе - от натрупан сняг между гумата и калника.
2.При хубави гими (с добър грайфер) и сдухани амортесьори и пружини.На завой без значение на посоката грайфера стърже в "чашката" на амортесьора и шашка положението.При мен го прави същото особенно ако завоя е с лек наклон и по остричък.
3.Възможно най-гадния вариант (разбирай най-скъпия) - външен шарнир така нареченото "каре"
Трябва да се прегледа от авто-монтьор.Желателно е който разбира за да няма грешни диагнози.

- dmitko
- Автомобил: Tiguan II 4Motion
- Двигател: CZEA 2016
Е едвали е каре, то по скоро се чува пукане отколкото прищракване, а и външно каре лесно се хваща - навива се волана повече и се потегля като даваш повече газ в завоя и то припуква, и най-потрошеното каре /стига да не се е разпаднало/ не би трябвало да пука в рязък завой по инерция, т.е. без подаване на газ.
Най-вероятно е от натрупан сняг и лед както казват колегите.
Най-вероятно е от натрупан сняг и лед както казват колегите.
- Becko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
paskaleff написа:от сняг не е със сигурност, но щракането наистина е като от пружина, а защо задържа и в двете посоки, и някой знае ли колко може да струват горе долу тези лагери над пружините...... благодаря

- SnowMaster
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти: