Пасат В3 не работи добре при студен двигател

Техническа и сервизна информация за Passat
puhi
Автомобил:
Двигател:

Пасат В3 не работи добре при студен двигател

Мнениеот puhi » Пет 09 яну 2009 23:22

Здравейте, имам Пасат В3 произведен 1992 г, двигател ABS 90к.с. бензин/газ При настъпване на студовете започна да пали по-бавно (след първоначалния старт му трябват 10-15 сек за да достигне 900-1000 оборота), трудно се форсира и при подаване на газ вместо да ускори започва да глъхне и придърпва. Пуши много, при висоги обороти димът е бял, на празен ход доста по тъмен. Когато загрее нещата се оправят. Когато съм на газ нямам проблеми независимо от температурата на двигателя. Проверих ламбда сондата, оказа се че работи нормално, Смених температурния датчик - без ефект, карах дълго на бензин с добавки за чистене на дюзата и пак няма полза. В момента съм с датчик за дизелов двигател и резултата е малко по-добър но не е както беше преди. Моля, кажете какво да правя!

Потребителски аватар
PASSAT
Автомобил: Passat B4
Двигател: AFN 1996

Мнениеот PASSAT » Съб 10 яну 2009 10:17

Здравей колега и :welcome_to_group
относно проблема с колата все едно описваш проблемите на колата на брат ми (пасат с АБС мотор). Откачи клемите на акумулатора за 5 минути, и караи само на бензин. Ако се оправи трупа грешки на газ! При брат ми не се оправи дори след слагане на емулатор! сега ще опитаме с реле за изкл. на ламбдата.

Успех с колата!

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Съб 10 яну 2009 12:14

PASSAT написа:.................. сега ще опитаме с реле за изкл. на ламбдата.

По този начин принодително ще натрупате грешки. Най добре пробвайте с нова центровка на газовата, дайте малко предварение и напълно разкачете ламбдата ако колата се кара предимно на газ.
При мен имаше подобни проблеми, но след горните процедури колата си пали и върви без проблеми и анумалии. Всъщност аз паля винаги на бенз, и като позагрее обръщам на газ. Разхода на бенз не ме интересува къй като ако се ползва само за припалване в това студено време със или без ламбда все ще е голям!

puhi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот puhi » Съб 10 яну 2009 20:35

Здравейте колеги, благодаря за предложенията но това са компромисни решения, а аз искам да отстраня проблема. При диагностиките на които подлагах колата задължително се правеха проверки за за грешки. Такива няма. колкото до предварението - монтирал съм адванс процесор и съм пробвал с различни варианти -заводските 6 + 2.5, 5 и 7 градуса. Процесора работи само на газ, а там проблеми няма. Работя на 5 - 6 км. от къщи и половината от пътя карам на бензин.
В Ауто Дата намерих какви трябва да бъдат показанията на датчика при различни температури и измерих показанията на двата датчика(за бензин и за дизел). за дизел няма данни но бензиновия беше в дадените граници. Лошото е че най-ниската посочена там температура е 20 гр. А колко трябва да е при - 10. При измерването на открита тераса(температура -8 -10 гр)бензиновия има съпротивление около 6800 ома, дизеловия 2200. При 20 гр. за бензиновия - 2800 ( при дадени граници 2250 - 3000), за дизеловия 1800 ома(не знам колко трябва да бъде). Мисля че проблема е в този датчик но не знам какви трябва да са показанията при отрицателни температури. Според служители на Юнитрейд за бензинови двигатели има 3 варианта, но и те не могат да кажат кой точно. Трябвало да си сравни с оригиналния. А него го няма. Когато купих колата беше с този за дизел. Предполагам разликата е в съпротивлението и промяната му при различни температури. Външно всички датчици са еднакви. Ако някой знае какви трябва да са показанията, или от къде мога да намеря такава информация моля да сподели.

Потребителски аватар
Andrey
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Пасат В3 не работи добре при студен двигател

Мнениеот Andrey » Съб 17 яну 2009 11:28

Колега, премери си и компресията за всеки случай. И си погледни свещите дали са работили нормално.

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Съб 17 яну 2009 19:40

Колега когато аз сменях темп.датчик този който беше на колата беше със син пръстен,този койти ми дадоха от Юнитрейд само по данни от талона без да са ми виждали стария е абсолютно същия-със син пръстен и същите надписи...това ти го казвам във връзка със съмненията ти спрямо вариянта ня датчика....
п.п.- колата ми е абсолютно същата като твоята-АБС,92г.

puhi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот puhi » Сря 21 яну 2009 22:52

Колеги, в голяма част от коментарите срещам име"Ваското1", с отзиви че решава всички проблеми с разни пасати. моля дайте телефон или друга връзка с въпросния човек.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 21 яну 2009 23:13

Драсни му лично - vaskoto1 - не обича координатите му да се разнасят из интернет и форума свободно насам-натам.Имай в предвид,че трябва да му обясниш нормално какъв е проблема с колата и да се приготвиш ако е необходимо да изчакаш няколко дни....бая хора се редим на опашката ;)
Успех!

puhi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот puhi » Чет 22 яну 2009 22:33

Благодаря. Ако правилно съм разбрал това е името в Skype. Открих го, писах му, дано отговори. А колкото до чакането - след 3 месеца безплодни опити няколко дни не са проблем. Ще изчакам, важното е да разбера как да отстраня проблема.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 24 яну 2009 14:10

Мисля, че дон Василий 1 не е от любителите на Скайпа... :?
Иначе си е оставил координатите в 'Сервизи за VW'
Ето:
viewtopic.php?f=13&t=6022

Mladenski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mladenski » Пон 26 яну 2009 11:47

Колеги,

подобни симптоми имам и аз - при мен пали нормално, след 2-3 минути оборотите падат до 250-300, с тенденция към гаснене. Ако превключа на газ - никакъв проблем. Като позагрее, се оправя. Пасат Б3, 1.8 РП, 1990 г.

Датчика на тройника ли е?

puhi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот puhi » Пон 26 яну 2009 19:03

Така мислех, но се оказа че не е. Сложих оригинален от Юнитрейд но не се оправи. Продължавам борбата.

Върни се в “Passat”