пасат Б5 1.9 тди пд питане за ASR
пасат Б5 1.9 тди пд питане за ASR
Здравейте, колеги. Пасата е 1.9 тди пд 2000 година. В колата имам копче за АСР и то си работи защото постояно се включва и в таблото ми свети лампичката, то и се усеща де като си работи. Та въпроса ми е възможно ли е да имам и ЕСП в колата-копче нямам, но снощи като се прибирам влизам на един завой малко по-силно, надолнище беше и малко заледено-без газ и колата леко сякаш поднесе но за момент в таблото видях като свети лампичката и се усети как колата се изправи. Затова питам защото този АСР без да се подава газ не работи, а аз влязох в завоя без газ. Благодаря ви.
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Re: пасат Б5 1.9 тди пд питане за ASR
Доколкото знам на този модел системите ASR, ESP работят чрез системата за ABS, така че подаването на газ не е от съществено значение дали ще работят или не.
viewtopic.php?f=17&t=31320
viewtopic.php?f=17&t=31320
На мен долу-горе ми е ясно кое за какво е. Питам дали може да са нещо комбинирани и да имам ASR и ESP. Имам копче само за ASR.
Последна промяна от gr_kanev на Сря 04 фев 2009 10:31, променено общо 1 път.
Причина: правопис
Причина: правопис
-
- Автомобил:
- Двигател:
Най-вероятно нямаш ЕСП, а само АСР. ЕСП-то включва в себе си АСР система, т.е. е "нещо повече", така че едва ли производителят би сложил копче и индикатор на таблото за АСР, при положение че колата има ЕСП. Освен ако впоследствие не са сменяни. Най-лесно е да се провери фабричната комплектация по ВИН.
Постоянното или честото светване на лампата за ЕСП или АСР според мен означава, че нещо не е в ред. Или в колата или в стила ти на каране.
Постоянното или честото светване на лампата за ЕСП или АСР според мен означава, че нещо не е в ред. Или в колата или в стила ти на каране.
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
когато пресветне лампата за есп означава че в този момент системата сработва , дали заради превъртане на някое от предните колела , дали заради поднасяне ...
- dgenkov
- Автомобил:
- Двигател:
Моят Пасат е същият. Само ASR има. Сработва само при приплъзване/превъртане на едно от предните колела, например рязко подаване на газ по прашен път. Копчето е за изключване на тази функция.Както казваш, че често ти присветва - не те съветвам да го изключваш, явно караш малко над ръба на възможностите и имаш нужда от електронни помощници.
Моят пасат/116кс 2000г./ има същото поведение, както го описва Dgenkov,/ послушай съвета му, както и на Peteff. Гледай да си под "ръба" при каране.