В4 на бензин работи лошо

Техническа и сервизна информация за Passat
shumanov
Автомобил:
Двигател:

В4 на бензин работи лошо

Мнениеот shumanov » Пон 19 яну 2009 13:23

Здравейте!
Имам такъв проблем.Като запаля на бензин двигателя работи като на три цилиндара,на ход прекъсва и не върви добре.Щом прехвърля на газ все едно е друг двигаттел изчиства и работи идеално.Смених свещите но проблема си остана.Двигателя е 1.6i AEK 101к.с.
На бензин изкарва от гърнето досто пушек и мирише на суров бензин.Както писах на газ този проблем го няма.
Някои знае ли от каде идва проблема.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: В4 на бензин работи лошо

Мнениеот zfa159 » Пон 19 яну 2009 13:44

Пробва ли да чистиш грешките на ЕКУ-то.При работа на газ трупа грешки за различни сензори по двигателя и при работа на бензин ефекта е такъв - мазало.Пробвай да ресетираш ЕКУ-то на колата и виж тогава как ще се държи (след ресета покарай известно време само на бензин за да си изчете коректно всичката информация от датчиците).
Предполагам,че за това се касае проблемът ти.
Ако след ресета се оправи вече има различни методи за борба с грешките на ЕКУ-то (никой не е 100% успешен - хубаво е да го знаеш).
Успех!

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пон 19 яну 2009 16:10

Най-вероятно може да се каса е и за проблем с дюзите,може да са за чистане или смяна :banghead:

shumanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shumanov » Пон 19 яну 2009 22:14

Тези дни ще я закарам на майстор.Има ли развитие по въпроса ще пиша.
Благодаря Ви за отговорите колеги!

puhi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот puhi » Пон 19 яну 2009 22:42

Здравей колега, според мен възможните проблеми са: ламбда сондата не работи, температурния датчик или в тръбопровода на усилвателя на спирачките. В зависимост от температурата се определя количеството впръскано гориво. Ако датчика не работи добре сместта се преобогатява(по рядко обеднява) и двигателя се "дави". Подобен е ефекта при неработеща ламбда сонда. Зависи как блокира. Вакуума за усилвателя е свързан към колектора на четвърти цилиндър. Ако е разхерметизиран цилиндъра не работи. Особено при ниски обороти.

shumanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shumanov » Чет 22 яну 2009 17:15

Още не съм ходил на майстор но днес направих един опит.Изключих буксата на дебитомера и сега работи добре.Само незнам ако карам така дали ще има някакъв проблем.И дали подлежат на някакъв ремонт тия дебитомери.

hlebo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hlebo » Съб 24 яну 2009 18:04

shumanov написа:Още не съм ходил на майстор но днес направих един опит.Изключих буксата на дебитомера и сега работи добре.Само незнам ако карам така дали ще има някакъв проблем.И дали подлежат на някакъв ремонт тия дебитомери.

аз имама абсолютно съшият проблем ходих на елкон казаха ми че дюзата на първи цилиндър е запечена след това казаха дебитомера отидох на една морга пробвах 5 дебитомера проблема си остана сега и аз карам с откачен дебитомер но нямам проблеми съмнявам се дали сондата не прави проблеми колата е пасат троика 2000 кубика 115 кс ако намериш решение моля сподели :beer

Потребителски аватар
burgazliqta2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот burgazliqta2 » Съб 24 яну 2009 18:12

къде се намира дебитомера?

hlebo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hlebo » Съб 24 яну 2009 18:40

burgazliqta2 написа:къде се намира дебитомера?

здравеи дебитомера се намира зад въздушният филтър по въздоховода една алуминиева тръба с една черна плочка от горе в която влиза една букса с три кабелчета именно тази плочка е дебитомера

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Пон 26 яну 2009 23:57

Колеги, само да ви обясня, че при колите на газ често се появява проблем с дебитомера, защото той се криви от детонациите.Знам, че няма да ви хареса мнението ми , но аз да си кажа свалете газта или поне сложете газов инжекцион.Та по въпроса с дебитомера черната плочка е само неговата капачка първо тя трябва да се махне , за да се провери дали свободно се движи палеца вътре, ако е свободно движението, значи няма механични повреди от детонациите.И второ дебитомера подлежи също на реглаж, но това може да го направи само някой доста наясно с тези неща.Така, че не бързайте да отпишете дебитомера като неработещ, а се поинтересувайте първо от добър инжекцион сервиз.Чувал съм за някакъв автомобилен съзтезател,който правил много добър реглаж, но така и не запомних къде се намира.Може някой от колегите да помогне ако е бил при него.

_SUN_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _SUN_ » Вто 27 яну 2009 0:11

mili 75 написа:Колеги, само да ви обясня, че при колите на газ често се появява проблем с дебитомера, защото той се криви от детонациите.Знам, че няма да ви хареса мнението ми , но аз да си кажа свалете газта или поне сложете газов инжекцион.Та по въпроса с дебитомера черната плочка е само неговата капачка първо тя трябва да се махне , за да се провери дали свободно се движи палеца вътре, ако е свободно движението, значи няма механични повреди от детонациите.И второ дебитомера подлежи също на реглаж, но това може да го направи само някой доста наясно с тези неща.Така, че не бързайте да отпишете дебитомера като неработещ, а се поинтересувайте първо от добър инжекцион сервиз.Чувал съм за някакъв автомобилен съзтезател,който правил много добър реглаж, но така и не запомних къде се намира.Може някой от колегите да помогне ако е бил при него.

За първото съм съгласен има газ има праблем, няма газ няма проблем, нямам нищо против никой от колегите във форума, но имам чувството, че сами си търсят неприятностите по колите карайки на газ/изключвам грамотно направените газови инжекциони/.Колега говориш за дебитомер от по-старото поколение - механичния имам в предвид.Доколкото разбрах става въпрос за мотор 1.6 АЕК, там изпълнението на дебитомера няма нищо общо с описаното от твоя страна, говорим за нажежаема жичка и измерване на нейното съпротивление и оттам количество преминал въздух за единица време :hmmmm

shumanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shumanov » Пет 30 яну 2009 17:46

Вече има развитие по въпроса ДЕБИТОМЕРА Е!Като са слагали газовата е трябвало да се сложи така наречената кихачка на маркуча преди дебитомераСъщо така не е сложен симулатор за ламбда сондата сега всичко това е направено и дано да няма други проблеми.
Между другото като карах с изключен дебитомер забелязах че започна да вкарва бензин в маслото затова не препоръчвам на никои да го изключва по добре да си вземе друг втора ръка.Аз го намерих за 100лв.Нов е 400лв.

Върни се в “Passat”