Задна чистачка - 2

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Grego
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Задна чистачка - 2

Мнениеот Grego » Пон 26 дек 2005 22:22

Здравейте,
темата за задната чистачка е интересна, но става въпрос за НЕРАБОТЕЩА такава... а моята е ... НЕСПИРАЩА да работи!?!!!!
Когато натисна палеца напред за да изтрия задното стъкло, чистачката прави 1-2 цикъла обаче след това не спира а продължава да си работи на по-големи интервали. Спира едва когато завъртя контактния ключ. В градски условия това не е проблем, упражнението с контактния ключ мога да го направя на всяко кръстовище или светофар, но по магистрала е малко рисковано.
Някой имал ли е подобен проблем (веднъж задействана задната чистачка да не спира) ?

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Пон 26 дек 2005 22:35

Като за начало си провери релето.Но по голямата беда е в самото моторче.В него има едни контакти може и да са стопили пластмасовото колело и да укасяват.

P.S. Дано да е релето.

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Пон 26 дек 2005 23:35

По принцп чистачката я разучих и бачка по следния начин.(Става въпрос за Голф 3)
Натискаш напред един път - чистачката минава един път ,след което си продължава на интервали.
Натискаш напред и задържаш - пишаката почва да пикае чистачката прави 3/4 минавания последователно
При работеща чистачка когато пак натиснеш напред минава още един път и спира.
Дано да съм ти бил полезен

Потребителски аватар
Vasseto

Мнениеот Vasseto » Вто 27 дек 2005 0:03

dready написа:..............

За Passat-та е по същия начин.

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Вто 27 дек 2005 0:05

Пъво пробвай така ,щом колегата казва ,че е по същия начин.И тогава вече проверявай релето.

Потребителски аватар
Vasseto

Мнениеот Vasseto » Вто 27 дек 2005 8:08

Оооо.много се извинявам,но явно не съм прочел достатъчно добре вапроса.Явно колегата не знае как да си спре чистачката.Обещавам да внимавам за по нататъка.

Потребителски аватар
Becko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Becko » Вто 27 дек 2005 8:59

Винаги съм се чудил защо е направено така :?: :roll: :?: , но си е факт. Доста хора не го знаят и си гасят колите за да спре :-)

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Вто 27 дек 2005 9:27

Да се смее ли човек, да плаче ли?Колега, дано и ти пожелавам това да ти е проблема - незнанието как се спира, а не технически?!

Потребителски аватар
Pav3l
Автомобил: bmw
Двигател: 1998
Контакти:

Мнениеот Pav3l » Вто 27 дек 2005 19:29

Малко встрани от темата :arrow:
При мен пръскачката на задната чистачка е счупена и сега няма какво да пръска, обаче забелязах една много близка на вид пръскачка.
Знаех, че на Golf III и на Passat са еднакви, но в която и морга да попитах, в който и магазин за авточасти да попитах, отговора беше горе-долу един и същ:
"ами нямаме такова нещо...", "продава се само с механизма на чистачката, ама го нямаме... ако искаш ще ти го доставим, ама не е евтин..." и др. от този вид.
Та забелязах аз, че на Skoda Fabia нещата са по същия начин и на една капачката я нямаше и пръскачката се виждаше.
Питах в Мототехника (в Сливен) за тая пръскачка, но нямаха в момента.
Утре ще Ви дам резултат дали е същата като на Golf и Passat. Все пак става дума за ~ 5лв ...

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Вто 27 дек 2005 20:08

Чистачката се пуска като натиснеш веднъж напред и след това се спира като натиснеш още веднъж лостчето напред. Самоче по някога при мене като го натисна и не спира, тогава пробвам пак и все някога спира. Ако го натиснеш и задържиш почва да работи постоянно за известно време но дори да го натиснеш пак не спира а трябва да мине определено време

Потребителски аватар
bluefen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bluefen » Вто 27 дек 2005 20:26

ми решение до някаде е да си свалиш панела с ръчките почистжаш смазваш и ще почне да спира поне при мен така беше е ве4епак маи трябва защото отвреме на време отказва

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Сря 28 дек 2005 9:29

@Pav3l пръскалката се продава като резервна част и струва ~ 8 лв. Също толкова струва и капачката зад нея. Ако не можеш да си я откриеш из Ямбол, не е проблем да ти взема от тук и да ти я пратя по куриер.

Потребителски аватар
Grego
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Grego » Сря 28 дек 2005 11:05

Благодаря за съветите колеги, и аз много пъти я разучавах, и продължавам, и колкото и да натискам палеца напред, нищо не става... все си работи... работи... работи... :shock
Но ще трябва да намеря малко време и да седна на място да пробвам какъв ще е ефекта от последователно натискане на палеца...:)
Ако ми работеше пръскалката на задното стъкло - изобщо нямаше да ме притеснява факта че работи чистачката, но понякога засъхва стъклото и е доста неприятно да стърже на сухо... (уфффф, и за пръскалката нямам време да видя къде е запушена... помпичката работи, има вода в казанчето, а на стъклото нищо не излиза) ...

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 28 дек 2005 13:46

Запушена ти е дюзата на самата чистачка. Пръска с WD 40 чакаш да накипне малко. С чукче по месингово или алуминиево ф почукваш по дюзата за да поотлепи.Клещи парцал хващаш дюзата и леко наляво надясно но не повече от 15 -20 градуса. като я поразместиш малко дърпаш към теб смело. С парцал хващаш за да не се нарани дюзата. Като я извадиш бъркаш с тънка дълга игла да извадиш боклука през отвора а не през дюзата. После киснене в силен оцет . Хваща нещо като варовик и не пуска да тече през дюзичката. Успех

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 28 дек 2005 13:54

провери дли не ти се пълни с вода скритото отделение за боклуци от лявата страна-това с по големия капак (мисля че си с комби?). там е връзката на тръбичките и понякога се вади и почва да пикае в колата...

Върни се в “Passat”