Здравейте,
темата за задната чистачка е интересна, но става въпрос за НЕРАБОТЕЩА такава... а моята е ... НЕСПИРАЩА да работи!?!!!!
Когато натисна палеца напред за да изтрия задното стъкло, чистачката прави 1-2 цикъла обаче след това не спира а продължава да си работи на по-големи интервали. Спира едва когато завъртя контактния ключ. В градски условия това не е проблем, упражнението с контактния ключ мога да го направя на всяко кръстовище или светофар, но по магистрала е малко рисковано.
Някой имал ли е подобен проблем (веднъж задействана задната чистачка да не спира) ?
Задна чистачка - 2
- dready
- Автомобил:
- Двигател:
По принцп чистачката я разучих и бачка по следния начин.(Става въпрос за Голф 3)
Натискаш напред един път - чистачката минава един път ,след което си продължава на интервали.
Натискаш напред и задържаш - пишаката почва да пикае чистачката прави 3/4 минавания последователно
При работеща чистачка когато пак натиснеш напред минава още един път и спира.
Дано да съм ти бил полезен
Натискаш напред един път - чистачката минава един път ,след което си продължава на интервали.
Натискаш напред и задържаш - пишаката почва да пикае чистачката прави 3/4 минавания последователно
При работеща чистачка когато пак натиснеш напред минава още един път и спира.
Дано да съм ти бил полезен
- Pav3l
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1998
- Контакти:
Малко встрани от темата
При мен пръскачката на задната чистачка е счупена и сега няма какво да пръска, обаче забелязах една много близка на вид пръскачка.
Знаех, че на Golf III и на Passat са еднакви, но в която и морга да попитах, в който и магазин за авточасти да попитах, отговора беше горе-долу един и същ:
"ами нямаме такова нещо...", "продава се само с механизма на чистачката, ама го нямаме... ако искаш ще ти го доставим, ама не е евтин..." и др. от този вид.
Та забелязах аз, че на Skoda Fabia нещата са по същия начин и на една капачката я нямаше и пръскачката се виждаше.
Питах в Мототехника (в Сливен) за тая пръскачка, но нямаха в момента.
Утре ще Ви дам резултат дали е същата като на Golf и Passat. Все пак става дума за ~ 5лв ...

При мен пръскачката на задната чистачка е счупена и сега няма какво да пръска, обаче забелязах една много близка на вид пръскачка.
Знаех, че на Golf III и на Passat са еднакви, но в която и морга да попитах, в който и магазин за авточасти да попитах, отговора беше горе-долу един и същ:
"ами нямаме такова нещо...", "продава се само с механизма на чистачката, ама го нямаме... ако искаш ще ти го доставим, ама не е евтин..." и др. от този вид.
Та забелязах аз, че на Skoda Fabia нещата са по същия начин и на една капачката я нямаше и пръскачката се виждаше.
Питах в Мототехника (в Сливен) за тая пръскачка, но нямаха в момента.
Утре ще Ви дам резултат дали е същата като на Golf и Passat. Все пак става дума за ~ 5лв ...
- zaro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Чистачката се пуска като натиснеш веднъж напред и след това се спира като натиснеш още веднъж лостчето напред. Самоче по някога при мене като го натисна и не спира, тогава пробвам пак и все някога спира. Ако го натиснеш и задържиш почва да работи постоянно за известно време но дори да го натиснеш пак не спира а трябва да мине определено време
- Grego
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Благодаря за съветите колеги, и аз много пъти я разучавах, и продължавам, и колкото и да натискам палеца напред, нищо не става... все си работи... работи... работи...
Но ще трябва да намеря малко време и да седна на място да пробвам какъв ще е ефекта от последователно натискане на палеца...
Ако ми работеше пръскалката на задното стъкло - изобщо нямаше да ме притеснява факта че работи чистачката, но понякога засъхва стъклото и е доста неприятно да стърже на сухо... (уфффф, и за пръскалката нямам време да видя къде е запушена... помпичката работи, има вода в казанчето, а на стъклото нищо не излиза) ...

Но ще трябва да намеря малко време и да седна на място да пробвам какъв ще е ефекта от последователно натискане на палеца...

Ако ми работеше пръскалката на задното стъкло - изобщо нямаше да ме притеснява факта че работи чистачката, но понякога засъхва стъклото и е доста неприятно да стърже на сухо... (уфффф, и за пръскалката нямам време да видя къде е запушена... помпичката работи, има вода в казанчето, а на стъклото нищо не излиза) ...
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Запушена ти е дюзата на самата чистачка. Пръска с WD 40 чакаш да накипне малко. С чукче по месингово или алуминиево ф почукваш по дюзата за да поотлепи.Клещи парцал хващаш дюзата и леко наляво надясно но не повече от 15 -20 градуса. като я поразместиш малко дърпаш към теб смело. С парцал хващаш за да не се нарани дюзата. Като я извадиш бъркаш с тънка дълга игла да извадиш боклука през отвора а не през дюзата. После киснене в силен оцет . Хваща нещо като варовик и не пуска да тече през дюзичката. Успех