Палене на бензин ниски обороти 200-300 колата тресе яко
Палене на бензин ниски обороти 200-300 колата тресе яко
Проблема ми е следния: Сутрин при палене на бензин след 10сек. колата започва да се тресе супер много, оборотите падат почти до 200-300 (превклучването на газ е 99% невазможно тъй като на газ само малко играят оборотите при палене на газ в началото което е нормално според мен) при подаване на газ стигат макс 3000 като колата се тресе супер яко!!! Загрее ли колата няма никакав проблем оборотите замръзват 900... Смених тем.датчик син на цвят уж майстор ми каза през целия ден при палене никакъв проблем. ОБАЧЕ на следващата сутрин всичко от начало!!! Сменил съм ламда сонда 2те бензинови помпи свещи кабели филтри бензинов въздушен тези нещица по друго проблемче ама тва е друга тема....купих днес термостат ,но като чета по темите то май тва с температурата си е от колицата. Та ако някой може да ми помогне.... ДВИГАТЕЛЧЕТО МИ Е КАТО НА ПАСАТ ТОЛЕДО 92ра 1.6 МОНО ИНЖ.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Re: Палене на бензин ниски обороти 200-300 колата тресе яко
Този двигател трябва да има два температурни датчика - син и червен. Червения май беше за нагревателя в колекторите ( таралежа). Отделно трябва да има и температурен датчик за входящия въздух до дюзата. Може да е в някой от тях причината.
Аз имах подобен проблем и реших да проверя как са новите ми кабели, които купих миналото лято. Оказа се че кабела между бобината и дистрибуторната капачка, минава до една тръба и на три места се виждаше как прескачат искри. Проблема се проявяваше по-често при по дъждовно време.
Аз имах подобен проблем и реших да проверя как са новите ми кабели, които купих миналото лято. Оказа се че кабела между бобината и дистрибуторната капачка, минава до една тръба и на три места се виждаше как прескачат искри. Проблема се проявяваше по-често при по дъждовно време.
- iceto73
- Автомобил:
- Двигател:
Колега провери си дебитомера.Моят пасат от време на време прави същия проблем и се налага да си регулирам дебитомера сам.
- suba
- Автомобил: AUDI А6
- Двигател: APS
И при мен го има същия проблем.Почти бях сигурен в един тампон на двигателя ама се оказа,че не е скъсан а,че се е отвил централния болт.Стегнах го ама ефекта е същия.Самоче при мен оборотите са даже високи (900-бензин 1100-газ).
Аз до колкото знам този двигател няма дебитомер.
Моя съвет е да си провериш температурния датчик на входящия въздух.Виж и дали ти бачка стъпковото моторче,щото то играе ролята на смукач.
Моя съвет е да си провериш температурния датчик на входящия въздух.Виж и дали ти бачка стъпковото моторче,щото то играе ролята на смукач.
- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
Закарай го на диагностика-20-30лв.Каква ти е новата ламбда сонда?Защото има сонди и сонди....Също така провери стъпковия мотор!!!
Пробвай с рестарт на компа дали ще има подобрение...
Пробвай с рестарт на компа дали ще има подобрение...
За дебитомер незнам дали има ...ходих да мерят на диагностика и всичко беше в нормите явно трябва колата да пренощува и на сутринта да се замери като дава проблема иначе както и други ме посаветваха смених СИНИЯ датчик ,ако той е за въздух и незнам си кво не е от него освен да съм си купил преебан...ама ми казаха ,4е ако е бреебан няма да пали изобщо ?! Днес смених ЧЕРЕН датчик под синия и червения и си реших проблема със неотчитането на тем.на стрелката купих си и термостат ама остава резерва
незнам тоя вика земи тва другия тва и на края фалит ...ако имате други предложения казвайте...

- jagler
- Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
- Двигател: CFFB-2014
с какво масло си? 

-
- Автомобил:
- Двигател:
suba написа:И при мен го има същия проблем.Почти бях сигурен в един тампон на двигателя ама се оказа,че не е скъсан а,че се е отвил централния болт.Стегнах го ама ефекта е същия.Самоче при мен оборотите са даже високи (900-бензин 1100-газ).
Да,тампона(маншона)на тръбичката отзад вдясно на двигателя при мен бе пробит и двигателя щеше да се разпадне от ниските обороти.
Здравей колега,
Имах същия проблем с моя пасат В3. Отчасти го реших като махнах тръбата за топъл въздух (между въздушния филтър и изпускателния колектор). Сега оборотите не падат толкова ниско ( а и не винаги) и се възстановяват сами след 2-3 сек. Вероятно датчика за температурата на входящия въздух е повреден и много бързо си променя съпротивлението. Но той е в комплект с дюзата и цената му е доста солена. Загрява малко по бавно но... А и идва лято. На есен ще го мисля. Евентуално.
Имах същия проблем с моя пасат В3. Отчасти го реших като махнах тръбата за топъл въздух (между въздушния филтър и изпускателния колектор). Сега оборотите не падат толкова ниско ( а и не винаги) и се възстановяват сами след 2-3 сек. Вероятно датчика за температурата на входящия въздух е повреден и много бързо си променя съпротивлението. Но той е в комплект с дюзата и цената му е доста солена. Загрява малко по бавно но... А и идва лято. На есен ще го мисля. Евентуално.
- dimitarpetrov
- Автомобил: HONDA CR-V 2003
- Двигател: K20 i-VTEC - 150 hp
А пробва ли ресет на компа - на моноинжекциите с газ трупат грешки и при палене сутрин на студен мотор преобогатяват и колата се дави с бензин.
После сменяй датчиците за темп. на въздуха и на двигателя.
После сменяй датчиците за темп. на въздуха и на двигателя.