Здравейте,
Сменя ли се маслото на скоростите на гореописания модел или не? В темите, които разгледах във форума, не успях да открия изчерпателен отговор. Колата е от Швейцария, и в сервизната книжка няма данни за смяна, независимо, че е на над 200 000км.
Благодаря предварително.

смяна на масло на типтроник пасат б5 1.8т
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: смяна на масло на типтроник пасат б5 1.8т
сменя се на 50 000 ако не се лъжа
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
с огромен риск да се повторя, в autodata, за 2004 BAU мотор, със скоростна кутия FAU (V6 TDi 4Motion с Tiptronic) пише, 4е маслото се сменява на 60 000 км, въпреки че производителя не предвижда тази процедура. Аз лично го смених.
мнения колкото искаш, но ако считаш подмяната на 50% от маслото в кутията за смяна, значи се сменя.
с две думи: ако има проблеми, смени го (цялото! около 11 литра е !)
иначе се долива при нужда и само караш
с две думи: ако има проблеми, смени го (цялото! около 11 литра е !)
иначе се долива при нужда и само караш
сменя сеееееее моито масло имаше цвят на боза и леко лъхаше на прегоряло , ама определено имаше ефект след смяната , тъй като имах запушване в скоростната кутия.иииии 11-те литра се сменят просто тря да се прави при работещ двигател с на подходяща температура
- to4ko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Незнам на колко го сменяте вие но на мен в сервиза за автоматици където ми го сменяха предния път ми казаха на 45-50к км да се сменя и ,че няма такова чудо като доживотно масло
- chebo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здравейте, карам автоматик 1.6 с двигател AHL, от сервиза Автохит го гледаха и казаха да не се пипа скоростната кутия, така че ако някой има същия и е сменял масло или е правил нещо по скоростната кутия моля да ми пише на следния и-мейл: sv.jelev@abv.bg
- to4ko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Какво означава да не се пипа?И те ли развиват теорията за доживотно масло?Не налагам мнението си на никой но мисля ,че всеки трезво мислещ човек би трябвало да гледа на това като на несериозно.Какво ще е това масло което да издържа 400хил.км .Още повече ,че при мен след смяна на маслото скростната кутия работи в пъти по-добре